מתוך ההצגה דירת רווקות
מתוך ההצגה דירת רווקותצילום: איתי עזרא

תיאטרון אספקלריא מפתיע שוב ולטובה ומעלה קומדיה חדשה "דירת רווקות".

ההצגה, אותה כתבה מוריה חסין הנה קומדיה נוגעת ללב על רווקות, נישואין, ויחסים בין הורים וילדים, המספרת את סיפורן של הדר, הודיה ושיר,שלוש רווקות שגרות בדירה ירושלמית ומתמודדות עם אירוע מפתיע שהופך את החיים השלווים בדירה לסערה של ציפיות ואכזבות, ומאלץ אותן להגדיר את הקשר שלהן ולעמוד מאחורי בחירות מרכזיות בחייהן .

ההצגה נוגעת בצורה הומוריסטית גם בנושאים רגישים המעסיקים את כלל הרווקות ורווקים בדרך למציאת הזיווג המיוחל כמו: דימוי גוף, דינמיקה עם הסביבה בתקופת הדייטים, חברות אמת ובניית זוגיות נכונה.

"רעיונות טובים מגיעים מכל מקום ותפקידו של המנהל האומנותי הוא להקשיב, מספר חגי לובר, המנהל האומנותי, "דירת רווקות היא מעין העתק הדבק לדירה מחייהן של השחקניות בה התגוררו יחד והן גם אלו שהציעו לספר את הסיפור שלהן.יחד עם מוריה חסין,המחזאית, עיבדנו את הסיפור שלהן להצגה כיפית ומהנה המשלבת סוגיות עמוקות ומהותיות בחייהם של רווקים ורווקות בישראל, ההומור שבה הוא הדרך שלנו לחשוף לקהל את המציאות".

"אין דבר שהורה רוצה יותר מהאושר של ילדיו", אומר יואב מיכאלי, במאי ההצגה ומוסיף: " לנסות ולחסוך מהם את הכאבים והמכשולים שהחיים מציבים בפניהם. האהבה הגדולה הזאת לילדים, יכולה להפוך ברגע למכשול הכי גדול במערכת היחסים המורכת הזו בין הורים לילדהם בכלל, אימהות ובנות בפרט. אבל הילדים שלנו הם לא אנחנו, המסלול שלנו בחיים הוא בהכרח המסלול שהם בוחרים, וכשזה מגיע לזוגיות זה נעשה מורכב ומסובך בכמה. כל מה שאפשר לומר הוא ש"הכל בעתו ובזמנו".

במהלך שיחה עם שכנה, היא שאלה אותי בלחץ אם יש לי במקרה מישהו להכיר לבת שלה, מספרת מוריה חסין – מחזאית ההצגה, הבת שלה הייתה בת 26, ובשלב מסוים, היא התחילה לבכות ואמרה לי בדמעות שהיא מפחדת שהיא תפספס את הרכבת. זה הפתיע אותי כי הבת שלה הייתה צעירה בעיניי. ואני שכל חיי סחבתי את מועקת הנישואין בגיל צעיר, את הלידות, בגיל שחברות שלך חורשות את הודו ואת דרום אמריקה, לא הבנתי מה הלחץ.

כשנגשתי לכתוב את המחזה דמותה של האם הלחוצה והפער בין הבחורה הקלילה שהיא הבת שלה, שנהנית מהחיים, לומדת ונוסעת בעולם לעומת הלחץ לעומת הציפיות ותרחישי האימה שנמצאים בראש של אמא שלה הזמן עלו לנגד עיני. "המחזה מורכב מסצנות קטנות שאספתי מסיפורים אמיתיים של רווקות צעירות שדיברתי איתן, כמה שזה ייראה אולי קיצוני ומופרך. ניסיתי במחזה לקחת את הרצון הגולמי ההישרדותי של האמא, להיכנס לגוף של הבת שלה ולהפוך אותו לקומדיה ראילסטית.

תיאטרון אספקלריא הינו תיאטרון פורץ דרך בתחומו, העוסק ביצירה יהודית מתוך הזדהות ואהבה. היצירה היהודית שהוענקה לעולם על ידי עם ישראל הביאה בכנפיה תרבות יפה, עשירה, מוסרית ובעלת השלכות חברתיות, לאומיות ואישיות רבות. לאחר אלפיים שנה של יניקה מתרבויות זרות, העם היהודי המתחדש בארצו חייב להציב לו כמטרת על , לחדש וליצור מתוך עולם הערכים הייחודי לו.

ולמי שאינו מכיר, תיאטרון אספקלריא יוצר שפה תיאטרונית חדשה -ישנה, בנויה על העבר מחד, פני עתיד מאידך וככזו זוכה היצירה היוצאת מבית היוצר של התיאטרון להתעניינות ולהערכה על יד חוגים רחבים מהארץ ומהעולם. בראש המחלקה האומנותית של התיאטרון עומד חגי לובר, שחקן בימאי ויוצר המביא את התיאטרון ביחד עם אנשי תרבות וארגון להישגים משמעותיים.