חייו של נועם משתנים כאשר אביו, סגן אלוף - ארז ברקן, מפקד יחידה מובחרת בצה"ל נהרג בפעילות מבצעית.
נועם מתקשה להתמודד עם האובדן, מתגעגע מאוד לאביו, מפתח התנהגות בעייתית ומסרב לקבל כל עזרה מקצועית שמוצעת לו. אימו הדואגת אינה מוכנה לוותר וכמוצא אחרון היא מעודדת אותו להיפגש עם מתנדב מעמותת "אח בוגר" שינסה לעזור לו להתגבר על המשבר ונועם שמנסה לרצות אותה, מסכים.
כך נולד המפגש הראשון שלו עם איציק - כוכב כדורגל שנאלץ לפרוש מהמגרש עקב פציעה ועדיין חולם לחזור אל ימי הזוהר והתהילה לה זכה בעבר. בין נועם לאיציק מתפתחת מערכת יחסים המתחילה בעוינות וחשדנות ומתפתחת לקשר יוצא דופן, במהלכו יוצאים השניים למסע התמודדות משותף עם המציאות שנכפתה עליהם. מסע שבו הם נחשפים, מעצימים אחד את השני ולומדים שמכל קושי או כאב אפשר גם ללמוד, לצמוח ולהתגבר.
אורלי ישועה ויהונתן שוורצברג כתבו את ההצגה ותום שוורצברג ביים אותה, לשלושתם היה חשוב להדגיש את החשיבות של להושיט יד לאדם במצוקה, בזה עוסק המחזה "אח בוגר". ביכולת להושיט יד, לתת, לקבל, בערך המוסף שבנתינת חינם. זו שבכוחה להפוך את כולנו לאנשים טובים יותר.
המפגש בין שתי הדמויות אינו אקראי - רונה, חברתו הטובה של נועם, היא זו שדואגת למפגש ביניהם, ללא ידיעתו של נועם. רונה מסמלת במחזה את החבר/ה שכל אחד חולם להתברך בו - חבר אמיתי לשעת צרה שלא יניח ויושיט לך יד ברגעים הכי קשים.דרך ההצגה לומדים הילדים על ההתמודדות של נועם עם השכול, המשמשת כמראה להתמודדות של בני נוער עם מצבי קיצון אליהם הם נחשפים.
מאחורי כתיבת ההצגה עומד יונתן שוורצברג, 38 , נשוי + 2 בוגר בית ספר ניסן נתיב. מאז שסיים את הלימודים לפני כעשור הצטרף לתעשייה בעקבות העיסוק המשפחתי, שכבר 20 שנה נמצאים בעולמות הצגות הילדים. "מאז ומתמיד התחברתי יותר לקהל הילדים, קהל שאפשרי יותר להשפיע עליו. אני ממש מרגיש את זה בתגובות שאחרי ההצגות, הילדים והמבוגרים, גם באח בוגר, מגיעים אליי אחרי ההצגה, כאלו שחוו אובדן כזה או אחר ומספרים שההצגה הזו הייתה יותר להם טובה מכל הטיפולים הפסיכולוגים שהלכו אליהם אחרי האובדן שהם חוו" מספר יונתן. "בהצגות ילדים ונוער יש פה הזדמנות לגעת בנפש של כל ילד/ה, נפש שעדיין נכונה להשתנות".
עבור יונתן ההצגה "אח בוגר" של תאטרון השעה הישראלי, נוגעת בילד שעבר טראומה בגיל צעיר וההצגה עוסקת בהתמודדות של הילד והמשפחה שלו עם טראומה. המסר שעובר בהצגה הוא מאד חשוב, היא בעצם נותנת לילד את המקום והלגיטימציה לא להישאר לבד עם הטראומה שלו. על מנת להנגיש לילדים שכול, עצב, מוות, נועם הילד בהצגה כועס על העולם, מאשים את עצמו, הרבה פעמים הופך לעוקצני כלפי הסביבה שרוצה לעזור לו, מתוך תחושה שאף אחד לא באמת מבין אותו.
המחזה עושה שירות מאד טוב בזה שהוא מראה שאולי כל אחד מתמודד עם טראומה אחרת, אבל כולם חווים את אותם מעגלים רגשיים.
כשנשאל יונתן על המסר החזק ביותר בכתיבת ההצגה אמר "היה לי חשוב להראות את הצד הפגיע של הדמויות עם סוג של קריאה לעזרה בעקבות מצוקה מאד גדולה. אני חושב שהמסר המרכזי הוא "אל תישארו לבד/אל תתמודדו לבד, יש לכם משפחה, יש לכם חברים, תדברו איתם לכן אחד המשפטים החזקים בהצגה שמאד נוגעים בי כשחקן הוא "ומותר לך להמשיך לחיות זה מה שאבא היה רוצה" . והיום כאבא צעיר המשפט הזה מטלטל אותו עד עמקי נשמתו, כי בתור ילד שעבר פגיעה אני יודע כמה קל להסתגר ומצד שני כאבא בעצמי , אני יודע כמה הייתי רוצה לעזור לילד שלי.
את ההצגה כתב יונתן עם אמא שלו, כאשר הרעיון להצגה הגיע בהשראת עמותה שנקראת "אח בוגר". במהלך העבודה נפגשו יונתן ואמו אורלי, עם אנשים מהעמותה ודיברנו איתם ואחד הדברים שעלו הוא שהגורם שיכול לעזור לילד/ה לא חייב להיות מטפל מוסמך או איש מקצוע, אלא מנטור בוגר, אדם רגיל שיכול לחוות איתם חוויות נורמליות: להיפגש, לצחוק, לדבר, לאו דווקא לעסוק בטראומה עצמה.
אורלי ישועה שוורצברג, אמו של יונתן שוורצברג, כתבה עמו את ההצגה "אח בוגר" עבור תאטרון השעה הישראלי. אורלי נזכרת בביקור שעשתה בעמותת "אח בוגר" ושם שמעה על ילד בן 8 ,שהגיע מרקע משפחתי מאד בעייתי, הוא הופנה אל תומך/מנטור מהעמותה הזו שחנך אותו 10 שנים עד הגיוס. כך נולד הרצון להנגיש שכל אחד יכול לתת יד ולעזור.
נושא ההצגה גם מתכתב עם כל מה שעוברים הילדים בישראל מאז ה 7.10 , המון ילדים פוסט טראומטים בדרך כזאת או אחרת וחשוב לדעת איך להתמודד עם הפחדים, הכעסים, החששות וכל מה שהם עוברים. להראות שיש דרך לטפל בזה ולהתמודד עם זה.
לקראת יום הזיכרון שבה רבים מילדי מדינת ישראל נאלצים להתמודד עם אובדן, שכול, טראומה, חלקם אף אוגרים בתוכם כעס ופחד ולא משחררים אותו. כוונת המחזה הייתה להעביר לבני הנוער שהם לא לבד וגם המטפל/התומך שעזר לנועם בהצגה להתמודד עם המציאות שנכפתה עליו – גם לו היה קשה מאוד ובפועל שניהם עזרו אחד לשני.
תיאטרון השעה הישראלי לילדים ונוער שמעלה את ההצגה, הנו תיאטרון הילדים הגדול והמוביל בישראל. כשמו של התיאטרון כך יצירתו - ענייני השעה. ברפרטואר התיאטרון תוכלו למצוא כ-60 הצגות שונות הנוגעות בנושאים חשובים ועמוקים בחברה הישראלית ובעולמם של הילדים לצד קלאסיקות אהובות ומהנות לכל המשפחה כדוגמת: הקוסם מארץ עוץ , אליס בארץ הפלאות , פיטר פן, הדייג ודג הזהב ועוד.