אבן פינה לבית הספר
אבן פינה לבית הספרצילום: דוברות

אוניברסיטת חיפה קיימה היום (ראשון) טקס להנחת אבן הפינה של בית הספר לרפואה ע"ש הרטה ופול עמיר, שייפתח באופן רשמי בכפוף לאישור המל"ג, לקראת שנת 2025.

בית הספר יוקם הודות לתרומה נדיבה של הרטה עמיר, התורמת הגדולה ביותר של אוניברסיטת חיפה יחד עם בעלה פול עמיר ז"ל, בסך של כ-200 מיליון שקלים. בנוסף לתרומה זו, האוניברסיטה גייסה עד כה כ-50 מיליון שקלים נוספים לטובת הקמת בית הספר.

הפרויקטור שמוביל את הקמת בית הספר ומי שמיועד לעמוד בראשו הוא פרופ' חיים ביטרמן, מבכירי אנשי הרפואה בישראל.

"זהו יום היסטורי לאוניברסיטת חיפה, ויום חג למדינת ישראל ולצפון בפרט. לאורך השנים, המטרה של פול ושלי הייתה לחזק את מדינת ישראל בכלל ואת צפון המדינה בפרט, והקמת בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה היא הגשמה של החזון שלנו. בית ספר נוסף לרפואה חשוב הרבה יותר, במיוחד בתקופה מאתגרת זו, במיוחד כשהצורך בחיזוק מערך הרפואה בישראל הוא כה משמעותי. אני גאה להיות חלק מהפרוייקט המרגש הזה", אמרה הרטה עמיר.

בטקס החגיגי, שהתקיים במסגרת אירועי חבר הנאמנים ה-52 של האוניברסיטה, נכחו הנהלת האוניברסיטה, יו"ר ות"ת פרופ' יוסי מקורי, מנכ"ל שירותי בריאות כללית אלי כהן ומנכ"ל מרכז רפואי כרמל, ד"ר אבי גולדברג. בית הספר לרפואה יוקם בשותפות עם מרכז רפואי כרמל והוא מיועד להיות במתכונת לימודים שש שנתית.

פרופ' יוסי מקורי אמר באירוע כי "המועצה להשכלה גבוהה זיהתה את החשיבות האסטרטגית של הקמת בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה. ראינו הזדמנות לא רק להרחיב את לימודי הרפואה בישראל, אלא להתאים אותם לצרכים המיוחדים של צפון המדינה ואוניברסיטת חיפה, לה היסטוריה ארוכה של מחויבות חברתית, היא המוסד המתאים למשימה הזו".

"בית הספר החדש לרפואה יהיה מגדלור של תקווה ומרכז של מחקר מצטיין, הקולט מוחות מעולים, שיהפכו מנהיגי הרפואה המקצועיים והאנושיים של המחר. הוא יטפח אווירה של מחקר, שתעודד חברי סגל וסטודנטים לבצע מחקרים פורצי דרך, שיעסקו בצרכי הרפואה והטיפול העכשוויים", הוסיף.

כל תוכניות הלימודים של בית הספר הוגשו למל"ג ובכפוף לאישורה, ההרשמה לבית הספר תפתח לקראת שנת 2025, כשעל פי המתוכנן, מדובר על עשרות סטודנטים וסטודנטיות שיוכלו להתקבל ללימודים בכל שנה.

הקמת בית הספר מגיעה על רקע המחסור החמור ברופאים בישראל, כאשר המחסור ברופאים בצפון גדול וחמור הרבה יותר, בהשוואה למרכז.

אחת מהמטרות המרכזיות של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה היא לחזק את הרפואה בצפון, לא רק דרך הלימודים וההכשרה הקלינית של הסטודנטים בבית חולים כרמל, אלא גם באמצעות מתן מלגות ופעולות נוספות שישאירו את הבוגרים והבוגרות כרופאים בצפון.

"הרופאים של המאה ה-21 צריכים להחזיק בסט של כישורים, מעבר כמובן להבנה מצוינת בהיבטים הקלאסיים של הרפואה. הם צריכים לשלוט בטכנולוגיות החדשות, הם צריכים לדעת כיצד לטפל באנשים שנמצאים רחוק מהם, בצד השני של מסך המחשב או הטלפון והם צריכים לשלוט בהיבטים של רפואה בקהילה. כיום, הדרך לרכישת הכישורים הללו עוברת דרך צבירת ניסיון בשטח, עם היתרונות והחסרונות של למידה מסוג זה. גם העבודה המשותפת עם נותני שירות נוספים נראית אולי טריוויאלית, אבל רבים מאיתנו נתקלו לא פעם בחוסר התקשורת בין הגורמים השונים, שבסופו של דבר גרמו לפגיעה בחולה או במטופל. את כל הדברים הללו אנחנו רוצים ללמד ולהכשיר כבר במסגרת תוכנית הלימודים ולהוציא את הרופאים והרופאות הטובים והטובות ביותר, כאלה שמגיעים מוכנים לאתגרים של המאה ה-21", סיכם פרופ' ביטרמן.