
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ופרקליט המדינה עמית איסמן התייחסו לבקשת התובע בבית הדין הבינלאומי בהאג, קארים חאן, שביקש להוציא צווי מעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט.
"הבקשה להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה ושר הבטחון נעדרת כל בסיס", נכתב בהודעה המשותפת.
עוד נכתב כי "מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, הנאבקת בטרור ומגנה על ביטחונה תוך הקפדה על הכללים המשפטיים המחייבים ומתוך מחויבות עמוקה לחוק".
"כוחות הביטחון, וצה"ל בכללם, נלחמים מתוך מחויבות מלאה לכללי המשפט הבינלאומי".
בהמשך הוסיפו: "הייעוץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה של מדינת ישראל, בודקים באופן יסודי כל טענה רצינית להפרת דין על ידי מי מגורמי מדינת ישראל, ואוכפים את הדין".
"המערכת המשפטית במדינת ישראל ערוכה לבדוק כל טענה רצינית הן ביחס לעניין שבמדיניות והן ביחס למקרים פרטניים. כפי שמדינת ישראל הבהירה במשך השנים, בית הדין נעדר כל סמכות לנהל חקירה בעניין".
במהלך שימוע בקונגרס אתמול (שלישי) נשאל מזכיר המדינה אמריקני אנתוני בלינקן, האם הממשל האמריקאי מתכוון לנקוט צעדים נגד התובע קארים חאן ובית המשפט הפלילי הבינלאומי במידה ואכן יוצאו צווי מעצר בינלאומיים נגד הבכירים הישראלים.
בדיון שהתקיים בוועדת החוץ של הסנאט שאל ג'יימס ריש, הנציג הרפובליקני הבכיר, האם בלינקן "יתמוך בחקיקה נגד בית הדין הפלילי הבינלאומי שתוקע את אפו בעניינים של מדינות שיש להן מערכת משפט עצמאית, לגיטימית ודמוקרטית".
בתגובה אמר בלינקן כי הממשל אכן שוקל להטיל סנקציות על בית הדין הפלילי הבינלאומי. "אנחנו רוצים לעבוד איתכם על בסיס דו-מפלגתי כדי למצוא תגובה הולמת. אני מחויב לעשות את זה. אין ספק שעלינו לבחון את הצעדים המתאימים ביותר שעלינו לנקוט כדי להתמודד עם החלטה שגויה מאוד", אמר בלינקן.