למרות אזהרותיו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, והביקורת של הנשיא לשעבר דונאלד טראמפ, מסתמנת הסכמה רחבה בקרב יהודים בארצות הברית, כולל תומכי ביידן, ובעיקר בקרב תומכי טראמפ, שעל ישראל להיכנס לרפיח כדי לנצח את חמאס, כך מגלה מדד "קול העם היהודי" שנערך בחודש מרץ 24.
עוד מצא המדד כי בקרב יהודים בארה"ב קיימת הסכמה גבוהה עם דברי ביידן שישראל נוהגת באגרסיביות כלפי הפלסטינים וכי עלייה לשים לב יותר ל "חפים מפשע".
כמחצית מהיהודים שמגדירים עצמם כ"מרכז" מבחינה פוליטית, סבורים שישראל פועלת "במידה הנכונה" מבחינת אגרסיביות ברצועת עזה, בעוד שכמחצית מה - "מאוד ליברלים" (43%) סבורים שהפעולות הישראליות "הרבה יותר מדי אגרסיביות".
יש לציין כי מדובר בעליה לעומת חודש פברואר (37%). בקרב ה-"די ליברלים" השיעור עלה מ-12% ל-18%.
במקביל, נראה כי יש שינוי בדעה של קבוצות שונות בנוגע לסיוע האמריקני לישראל, וכי ישנה עליה מסוימת בשיעור היהודים האמריקנים שסבורים כי ארצם תומכת בישראל "יותר מדי". בנושא זה, מגלה מדד "קול העם היהודי" כי קיימים פערים משמעותיים בדעות של היהודים האמריקנים תומכי הנשיא המכהן ג'ו ביידן לבין היהודים התומכים במרוץ לנשיאות של דונלד טראמפ.
כמחצית מתומכי הנשיא ביידן (46%) סבורים שארה"ב תומכת בישראל במידה הנכונה, בעוד ש-92% מהיהודים תומכי טראמפ סבורים שהתמיכה האמריקנית אינה מספקת.
האם יהדות ארצות הברית עדיין תומכת בהסכם שלום בין ישראל לפלסטינים?
גם בנושא הזה נראה שהדעות חלוקות. בחלוקה לתומכי ביידן מול תומכי טראמפ, יש פער ברור. בעוד ש-62% מתומכי ביידן סבורים כי "בסופו של דבר, אין תחליף להסדר שלום ארוך טווח עם הפלשתינים", רק 23% מהיהודים תומכי טראמפ סבורים כך.
בסקר שבחן את עמדות הישראלים באותה שאלה: 79% מהיהודים סבורים שאין סיכוי להסכם שלום עם הפלשתינים בעתיד הנראה לעין, מהם 65% "מאוד מסכימים". מקרב הערבים, 24% מאוד מסכימים עם היגד זה.
הסקר בחן גם את עמדות יהודי ארה"ב בנושא ההתנחלויות ביהודה ושומרון. בנושא זה עמדת יהודי ארה"ב שונה באופן משמעותי מעמדתם של היהודים בישראל.
יהודים ליברלים או נוטים לליברלים, שהם רוב יהודי ארה"ב, סבורים ברוב גדול שהיישובים בשטחים אינם תורמים לביטחון ישראל. למעשה, 81% מהיהודים המאוד ליברלים, ו-70% מהיהודים הנוטים לליברלים, הסכימו עם האמירה "התנחלויות בשטחים הן נטל על צה"ל ופוגעות בביטחון של כלל אזרחי ישראל", זאת לעומת 42% מהיהודים בישראל (כפי שעלה מסקר המכון בישראל בתחילת חודש מרץ) החושבים כך.
עוד עולה מהסקר כי יהדות ארצות הברית מתנערת מהתבטאויות שונות שעלו לאחרונה. ביחס לדבריו של מנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור צ'אק שומר, לפיו יש צורך בבחירות בישראל, עולה כי ישנה הסתייגות נרחבת, למעט בקוטב הליברלי ביותר, מהדברים.
במקביל, ישנה הסתייגות גורפת מדברי הקולנוען גלייזר בטקס האוסקר על "שימוש בשואה" ל"הצדקת הכיבוש".
לדברי ד"ר שוקי פרידמן, סגן נשיא המכון למדיניות העם היהודי: "גם אחרי חצי שנת לחימה מעודד לגלות שרוב היהודים בארה"ב עדיין תומכים בישראל. זאת גם בנושאים בהם יש מחלוקת בין הממשל, אותו רובם הגדול אוהדים, לבין ישראל. עם זאת בשאלות היסוד, כמו עתיד יהודה ושומרון, ישנה מחלוקת ותיקה, שנראה שלא השתנתה, ביננו לבין אחינו בקהילה היהודית בארה"ב. ישראל ומנהיגיה צריכים גם עתה לטפח את הסנטימנט החיובי הזה ולהוקיר תודה על התמיכה בנו".
הסקר נערך בקרב 800 יהודים בארה"ב הרשומים לפאנל של המכון למדיניות העם היהודי, מחציתם רפורמים או קונסרבטיבים, בהתאמה טובה למדי לנתון הכללי בקרב יהודי ארה"ב.