אביתר בר גיל, אחד מצמד חתני חידון התנ"ך העולמי לשנת תשפ"ד, מספר לערוץ 7 על תחושותיו ברגע ההכרעה של החידון שהכתיר אותו בתואר ואומר כי אכן האירוע היה "לא פשוט" עבורו, בעיקר כמי שקשה לו להתמודד עם מצבי מתח.

"קשה לי מאוד להיות במתח. ביום שלפני הידון הרגשתי מאוד מאוד רע. קשה לי להתמודד עם זה, אבל אני שמח שהמתח הזה נעלם ובמקומו הגיעה שמחה", הוא מסכם.

הדרך להיכרות כזו עם התנ"ך ולידיעה שמאפשרת התמודדות בחידון שכזה עוברת דרך התמדה, אהבה ומונה במה שעושים, הוא אומר ומוסיף כי "צריך גם לזכור ולפתח שיטות למידה. יש הרבה שיטות איך לזכור את הכול וכל אחד מוצא את השיטה הייחודית שלו".

בעיני בר גיל ההתמודדות אינה כוללת רק היכרות עם הפרטים הנלמדים, אלא גם שילוב של העמקה וחיבור לסיפורים ולעומקם. "יש גם את לימוד הסיפורים שזה מאוד מעניין, אבל דרך זה אני מתחבר לתנ"ך, זה גורם לי לאהוב את התנ"ך והסיפורים שבתוכו שהם לפעמים גם ריאליים לימינו".

לפני החידון פגש צוות ערוץ 7 את אביתר בהר הרצל, כשהוא צמוד לספר תנ"ך אותו קיבל ממנהל בית הספר שלו, יוסי הרשקוביץ הי"ד שנפל במלחמה ברצועת עזה. "יוסי ליווה אותי בשנה שעברה. השנה לצערי הוא לא ליווה אותי עד הזכייה כי הוא נפל לפני שהתחלתי את ההתמודדות. בשנה שעברה הוא שלח לי הודעות לפני ואחרי החידון, כתב לי שהוא מאוד גאה בי על המקום שאליו הגעתי. אני מקווה ובטוח שהוא מלווה אותי מהשמיים", אומר בר גיל.

בין ההכנות לחידון אחד השלבים המפורסמים הוא המחנה המשותף למתמודדים מכל העולם סביב לימוד התנ"ך וההיכרות עם הארץ. "חוויה של פעם בחיים", מגדיר בר גיל את המחנה. "יפה לפגוש בני נוער מכל קצות העולם שמה שמחבר ביניהם זה ספר הספרים, משהו גדול של העם היהודי. זו זכות גדולה ובתקופה הזו מעניין לשמוע איך העולם מתייחס למלחמה בעזה ובחזיתות הנוספות", הוא אומר.