משה רוט
משה רוטצילום: דוברות הכנסת

ד"ר מ. עבד כרופא מומחה ברפואת משפחה ורפואת נשים באחד מבתי החולים הטובים במדינה אירופאית מתקדמת, עד שעשה עליה לישראל לפני 6 שנים.

בישראל הוא התקבל לעבודה בבית החולים מוביל באזור השרון, כאשר במקביל הוא החל בתהליך הכרה במומחיות שצבר בבית החולים האירופאי בו עבד.

כדי לקבל הכרה של משרד הבריאות במומחיות שנצברה בחו"ל, על הרופא המבקש להגיש למועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית את המסמכים הנדרשים המעידים על המסלול המדויק של ההתמחות ועל עמידה בבחינות.

לאחר שד"ר מ. הגיש את כל המסמכים כנדרש, הוא נענה שהמועצה המדעית לא מקבלת את ההתמחות שלו בחו"ל ועליו להשלים בחינות נוספות וכן לבצע עוד 10 ניתוחים בתחום מומחיותו.

גם מכתבים של ראשי המחלקה בבית החולים האירופאי שהעידו שד"ר מ. ביצע את אותם ניתוחים, לא הועילו וההכרה בהיותו רופא מומחה מתעכבת, זאת למרות שכבר ביצע את הבחינות של ההסתדרות הרפואית בישראל.

כדי להתמודד עם הטלטלות הבירוקרטיות שעוברים רופאים מחו"ל שעושים עליה לישראל, הגיש בשבוע שעבר ח"כ הרב משה רוט מיהדות התורה שאילתא לשר הבריאות ח"כ אוריאל בוסו.

"כיצד יתכן שבשעה שבה מערכת הבריאות מתמודדת עם מחסור חמור בכוח אדם, מערימים קשיים על רופאים מומחים עולים חדשים להשתלב במערכת?", תהה ח"כ רוט.

לדברי ח"כ רוט מדובר ברופאים יהודים רבים שעשו עליה מטעמים ערכיים או שמתעתדים לעשות עליה בקרוב, אך פקידי הר"י והמערכת הבירוקרטית מסרבת להכיר בתעודות הלימודים והניסיון שהם צברו. "מדובר בבתי חולים מקצועיים ואיכותיים במדינות המערב המפותחות", אמר ח"כ רוט ודרש כי "עוד לפני שעוסקים בתקציבים חדשים לעודד אנשים ללמוד רפואה, צריך לעשות הכל כדי להקל על הרופאים המומחים שעקרו ממדינתם לטובת עליה ארצה וכבר כעת יכולים לתרום למערכת".

בתגובה לדבריו של ח"כ רוט, אמר שר הבריאות ח"כ אוריאל בוסו כי האגף האחראי לכך במשרד הבריאות יחד עם משרד הקליטה עושים מאמצים גדולים לאשר במהירות כל פניה ובקשה. "מערכת הבריאות צריכה את הרופאים האלה שלמדו במקומות מוכרים ואף צברו ניסיון בבתי חולים מוכרים", אמר השר בוסו.

בהמשך לכך ציין השר בוסו בפני ח"כ רוט כי בימים אלה מקימים משרד הבריאות ומשרד העלייה והקליטה מינהלת עליית רופאים, שתטפל בקליטת רופאים עולים חדשים ותקל על עודף הבירוקרטיה בקליטתם.

השר בוסו וח"כ רוט סיכמו על מעקב ביצוע קליטת הרופאים.