נתניהו וגלנט במליאה
נתניהו וגלנט במליאהצילום: Yonatan Sindel/Flash90

אנטישמיות. קארים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, הודיע היום (שני) כי הוא ביקש להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר, ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה וראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד דף בגין פשעי מלחמה.

הצד הישראלי, לדעתו, נוקט בשיטת הרעבה מכוונת לאזרחי עזה ועל כן יש להוציא נגדו את צווי המעצר. לגבי חמאס, ציין התובע, כי קיים חשד לביצוע פשעי מלחמה ביום המתקפה הרצחנית ב-7 באוקטובר.

גורם מדיני הגיב ואמר כי ההחלטה של התובע הראשי של בית הדין הבינלאומי בהאג לפעול להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט היא "צביעות וביזיון בקנה מידה בינלאומי".

בשבועות האחרונים הפעילה ישראל לחץ דיפלומטי רב בסיוע סנאטורים וחברי קונגרס אמריקנים כדי למנוע הוצאת צווי מעצר נגד בכירים ישראלים. האמריקנים אף תיכננו לנקוט בצעדים נגד בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג - אם יוציא צווי מעצר.

יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר "כזה מופע של צביעות ושנאת יהודים כמו של בית הדין בהאג לא ראינו מאז הפרופגנדה הנאצית. גם הנאצים דיברו בשם ה"מוסר" גם אז לא היה שם כלום מלבד אנטישמיות טובה וישנה כמו שחווינו בכל הדורות. שונאי ישראל באים והולכים, נצח ישראל לא ישקר".

"צווי המעצר הללו יהיו המסמר האחרון בפירוקו של בית הדין הפוליטי והאנטישמי הזה. ידידי ישראל והמדינות הנאורות באמת לא יוכלו לאפשר את המשך קיומו ותפקודו. כך גם ביחס לרש"פ שעומדת מאחורי ההליכים בבית הדין. הגיע הזמן להביא להפלתה ולעצירת הנזקים שהיא גורמת למדינת ישראל בעולם".

השר הוסיף "אני מבקש לחזק את ידיהם של ראש הממשלה ושר הביטחון. צווי המעצר שלהם הם צווי המעצר של כולנו. ישראל תמשיך להגן על עצמה ולמגר את אויביה וההיסטוריה תשפוט את מי שהתייצב לצד הנאצים של חמאס ונגד האור והטוב של מדינת ישראל. עם ישראל חי".

יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ הגיב להחלטת התובע הראשי בהאג, "מדינת ישראל יצאה למלחמה הצודקת ביותר, לאחר טבח שביצע ארגון טרור באזרחיה. מדינת ישראל נלחמת באופן המוסרי ביותר בהיסטוריה, תוך הקפדה על החוק הבינלאומי. ולמדינת ישראל מערכת משפט עצמאית וחזקה.

"הצבת מנהיגי מדינה שיצאה לקרב הגנה על אזרחיה, באותה השורה עם טרוריסטים צמאי דם - היא עיוורון מוסרי ופגיעה בחובתה ויכולתה להגן על אזרחיה. קבלת עמדת התובע, תהיה פשע היסטורי שלא ימחה".

שר החוץ ישראל כ"ץ אמר כי "ההחלטה השערורייתית של התובע הכללי בבית הדין הפלילי בהאג היא מתקפה חזיתית חסרת מעצורים על קורבנות ה-7 באוקטובר ו-128 החטופים שלנו בעזה".

"בזמן שמרצחי ואנסי החמאס מבצעים פשעים נגד האנושות נגד אחינו ואחיותינו, התובע הכללי מזכיר באותה נשימה את ראש הממשלה ואת שר הביטחון של מדינת ישראל לצד המפלצות הנאציות המתועבות של החמאס - חרפה היסטורית שתיזכר לעד".

"הנחיתי להקים באופן מיידי חמ"ל מיוחד במשרד החוץ, עם כל הגורמים המקצועיים, במטרה להיאבק נגד ההחלטה שנועדה בראש ובראשונה לכבול את ידיה של מדינת ישראל ולמנוע ממנה את זכות ההגנה העצמית. אף כוח שבעולם לא ימנע מאיתנו להשיב את כל חטופינו ולמוטט את שלטון הטרור של החמאס", דברי השר כ"ץ.

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הגיב: "החלטת התובע בבית הדין הפלילי בהאג היא חרפה מוסרית מהגדולות בהיסטוריה האנושית. ההחלטה שתכליתה ניסיון למנוע ממדינת ישראל את זכות ההגנה העצמית, וההשוואה הנואלת בין מנהיגי ישראל לבין רבי המרצחים העומדים בראש החמאס, הן ביטוי מובהק לאנטישמיות מודרנית ולשנאת יהודים באשר הם".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב "הצהרת התובע הראשי בהאג, שמעמידה בשורה אחת את רה"מ ושר הביטחון עם ראשי החמאס, מלמדת ששליחת נציגי ישראל לדיון בבית הדין האנטישמי היתה טעות חמורה מלכתחילה. ראש הממשלה ושר הביטחון חייבים להתעלם מהתובע האנטישמי של בית הדין האנטישמי, ולהורות על הגברת המתקפה נגד חמאס, עד הכרעתו המוחלטת".

יו"ר ש"ס אריה דרעי אמר כי "צווי המעצר השערורייתיים שמבקש התובע בהאג להוציא כנגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט, והכללתם בשורה אחת עם גדולי מרצחי מחמאס, הם מופע בזוי של פשיטת רגל מוסרית, צביעות ואנטישמיות".

"מדינת ישראל מנהלת מלחמה קשה נגד טרוריסטים שפלים ועושה זאת בהקפדה יתרה על החוק הבינלאומי וסיוע הומניטרי כפי שאף צבא לא עשה לפניה. "האישומים" המופרכים והמנותקים מהמציאות הם חרפה לבית הדין בהאג והם לא ירפו את ישראל להמשיך במלחמה הצודקת להגן על חיי אזרחיה", הוסיף דרעי.

שגריר ישראל באו"ם לשעבר, ח"כ דני דנון תקף "בית דין ששם באותה קטגוריה ראש ממשלה ושר בטחון של מדינה דמוקרטית יחד עם ראשי ארגון טרור שיזמו מתקפת טרור בה נשחטו, נטבחו ונאנסו אלפי אזרחים, לא יכול להיקרא בית דין. זהו תיאטרון בובות שרוקד לפי הוראות של מחבלים. מצפה מדמוקרטיות אמיתיות לגנות את ההחלטה האנטישמית הזו".

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיב: "בקשת התובע היא רגע של בושה עבור ה-ICC והקהילה העולמית. היא גם מספקת דחיפה עצומה לטרור הג'יהאדי העולמי. בית דין שמשווה בין המוציא לפועל של טבח רצחני מכוון שכלל אונס נשים ושריפת תינוקות, עם אלה שמתגוננים מפני זה, עדיף שלא יתקיים. הגיע הזמן שהמדינות ההגונות ימשכו את המימון שלהם ל-ICC".

גם ידידותיה של ישראל מגיבות לדברי התובע בבית הדין בהאג. ממשלת בריטניה מסרה כי היא מתנגדת לבקשה להוציא צווי מעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון יואב גלנט.

"כפי שאמרנו מלכתחילה, אנחנו לא חושבים שלבית הדין יש סמכות שיפוט בעניין - שכן ישראל אינה חתומה על אמנת רומא - והפלסטינים אינם מדינה. מהלך זה לא יסייע לקידום עסקת חטופים, הגברת סיוע הומניטרי או קידום הפסקת אש בעזה", נאמר בהודעה הבריטית.

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד: "ה-ICC מציג תאטרון אבסורד אנטישמי. בינו לבין צדק אין כלום ושום דבר. להשוות בין ראש-ממשלה של מדינה דמוקרטית שנלחמת מלחמת אין ברירה לפי כללי המשפט הבין לאומי לרב מרצחים שהוביל לשחיטה של ילדים, אונס אכזרי של נשים, כריתת איברים וטבח המוני זו פשיטת רגל מוסרית. כל המדינות התורמות לגוף החולה הזה ובראשן גרמניה ויפן צריכות להודיע מידית על הפסקת המימון של פעילותו ההרסנית".