גילה יובל | מאמנת לזוגיות מצמיחה | פרויקט 252
גילה יובל | מאמנת לזוגיות מצמיחה | פרויקט 252צילום: אישי

מי מגיע למפגש המשפחתי ביום העצמאות? כל הנשואים שלך מגיעים? כן, חוץ מהבכור הרווק, איכשהו דווקא הוא עוד לא התחתן… ביום העצמאות, כמו שאר חגי ישראל, קשה להורים לראות את הילדים הגדולים עוד שנה לבד, עוד שנה בסטטוס 'רווקים'.

האם יש פתרון מעשי לעניין? האם יש דרך לעודד את תעשיית השידוכים כדי שהבן או הבת שלנו ימצאו סוף סוף אהבה?

פעמים רבות, כך אומרת לנו גילה יובל מאמנת לזוגיות מצמיחה, אני שואלת את ההורים שאלה שנראית מובנת מאליה: כמה הייתם מוכנים לשלם כדי שהבן שלכם יגיע עם אשתו? כמה הייתם נותנים בשביל לראות אותו נשוי? המון! נכון? זוכרים שהשלישית שלכם עקפה והתחתנה לפני כולם? ב"ה דווקא איתה זה היה קל. זוכרים את החברה שלה ששידכה לה את בן דוד של בעלה?

וכאן מגיעה שאלת המחץ: חשבתם לשלם לה על השידוך?? לא. לא עלה בדעתכם. "על מה?" אתם בטח שואלים. החברה הייתה כל-כך מאושרת לעשות את השידוך הזה. היה זה השידוך השני שהיא הצליחה לעשות. כל החתונה היא הסתובבה באורות מהשידוך שעשתה. אבל אני ממשיכה לשאול את ההורים: האם היא היתה יכולה למצוא שידוך גם לבכור שלך? ואתם עונים: בינתיים היא ילדה. יש לה ב"ה כבר שלושה קטנטנים. היא פחות פנויה היום לעשות טלפונים ולהתפנות לשידוכים. לא שלא אכפת לה, פשוט אובייקטיבית, אין לה זמן.

"לפעמים יש שידוכי בינגו מפתיעים." כך אומרת גילה. בחורה מתחתנת עם המשודך הראשון שלה. בחור מתחתן עם בת שירות לאומי שפגש בסניף. אבל ברוב רובם של המקרים שידוך דורש זמן. המחשבה על השידוך דורשת זמן. הישיבה על הטלפונים לבדיקות מה מתאים, שיחות העידוד, שיחות הליווי בקשר. עד ששידוך מבשיל לחתונה מושקעת המון אנרגיה מצד העוסקים בשידוכים.

למעלה מחמישים אחוז מהשידוכים נעשים על-ידי מכרים וחברים! מה היה קורה אם היינו לוקחים את נתח השכנים הטבעיים האלה והיינו מטפחים אותם? מה היה קורה אם לא היינו מסתפקים באמירת תודה, אלא היינו מעריכים את השידוך שנעשה בסכום מכובד? זוגות צעירים היו יכולים להתפנות יותר ולהשקיע בשידוכים.

יש כאלה מביעים סלידה מערבוב כסף במצווה, אבל תוך כדי קריאה אתם יכולים להיזכר בתשלום שמקבל המלמד, הרב, השוחט, המוהל, הרופא וכל מי שמשקיע את מיטב זמנו בעשיית חסד.

תשלום עבור שידוך הוא ראוי ומחויב המציאות. כן, כמו אצל החרדים! בענייני שידוכים נלמד מהם רק את עקרון התשלום. לא פגישות קצרצרות, לא אפליות על רקע עדתי ולא תנאי נדוניה בסדר גודל של דירה, רק הבעת הערכה באופן גשמי על הגשמת החלום ועשיית השידוך. זוהי הבעת הערכה פרטית אבל יש לה משמעות קהילתית.

תחשבו כמה אפשר היה להתייעל אם היינו ממנפים את החברים המשדכים. כמה רווקים היו יכולים היום להיות נשואים. שינוי חברתי בעניין תשלום על שידוכים יכול לשנות את עולם הרווקים! נרמול תשלום על שידוך היום, יכול לצמצם את הרווקות של המחר.

גילה יובל, מאמנת לזוגיות מצמיחה מנבחרת המאמנים של פרויקט 252. להצטרפות לפרויקט במבצע של 10 ש"ח בלבד לחודש הראשון >>