יו"ר ועדת חוקה ומשפט של הכנסת, חבר הכנסת שמחה רוטמן, רואה בדבריו של יו"ר האופוזיציה, חבר הכנסת יאיר לפיד, אודות רשת ביטחון שתעניק מפלגתו בסוגיית החטופים, ניצול פוליטי של הסוגיה הכאובה.

"כל מי שמנסה לעשות פוליטיקה מנושא החטופים עושה בעניי מעשה שלא ייעשה. הרי רשת ביטחון לא נדרשת להצבעה בממשלה או בכנסת. רשת ביטחון היא מה שנדרש לאזרחי ישראל. ההתנגדות, ולא רק שלנו, כמו הדיונים שהיו לפני העסקה הראשונה, עניינית ולא עוברים בקווי שבר פוליטיים או מפלגתיים", אומר רוטמן בראיון לערוץ 7.

לדבריו "מי שמתנגד לעסקה לא עושה זאת בגלל שפוליטית הוא במקום כזה או אחר. לכולנו אותה מטרה של ניצחון במלחמה והשבת החטופים והמחלוקת היא על בסיס ידע ועובדות של מי שנחשף להצעות לסיכומים ולדיוני הקבינט ועל בסיס זה מגבשים את עמדתם אן העסקה טובה לחטופים לישראל ולניצחון על החמאס ולפי זה מצביעים. מי שאומר מראש שלא משנה מה השיקולים, הוא יתמוך בלי להכיר את הפרטים אומר שהשיקולים בעסקת חטופים הם שיקולים פוליטיים, וזה בעיקר מראה על צורת החשיבה של יאיר לפיד ולא של אף אחד מהעוסקים במלאכה".

בהתייחס ליציאת כוחות צה"ל מהרצועה, מהלך שבעקבותיו התכנסה מפלגתו לדיון חירום על מנת לגבש עמדה סדורה, אומר רוטמן כי מבלי להתייחס לסוגיית תנועת כוחות האמירה העקרונית שהיא הבסיס לכל ומסתבר שיש לה תומכים מקיר לקיר גם מעבר לקואליציה ולממשלה, והיא המחויבות של ישראל להכניע את החמאס ולוודא שהיא שולטת על ציר פילדלפי ושהיא השולטת צבאית על הרצועה שתהיה מפורזת מנשק כחלק מהמחויבות לשלום האזרחים, ובקביל לעשות כל פעולה אפשרית ונדרשת להשבת החטופים. "אני מודאג שמא זה לא קורה בקצב המתאים, ואנחנו מביעים את דאגתנו בפורומים השונים, בחדרים הסגורים או בפורומים הציבוריים".

בדבריו מדגיש רוטמן כי העמידה על העקרונות הבסיסיים הללו חשובה מול לחצים בינלאומיים אדירים המופעלים על ממשלת ישראל, חלקם בתמיכה של גורמי אופוזיציה, שלא להכריע את החמאס, לא להיכנס לפעולה ברפיח. "מול הקולות חסרי האחריות הללו אנחנו חייבים להשמיע קול צלול וברור. אין זכות קיום לממשלה ולמדינה אם לא נעמוד מול החמאס והקמים עלינו לכלותינו, כי מכל הכיוונים מסתכלים עלינו", הוא אומר ומבהיר כי ההרתעה הישראלית תיפגע אנושות במידה ושכניה של ישראל לא יראו בצורה ברורה שמי שמייצר אירוע שדומה לשבעה באוקטובר מסיים את חייו.

על ההערכות לפיהן הוצאת הכוחות מהווה שינוי טקטי ולא מעבר לכך, אומר חבר הכנסת רוטמן כי הוא מותיר את השיקולים הטקטיים לחדרים הסגורים, אך הוא "מאוד מאמין למה שאמר ועדיין אומר שר הביטחון יואב גלנט ואומר גם ראש הממשלה, שרק באמצעות לחץ צבאי מתגבר והולך נגיע לשחרור חטופים. זה הדבר הנכון וכל עצירה, גם זמנית מסיבות טקטיות, צריך לוודא שבמקביל לה מופעל כל הזמן לחץ גובר והולך".

"מאוד שמחתי לראות את הפעולה הלילה שבה חוסל עוד בכיר בחמאס, והפעם באחד ממחנות המרכז. צריך להמשיך בלחץ הזה בסיכולים ממוקדים ובפעולות ממוקדות כל הזמן. אסור לתת לחיות האדם הללו שביצעו את המעשים הנוראיים ביותר בתולדות האנושות, רגע אחד של מנוחה, בוודאי לא עד שכל החטופים חוזרים לביתם".

סוגיה נוספת לה התייחס רוטמן היא סוגיית המחאה המתעוררת מחדש ונראית כמחזירה את כולנו לימי המאבק ברפורמה שהוא היה ממוביליה. לטעמו המחאות מחזקות את עמדתו כפי שביטא אותה לאורך השנים. "אין קשר בין המחאה לבין הרפורמה במערכת המשפט. המחאה היא על עצם קיומה של ממשלה שאותם מוחים לא אוהבים. הרי כעת הרפורמה לא מקודמת והמחאות חזרו. לפני כן היו מחאות על כל נושא. התגברות המחאה גם כשעצרנו את הרפורמה והתכנסנו לדיונים בבית הנשיא, כל אלה מלמדים שיש קבוצה קטנה של אנשים שמעוניינים שנהיה מפולגים. חלקם סוחרי שנאה שמנסים למכור סחורת שנאה ופילוג. אני חשוב שמהשבעה באוקטובר יש לסחורה הזו הרבה פחות קונים ואני מברך על כך, ומקווה שנדע לא להיגרר לאש המחלוקת שאותם מפלגים מנסים לייצר, ולנסות לייצר כאן סדר יום לאומי שלו שותפים שמונים או תשעים אחוזים מאזרחי המדינה שרוצים בהצלחתה של מדינת ישראל".

רוטמן רואה סמליות בכך שאותם שהובילו את המחאה נגד הרפורמה המשפטית עומדים כעת ומוציאים את דיבתם של חיילי צה"ל בעולם וטוענים שמתבצעים על ידיהם פשעי מלחמה. "הם פוגעים במאמץ המלחמתי של ישראל, ששים ושמחים על כל לחץ חיצוני בעניין המלחמה ומגלים שזה בכלל לא היה עניין של הרפורמה. הרוח החיה הם אותם אנשים שדיברו במילים שאין לקבל אותם נגד מחנה הימין הם שמוציאים את דיבת לוחמנו ומעמידים אותם בסכנה של העמדה לדין בהאג. אנחנו צריכים לאחד כוחות, תומכי ומתנגדי רפורמה לטובת הצלחתה של מדינת ישראל ואחר כך למצוא דרך להעביר תיקון במערכת המשפט מתוך הסכמה והידברות. זה אפשרי אם לא נקשיב לאותם שמנסים לפלג בינינו".