הברית הפוליטית אותה כרת סמוטריץ' עם המפלגות החרדיות היא כמובן לגיטימית, אבל חייבים להבין את ההשלכות של הברית הזו.
סאגת מינוי הרב לעיר מצפה רמון היא דוגמא למה קורה כאשר נותנים לש"ס שליטה מלאה בבחירת רבני ערים.
בשנת 2017 נפטר הרב בר מוחא זצ"ל שהיה רבה של העיר מצפה רמון במשך 39 שנים. ראש העיר ותושביה רצו למנות רב חדש.
בש"ס, ששלטו אז במשרד הדתות כמובן מאוד שמחו לעזור..., בתנאי שהם יקבעו מי יהיה הרב.
זה המקום לציין נתון מעניין. מצפה רמון היא כנראה אחת הערים עם אחוזי התמיכה הכי נמוכים בש"ס בארץ. בחמשת מערכות הבחירות האחרונות ממוצע התמיכה בש"ס היה 1.39% !! (אם אתם רוצים במספרים מדובר בפחות מ 52 מצביעים...).
באיזה עולם מפלגה הזוכה לתמיכה כ"כ נמוכה, בכלל מדמיינת שהיא יכולה לכפות רב משלה על עיר?
ובכן.., התשובה קלה. בעולם שבו המפלגות החרדיות שולטות בצביון היהודי של המדינה.
כשאני הייתי השר, העברתי 75% מכוח הבחירה לעיר עצמה ופישטתי מאוד את תהליך בחירת הרבנים. האמנתי שעיר צריכה לבחור בעצמה את הרב שמתאים לה בלי התערבות של הממשלה. יודגש כי רב עיר נבחר מתוך נבחרת רבנים שהרבנות הראשית הסמיכה ככשירים לשמש בתפקיד החשוב.
נחזור למצפה רמון. זמן קצר לאחר השלמת התקנות שתוקנו בתקופתי, פנה אלי רוני מרום, ראש עיריית מצפה רמון דאז, וביקש למנות רב. בבירור קצר שערכתי עם רבנים חשובים לגבי הרב שהוא ביקש למנות, מצאתי כי מדובר ברב מאוד מוערך וראוי שלמד בישיבת הסדר ושרת בצה"ל. מתוך אמונתי בעיקרון שהעיר תבחר את הרב שלה, גם את כוח הבחירה שהתקנות השאירו בידי (25%) העברתי למועצת העיר.
כעבור זמן קצר נבחר הרב גד רווח שליט"א למשרה החשובה לשמחת כל המעורבים.
מכובדי, שאלתם את עצמכם פעם איך זה שבכמעט 40 ערים אין רב? התשובה פשוטה. במקום בו ש"ס הבינו שהם לא יצליחו למנות רב שלהם הם פשוט לא פעלו למנות רב. מצפה רמון היא רק דוגמא.
וזה אחד המחירים של ברית פוליטית עם המפלגות החרדיות, ברית בה מעבירים את השליטה בצביון היהודי של המדינה לידי המפלגות החרדיות.