החקיקה שמאשרת הצבת מצלמות און ליין בגני ילדים, אותה מקדמים שר החינוך ויו"ר הקואליציה, אופיר כץ, עברה בקריאה טרומית. יערה שילה, מומחית לגיל הרך במכללת אפרתה, רואה בחוק המקודם כזה שיביא להרס המעונות. בראיון לערוץ 7 היא מסבירה מדוע.
לדבריה הפגיעה הצפויה מהחוק המסתמן תהיה גם בילדים וגם בצוותים. היא עצמה משוכנעת שחוק שכזה לא היה עובר בגילאים הבוגרים יותר, גילאי 3 עד 6, שם יפה בן דוד הייתה נאבקת ומונעת את החקיקה.
שילה מציינת כי פתיחת מצלמות המעונות לצפייה און ליין משמעותה ששבעים הורים יכולים לצפות בכל רגע נתון בכל ילד, ועל כל הורה להפנים שילדו שלו יהיה נתון לתצפית שכזו שבה ייחשף הילד על חולשותיו וקשייו. זאת מעבר לחשש שמא המצלמות ימגנטו אליהם פדופילים ו"ארחי פרחי", כהגדרתה.
לדבריה אמנם קיים משבר אמון בין הורים לצוותי המעונות, אך שימוש במצלמות רק יעמיק את השבר ואת חוסר האמון שאותו יש לפתור בהדרכות והשתלמויות שימנעו מלכתחילה את הצורך במצלמות.
עוד מציינת שילה כי היא עצמה מסכימה להחמרת הענישה כלפי מטפלות שפוגעות בילדים, אך לא מצלמות הן שימנעו את ההתעללות הזו, כפי שהוכח במקרה כרמל מעודה, שם היו מצלמות שלא גרמו לשינוי כלשהו בהתנהלותה של מעודה עצמה, כמו גם במקרים דומים אחרים.
"מצלמות תיעדו את האירועים כשהילד לא יכול לדבר, אבל כשזה און ליין זה פותח אופציות", אומרת שילה ומתארת מציאות אפשרית בה הורה יוכל להעיר לכל מטפלת על כל הערה שהעירה לבנו או לכל מה שלא נראה לו כהתנהלות נכונה, אם הוא רצה שילדו ישחק כעת מדוע המטפלת הורתה לו לשבת וכיוצא באלה. חוסר האמון הוא בעיה קשה, היא אומרת וקובעת כי הוכח מחקרית שהדרכות מנועות אלימות ומהוות סיוע משמעותי לצוותי החינוך במעונות.
התקנת מצלמות שתהיינה פתוחות לצפייה אונליין מרחיקות מטפלות פוטנציאליות מלבחור במקצוע, משוכנעת שילה, מה ששוב יוביל למקצוע רק את הפחות מוכשרות לו והתוצאות בקצה תהיינה פגיעה בילדים.
בדבריה מספרת שילה כי בקשתה הייתה לאפשר פתיחת מצלמות גם על ידי מנהלת המעון או המדריכה הפדגוגית ולא רק על ידי המשטרה, וזאת על מנת לאפשר בירורים וטיפול במקרה של תלונה, אך הפתיחה לצפייה אונליין הרסנית בעיניה.
מסמך המפרט את ההשלכות הקשות הצפויות לחוק נוסח על ידי צוות אקדמי והוא הועבר לבחינת המחוקקים, אם כי כבר כעת יש מי ששוקל עתירה נגד החוק בטענה לפגיעה בשני ערכי יסוד, חוק יסוד האדם וחירותו וחוק הגנת הפרטיות. "אולי דרך העתירה נוכל להגן על הילדים. לא יכול להיות שכולם יסתכלו על ילד. אם יש ילד מורכב, למה צריך לראות אותו ולחוות עליו דעה?", היא שואלת ומציינת כי היא ומובילי המאבק נגד החוק נמצאים בקשר עם חברים בועדת החינוך, בהם חבר הכנסת אלי דלל וחבר הכנסת יוסי טייב, אך פנייה ללשכת שר החינוך נענתה בהפנייתם ליו"ר הקואליציה כמו שמוביל את החקיקה. שילה לא מקבל את העברת הדיון לחבר הכנסת כץ וקובעת כי הדברים בסמכותו ואחריותו של שר החינוך שעליו "לעצור את הטירוף הזה".
עוד היא מציינת ומעירה כי לחקיקה שכזו אין תקדים בעולם המערבי בשל היותה מנוגדת לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו.