שיחת הטלפון בין נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לראש הממשלה בנימין נתניהו, בה הודיע ביידן כי "ארה"ב לא תיקח חלק במתקפה ישראלית נגד איראן" בתגובה למתקפה האיראנית על ישראל, גררה שורת ביקורות מצד בכירים בארה"ב על הנשיא ביידן.
הבכירים מתחו ביקורות בנוסף על הפרסומים כי ארצות הברית לוחצת על ישראל שלא להגיב למתקפה האיראנית.
היועץ לביטחון לאומי לשעבר, ג'ון בולטון, אמר בראיון לג'ק טאפר ברשת CNN כי "אם הפרסומים לפיהם הנשיא ביידן דוחק בישראלים לא להגיב כלל נכונים, הוא פשוט מבוכה לארה"ב. זהו אינטרס אמריקאי להבטיח כי איראן, המהווה איום עקרוני לשלום העולמי וביטחון באזור לפחות תועמד במקומה, על מנת לחסוך מישראל, ממדינות המפרץ ומאיתנו את האיום שהיא מהווה".
בולטון גם הציג עמדה לוחמנית ולפיה "אם איראן לא תראה תגובה עוצמתית, הסיכון מאיראן ימשך. הדרך לייצר שוב הרתעה היא לא פרופורציונלית. הדרך בה מייצרים הרתעה היא ע"י לומר לאויב שלך 'אם תנסה זאת שוב, ההמחיר שתשלם יהיה גבוה הרבה יותר מכל הישג" ואף הציג שורת יעדים באיראן שיכולים להוות יעד עבור ישראל.
הסנטור ג'ון פטרמן מהמפלגה הדמוקרטית, תומך ישראל נלהב, אמר כי "הוא לא מסכים עם הנשיא ביידן לגבי העמדה כי ארה"ב לא תצטרף למבצע התקפי נגד איראן".
בראיון שהעניק גם הוא לג'ק טאפר ברשת CNN אמר פטרמן כי "אני לא מסכים עם זה, אני רק חושב שצריך לעקוב אחרי המצב ולהעניק לישראל גב. אני לא מסכים עם הנשיא. זה לא משנה כלום מכך שהוא נשיא פנטסטי. אני גאה לעמוד לצידו, לעשות קמפיין ולהצביע עבורו".
ראש המודיעין הלאומי לשעבר, ג'ון רטקליף, האשים את ביידן כי המדיניות שלו כלפי ישראל גרמה לאיראן להבין כי הוא אינו עומד לצד ישראל ועודדה אותה לתקוף.
"הזרעים לכישלון ההרתעה הזה התרחשו בתגובתו של ג'ו ביידן לפגיעה ההיא בדמשק של הגנרל האיראני. שם במקום פשוט לשתוק, ממשל ביידן יצא במהירות ואמר ארה"ב לא הייתה מעורבת בזה. זה שלח מסר לאיראן ולשאר העולם שארה"ב לא הייתה עם ישראל, שארה"ב לא ששה לתמוך בישראל בעניין הזה, וזה באמת מראה עד כמה מערכת היחסים הזו בין ארה"ב וישראל נסדקה. אני חושב שזה חיזק את איראן. כפי שאמר לי אמש אחד מבכירי המודיעין לשעבר באיראן, 'עם חברים כמו ג'ו ביידן, ישראל לא צריכה עוד אויבים'", אמר רטקליף.