משרד החוץ ברבת עמון החליט אמש (ראשון) לזמן את השגריר האיראני במדינה לשיחה נזיפה בשל "הצהרות פוגעניות" של איראן נגד ירדן.
לאורך השנים, היחסים בין הממלכה ההאשמית למשמרות המהפכה ידעו עליות ומורדות ונראה כי מאז ה-7 באוקטובר חלה התדרדרות ביחסים בין המדינות.
ירדן, בדומה למדינות כמו מצרים, איחוד האמירויות, סעודיה ואחרות, מנסה לרקוד על כל החתונות - מצד אחד לא להסתכסך עם איראן ומהצד השני לחזק את היחסים עם המערב.
הממלכה בירדן מתמודדת בחודשים האחרונים עם מחאות ענק נגד ישראל וקריאות לבטל את הסכם השלום.
הניסיון של איראן להתסיס את המצב ברבת עמון לא חדש ומגיע בשל הרצון האיראני לראות ביום מן הימים משטר יותר פרו-איראני.
המתקפה הרצחנית ב-7 באוקטובר סייעה לאיראן לעלות על הגל וללבות מחאות נגד המשטר הירדני בדומה לטענות של סעודיה על ניסיונות התססה של איראן ורקיחת ה-7 באוקטובר בכדי להרוס את הליכי הנורמליזציה של ריאד עם ירושלים.
המתקפה האיראנית על ישראל אתמול איחדה מדינות רבות שהתרחקו מישראל בחודשים האחרונים, בהן ירדן שסייעה כאמור ביירוטים.
הסיוע מגיע בזמן שהעולם הולך ומתחלק בין מדינות שיותר קרובות לציר הרוסי לבין מדינות שקרובות יותר לארה"ב והמערב כשבטהרן מעוניינים לראות כמה שיותר מדינות מתרחקות מארה"ב וישראל.
בעקבות הסיוע, באיראן החריפו את הטון נגד ירדן לצד ניסיונות להפיץ דיווחים שונים שילבו את המחאותבמדינה.
"ירדן תהיה המטרה הבאה אם היא תמשיך לשתף פעולה עם הישות הציונות", איימו בכירים בטהרן בכלי תקשורת מקומיים.
המתקפה הובילה כאמור לזימון השגריר, אך בירדן, שגובלת במדינות פרוקסי של איראן דוגמת סוריה ועיראק מבקשים לאורך החודשים האחרונים מארה"ב לפרוס מערכות הגנה אווירית במדינה.
גורם בפנטגון אמר בסוף השנה שעברה כי לאורך התקופה האחרונה וושינגטון הגבירה משמעותית את התמיכה הביטחונית בירדן ומקיימים תרגילים עם הממלכה.