ד"ר טלי יניב, יו"ר המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך, שוחחה עם ערוץ 7 על התוכנית החדשה שמציע המשרד 'סמסטר ראשון - כבר בתיכון' שמאפשר לימודים אקדמיים במקביל להכנה לבגרות.

"הכוונה היא לא להוסיף לחץ אלא שהלימודים האקדמיים יהיו חלק מהבגרות ואולי כחלופה. הקורסים יתקיימו בשעות של הלימודים בכיתה. זה פרוייקט שמתאים לכל התלמידים שמעוניינים לעשות בגרות", אומרת יניב.

לדבריה, "זה חשוב לתלמידים - כי זה נותן להם אפשרות לחוות קורסים אקדמיים כחלק מהלמידה בכיתה והלמידה לבגרות. זה מאפשר להם להבין מהי אקדמיה ואיך זה מרגיש ומעניק חווית הצלחה. הלמידה בקורסים האלה היא דיגיטלית וכך יש אפשרות לתלמיד בקרית שמונה ללמוד באוניברסיטת תל אביב - דבר שנראה כמעט דימיוני בעבר. בסופו של דבר הוא הולך לבחינה באוניברסיטה והוא מקבל נקודות זכות שנשמרות לו במוסד האקדמי ליום בו יירשם ללימודים. זה יוצר אפשרות ללמידה חוויתית ומגוונת".

היא מציינת שמדובר בהזדמנות גדולה. "ברמה של מערכת החינוך אנחנו מדברים על הרחבת האפשרויות לבחינת הבגרות. יש אפשרות לעשות בגרות רגילה - ויש אפשרות לבגרות נוספות שהיא קצת אחרת - דורשת הרבה משמעת עצמית ומיומנויות של המאה ה-21 וזה מרענן את המערכת".

"אני לא מסכימה עם הנחות שגורסות שהדור הזה עצלן יותר. כשמביאים לו אתגרים משמעותיים ורלוונטיים לתלמידים הם בהחלט משתפים פעולה. עשינו פיילוט עם 800 תלמידים והם לומדים לשון באוניברסיטה הפתוחה וביולוגיה באוניברסיטת תל אביב והתוצאות טובות מאוד. גם מועצת התלמידים וגם הנהגת ההורים התלהבו מאוד מהפרויקט", מסכמת יניב.