
מי שהופתע מההכרזה של שר הביטחון יואב גלנט כי הוא מתנגד לשליטה ישראלית בעזה ודורש למסור את עזה לרשות הפלסטינית, לא מבין כנראה עד כמה גלנט מתואם עם מפלגות השמאל בממשלה, בנוגע למהלכים מאחורי הקלעים להפלת הממשלה.
בחודשים האחרונים גלנט וגנץ מתואמים באופן מלא, הן בנוגע למהלכים הפוליטיים, והן בנוגע לתאריך היעד של הפלת הממשלה והניסיון לסחוב את מדינת ישראל לבחירות.
מאחורי הקלעים גלנט וגנץ ניסו לרקוח מהלך של הפלת הממשלה סביב נושא גיוס החרדים, אבל המהלך לא צלח בגלל ההארכה שניתנה לממשלה בידי בג"ץ לנסח חוק טוב יותר שיביא להסמכה בין הצדדים. לכן היעד הבא הפך להיות תקיעת טריז בין מפלגת כחול לבן לקואליציית ה-64 האורגנית סביב 'היום שאחרי' ועתיד השליטה בעזה, כשזה יהפוך לסלע המחלוקת לפרישה מהממשלה וניסיון להקדמת הבחירות. לא סתם בדיוק היום פרסם ראש הממשלה סרטון בו הסביר כי עדיין לא הגיע הזמן לדבר על 'היום שאחר'", כל עוד לא ניצחנו את המלחמה.
מי שמושכים בחוטים הם כמובן האמריקאים, שמתואמים באופן מלא עם גנץ וגלנט ומנסים להפיל דרכם את ממשלת הימין, בתקווה כי אחרי הבחירות השמאל יעלה ותוקם ממשלה שתהיה נוחה יותר עבורם למהלכים מדיניים וקידום הקמת מדינה פלסטינית.
מאז ומתמיד הם ניסו לבחוש בנעשה בפוליטיקה הישראלית, כפי שמספר ביל קלינטון שאמר לנתניהו אחרי שניצח בבחירות 96 כי הם אמנם פעלו לניצחון פרס אבל ינסה לקדם את 'תהליך השלום' גם איתו. זה גם מה שקרה בבחירות 2015 כשהממשלה הדמוקרטי של אובמה עמד מאחורי ארגון V-15 שפעל להעלאת השמאל.
יואב גלנט מיצב את עצמו בתור הסמן השמאלי של ממשלת הימין. זה החל כבר לפני שנה בזמן הרפורמה המשפטית. אז עצר גלנט את הרפורמה, באותה מסיבת עיתונאים שבה חתר נגד ראש הממשלה וניצל את שהותו של ראש הממשלה בחו"ל כדי להודיע כי יתנגד לחקיקה.
משם המשיך גלנט לרדיפת המתיישבים ביהודה ושומרון וחלוקת צווי 'מעצר מנהלי' דרקוניים למתיישבים. כעת מתברר כי גם במדיניות הביטחונית גלנט הוא איש שמאל על מלא, בוגר אותם מכוני מחקר שצרבו בתודעה של קציני הצבא את מורשת אוסלו.
ההכרזה היום של גלנט כי הוא מתנגד לממשל אזרחי בעזה ותומך במסירת עזה לרשות הפלסטינית היא המשך הקונספציה של אוסלו. זו בדיוק הייתה דוקטרינת אוסלו, שבה הגיע לעולם הקונספט לפיו יש ארגוני טרור "מתונים" שאיתם אפשר לעשות עסקים ולהעניק להם את השלטון האזרחי.
מאחורי הקלעים גלנט מפלס את דרכו אל מחוץ לשורות הימין. למעשה הוא מעולם לא היה חלק אינטגרלי מהימין והגיע אל הליכוד כירושה ממפלגת 'כולנו', רק בגלל תאונת עבודה, לאחר שזו התמזגה עם הליכוד במסגרת הסכם שחתם משה כחלון עם ראש הליכוד בנימין נתניהו, במסגרת התמיכה בפיזור הכנסת בתום מועד א׳, לאחר שלא הושג רוב ימני להקמת הממשלה.
היום נראה כי גלנט עשה את הצעד האחרון אל מחוץ לימין. הוא התנתק מהימין הליכודי כבר לפני שנה כשיצא נגד ראש הממשלה, התנתק מהימין המסורתי כשהתיישר עם המסרים של 'אחים לנשק' בנוגע לגיוס חרדים, התנתק מהבייס של קבוצות המתפקדים של המתיישבים, וכעת מתנתק גם מהימין הרעיוני, כשהוא מקדם מדיניות שמאל על מלא של דוקטורינת אוסלו.