שר המורשת עמיחי אליהו, קרא למנהלי המוסדות של המגזר הדתי לאומי לכוון את הדור הבא לפעול גם בזירה הפקידותית.

את הדברים אמר השר אליהו במהלך דבריו הערב (שלישי) במסגרת כנס המנהלים של הציבור הדתי לאומי שנערך במלון לאונרדו פלאזה באילת. לדבריו של השר אליהו בכנס, לא מספיק רק לדחוף את התלמידים לצבא ולתקשורת, אלא גם להנהגת המדינה.

"אנחנו חייבים לחשוב במלכות", אמר השר אליהו למנהלים, "אנחנו מאמינים במדינה הזאת, אנחנו מאמינים במערכות שלה, אז אנחנו צריכים גם לשנות אותם. לא יכול להיות שכמה שאתה יותר תורני, כמה שאתה יותר דבוק בריבנו של עולם, אז אתה פחות דובר אנגלית. למה עשינו את זה למדינת ישראל? תראו איזה בלאגן אנחנו נמצאים עכשיו ברמה הבינלאומית, ומי נתן לנו את הזכות להפקיר את כל התחום של יחסים הבינלאומיים?!".

לדבריו, "איך זה יכול להיות שדווקא אנשי אמונה שצריכים לייצג את משנתה של מדינת ישראל בעולם כולו, לא מסוגלים לתקשר. אני מדבר גם על עצמי, כשאני מגיע לראיון ב-BBC ואני מפחד לגמגם משפט באנגלית. יש לנו אחריות על מדינת ישראל, והאחריות כוללת גם על המצב הבינלאומי. העולם רוצה שנדבר את הזהות הפנימית שלנו, ואנחנו בורחים ממנה. אני לא בא להקפיד על עצמנו, אני רק רוצה לתת לנו שיעורי בית שנוכל להתקדם קדימה. אנחנו חייבים ללבוש מלכות לא בשבילנו, אלא בשביל מדינת ישראל. אנחנו חייבים להגיע לנקודות המפתח האלה".

"יש לנו אפשרות, יש לנו את הרוח הנכונה, אז למה אנחנו לא נמצאים שם. אני מרגיש שזו החובה שלנו ביחד לפעול על מנת לשנות את זה. אחרת אנחנו תמיד נהיה בלופ כזה שחוזר מידי פעם להנהגה הפוליטית, אבל לא נוכל לשנות את זה. אנחנו חייבים לעבור שינוי מאוד גדול בתוכנו. זה לא רק לשלוח את הילדים שלנו לצבא, זה לא רק הטובים לתקשורת, אלא הטובים להנהגת המדינה. לדחוף את הילדים שלנו ללמוד אנגלית, ערבית", אמר השר אליהו בדבריו למנהלי המגזר.

בכנס משתתפים למעלה מ-400 מבכירי המגזר ובהם אנשי ממשל, ראשי גרעינים, מנכ"לי מוסדות, עמותות, אגודות, בכירים במשק, ראשי רשתות החינוך ועוד. במהלך הכנס יישאו דברים שרים, בכירים במשק, ואישים נוספים, זאת לצד ערב עם אבו טבלה והופעה של הזמר בניה ברבי.

הכנס, שמתקיים זו השנה ה-13, השנה בצל הלחימה, מתמקד השנה במתן כלים להמשך העשייה במציאות משתנה, ולחיזוק המשך העשייה והתרומה של המגזר בשלל החזיתות. בכנס יוחדו מושבים אשר יעסקו בענייני המלחמה, וכן הוענקו תעודות הוקרה למנהלים אשר לחמו בגזרות השונות ולמנהלים אשר נפצעו בלחימה. זאת לצד, הרצאות ייחודיות אשר יעניקו למנהלים כלים מקצועיים שונים, לסייע להם בניהול המערכות השונות, בדגש על ימי הלחימה ומציאות משתנה.

שמעון אבוטבול וחנניה ריצ'מן ממשרד אשחר&more, ממארגני האירוע מציינים: "כבכול שנה אנו שמחים לכנס מאות מנהלי מוסדות ומובילי המשק בציבור הדתי לאומי. גם בשנה קשה זאת חשוב לנו לתת למנהלי הציונות הדתית תוכן מעמיק ודיונים על אתגרי התקופה. בחרנו השנה להתמקד וללמוד איך ממשיכים ומנהלים באופן הטוב ביותר גם כשהמציאות משתנה לחלוטין, ואיך יוזמים ופועלים מתוך עוז ורגישות. הכנס, הוא הזדמנות לכמה ימים של מנוחה מהמציאות השוטפת, עם מופעים מרגשים ומרצים ומרצות מהשורה הראשונה עם מפגשים ונטוורקינג משמעותי ומגוון הזדמנויות לצמיחה ולגדילה דווקא בעת הזו".