ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, השלים את הקמתה של הקואליציה בעירו. על אתגר רקימתה של קואליציה מקיר לקיר הוא מספר בראיון לערוץ 7.
מלאכת המרכבה, הוא אומר, הייתה מסובכת לנוכח הדעות והעמדות החלוקות, אך "ברגע שכולם הבינו שהמטרה שלי אמיתית וכנה למצוא אחדות דעות בין חברי המועצה, באותו רגע התחלנו מו"מ וכל אחד ידע שהוא צריך לוותר על משהו". מתוך גישה זו אמנם לא ניתן היה לתת לכל אחד מ-31 חברי המועצה את התפקיד שאותו רצה, אך המגעים הסתיימו בצורה יפה שבסופה ליאון "מאוד מרוצה מהקואליציה המיוחדת", כלשונו.
על הטענה לפיה עיקר התיקים במועצה נמסרו שוב לסיעות החרדיות, אומר ליאון כי למעשה החרדים לא קיבלו משהו שלא קיבלו בעבר, ולזאת הוא מוסיף ומספר כי המו"מ היה "מרוסן", כהגדרתו "וגם התוצאות שלו מאוד מאוד מכבדות את ירושלים".
"אני מאחל למדינת ישראל שזו תהיה האחדות במדינה, בממשלה ובכנסת, שכל אחד יידע את מה הוא מייצג, מה הוא רוצה להשיג, אבל ברגע שרוצים אחדות אחד צריך לוותר לשני", אומר ליאון ואנחנו שואלים על עצם הבחירה שלו לפעול להשגת קואליציה רחבה כל כך, כאשר יכול היה להשאיר את חביליו ומרץ מחוצה לה.
"הייתי יכול להשאיר סיעות נוספות בחוץ, אבל כשיש לך אחדות אתה יכול להמשיך את המהפכה שהתחלתי בה לפני חמש שנים ואותה אני רוצה להמשיך בחמש השנים הקרובות. העיר ירושלים במהפכה של בניית אלפי יחידות דיור, מהפכה של מיליון מטרים של תעסוקה ובניית רכבת קלה. את כל הדברים האלה אתה יכול לעשות מתוך עוצמה כשיש לך קואליציה מקיר לקיר איתך ביחד".
על תחושתו לנוכח אחוז ההצבעה הנמוך, אומר ליאון כי יתכן והדבר אכזב אותו במהלך יום הבחירות עצמו, אך יש להתגבר על אכזבות מסוג זה. "זה המשחק שיש, אלא התוצאות, ועם התוצאות הללו הצלחתי להשיג את המקסימום. מדובר בהישג בקנה מידה היסטורי לירושלים, 82 אחוזי תמיכה בי מבטאים שרוב מוחלט של תושבי ירושלים, חרדים, חילוניים וציונות דתית הצביעו בעדי, אבל זו גם אחריות ולכן לקראת ניהול העיר בחמש השנים הקרובות אתה עושה מאמץ שכולם יהיו איתך. אני רוצה שכל אלה שהצביעו לי יהיו גם בקואליציה".
מוסיף ליאון ומציין גם את אירוע השבעה באוקטובר כזרז להשגת אחדות במועצת העיר. "האירועים הללו השפיעו עליי מאוד מאוד על הרצון העז לקיים קואליציה שכזו ולהגיע להסכמות. זה מה שרציתי, שבירושלים תהיה אחדות מקיר לקיר עם כמה שפחות ויכוחים. אף אחד לא שינה את עמדתו אבל שנלמד להקשיב זה לזה ונלמד לחיות זה לצד זה".
באשר לחזון שהוא רואה לקדנציה הבאה, מציין ליאון את השאיפה להגדלת מיזמי בנייה, הרחבת התעסוקה בעיר והגדלת טווח הרכבת הקלה שבעיניו מהווה גורם דרמטי ובעתיד תגיע משכונת נווה יעקב ועד לבית החולים הדסה עין כרם, לבד מקו נוסף שיפעל מגילה ועד לבנייני האומה ובהמשך עד להר הצופים, וקו נוסף מגילה ועד רמות.
ליאון מציין גל בנייה אדיר של עשרות אלפי דירות בתקופה הקרובה לנוכח ביקוש גובר למגורים בעיר ועלייה צפויה אליה, כל אלה יחד עם השלמת מיזם הרכבת הקלה יובילו לשינוי משמעותי בחמש השנים הקרובות. "ירושלים תהיה בקידמת הבמה של מדינת ישראל, ונהיה גאים בה גם על הובלת מהפכת ההתחדשות הענקית הזו".
בהתייחס למזרח ירושלים והרגישות המזרח תיכונית סביב כל המתרחש באזור זה, אומר ליאון כי מדובר באחריות כבדה שמעסיקה אותו מיומו הראשון בתפקיד.
"שליש מהציבור של ירושלים הם תושבי מזרח העיר. זו אוכלוסייה גדולה מאוד. זו העיר הערבית הגדולה בישראל למעשה. העיר השנייה היא נצרת עם כמאה אלף תושבים, שליש ממספר הערבים בירושלים. זו אוכלוסייה שצריך לדאוג לה, ומטבעה האוכלוסייה הזו ברובה רוצה לחיות יחד בירושלים והחכמה היא לדאוג להם לתעסוקה, לתשתיות ולחינוך שבו יש בעיה קשה כאשר רוב התלמידים לומדים בשיטת החינוך הפלשתינאית. אנחנו במהפכה ראשונית בנושא הזה. את הדבר הזה משנים בבניית אלפיים כיתות, ואני מקווה שבחמש השנים הקרובות נסיים את אלף הכיתות הראשונות. זה הישג ענק", אומר ליאון ומציין את רמת הלימודים הנמוכה כיום במזרח ירושלים שגם היא מצריכה מהפכה של ממש. ההצלחה, הוא אומר, נמדדת ברצונם של ההורים בשיטת הלימוד הישראלית שמעניקה רמת השכלה גבוהה המאפשרת השתלבות בתעסוקה ברמה גבוהה.
ברוח זו מתוכננת הקמת ארבעה בנייני הייטק בואדי ג'וז, פרויקט שעבר כבר אישורים ראשוניים. "כשהחלטנו שירושלים מאוחדת, מזרח ומערב, המשמעות היא שאנחנו צריכים לדאוג לזה".
את הדברים חותם ליאון בהתייחסות למצבה הכללי של ישראל ומודה שגם הוא לא ישן טוב בלילה וגם הוא מודאג ככל אזרח בישראל ומצפה לרגע בו נהיה בתמונת מצב אחרת. בדבריו הוא מדגיש את סוגיית החטופים ואת הציפייה לסיום המלחמה והגעה לניצחון מוחלט.