עם כל הקושי ישראל צריכה למצוא את הכוחות לעצור מתקפות על ריבונותה שאינן קשורות ישירות למלחמה.
מתקפה אחת כזאת באה מהכיוון של שתי אמנות בריאות שישראל עתידה לאשרר ולחתום עליהן בחודשים הקרובים. שתי האמנות האלה הן חלק מהמאמץ הגלוי להקים ממשלה גלובלית, שאותה מקדם גם קלאוס שוואב, המייסד של 'הפורום הכלכלי העולמי'.
ההכרח כביכול בממשלה גלובלית מוסבר ב'האיפוס הגדול' שכתב שוואב ביחד עם הכלכלן הצרפתי תיירי מלרט.
הפמפלט האידאולוגי הזה יצא לאור ביוני 2020, בעיצומה של מגפת הקורונה. השניים לא יכלו לבחור מועד טוב יותר להפצת המשנה הגלובליסטית שלהם – זמן שכולם פוחדים ממוות ומחלות, שכולם מתפללים למושיע, שבעולם האנטי-גזעני של היום יכול להיות גם ממוצא גרמני.
הכמיהה לממשלה גלובלית הולכת אחורה עד נמרוד ועד משיח, מה שאומר שמדובר בכמיהה אנושית לגיטימית, שיכולה להסתיים ברע כמו במקרה של נמרוד או בטוב של ימות המשיח. הפופולריות העצומה של הספר 'עולם אחד' שכתב וונדל ווילקי (Wendell Willkie) ב- 1943 מראה שהכמיהה להנהגה אחת לכל העולם הייתה ונותרה חזקה כתמיד.
'עולם אחד' היה לרב מכר הגדול ביותר בהיסטוריה בקטגוריה של ספרות עיונית; מיליון וחצי עותקים, והשפעה בלתי ניתנת למדידה. ווילקי לא דיבר על מניעת מגפות ומחלות. הוא דיבר על הדרך להביא שלום עולמי במהלך מלחמת העולם השנייה, בזמן שכולם פחדו מהמלחמה הנוראה ביותר בתולדות האנושות. כמו שב- 1943 כולם פחדו מהמלחמה, מ- 2020 כולם פוחדים מהמגפה. ההיגיון של שוואב הוא אותו היגיון של ווילקי: כדי שיהיה שלום/בריאות צריך ליצור מנגנון שליטה בינלאומי, נניח באמצעות גוף כמו האו"ם, שמחייב שני דברים: צמצום הריבונות של המדינה ושליטה על התודעה של כל 'אזרחי העולם'.
ממשלה גלובלית חייבת להיות טוטליטרית, ולכן תהיה גרועה יותר מדיקטטורה, שבה מחשבותיו של הפרט אינן מעניינות כל עוד הוא אינו פועל נגד המשטר. ממשל גלובלי זה שם אחר לקולוניאליזם מסוג חדש, נאו-קולוניאליזם שלא מנסה לכבוש ארצות בכוח הזרוע אלא לכבוש את המוח באמצעות מנגנונים של שינוי תודעה. השיטה הזאת מוכרת לנו בשם "מיסיון".
התוכנית של שוואב לעולם חדש אחד מחייבת את השימוש בכלי הזה של אמנות בינלאומיות, כמו אמנת הבריאות החדשה של 'ארגון הבריאות העולמי' וה'אמנה למניעת הפצת מגפות' של האו"ם. מטרתן של האמנות האלה לאכוף 'בריאות אחת' (One Health) או צדק בריאותי גלובלי, שיחייב מדינות עשירות לתמוך בכסף, ידע, ציוד, צוותים רפואיים וכד', בשירותי הבריאות של מדינות עניות. העברת משאבים ממדינה עשירה למדינה ענייה, ולא חשוב אם זה נעשה בכוח הזרוע או מכוחן של אמנות בינלאומיות, זה סימן ההיכר המובהק ביותר של הקולוניאליזם.
תבלינים שיובאו לאנגליה מהקולוניה הבריטית הודו יצרו "שוויון" בין מדינה עשירה בתבלינים למדינה ענייה בתבלינים. הקולוניאליסטים העשירו את הודו בדברים אחרים, כמו למשל בניית מערכת חינוך ציבורי מודרנית, שגידלה את ילדי הודו על ערכי המערב כלומר, שינתה את תודעתם של ההודים, שהתחילו להתלבש כמו אנגלים ולדבר כמו אנגלים.
האיפוס הגדול שעליו מדבר שוואב אינו עוסק רק בבריאות אלא, כראוי לממשל טוטליטרי, בכל תחומי החיים – ריבונות, חברה, כלכלה, בריאות, סביבה, אקלים – הכל. כפי שהשם "האיפוס הגדול" מעיד, שוואב אינו מעוניין בשיפור הסדר הקיים. הוא לא מדבר על 'אתחול מחדש'. הוא רוצה סדר עולמי חדש שאותו תארגן אותה ממשלה גלובלית, ששריה המיועדים אמורים להיות שגרירי המדינות באו"ם. ראש הממשלה הגלובלית יהיה מזכ"ל האו"ם – ארגון פרוגרסיבי/אנטישמי.
מגפת הקורונה, טוען שוואב, יצרה משבר עולמי חסר תקדים שמחייב פתרון עולמי חסר תקדים. המשבר הקיומי הגלובלי שיצרה המגפה מחייב פתרונות גלובליים לכל דבר שהמגפה פגעה בו. אלה כוללים שסעים חברתיים, חוסר שוויון מגדרי, זיהום אוויר, היעדר שיתופי פעולה בינלאומיים וכו'. "הכישלון של המשטר והמנהיגות הגלובליים" (הכוונה לכישלון של האו"ם בניהול מגפת הקורונה) אומר שוואב, "חשוף לעין כל כפי שלא היה מעולם, ואנשים מרגישים שהגיע הזמן להמצאה חדשה. עולם חדש יופיע". ממשלה גלובלית אחת כשלה. הגיע הזמן לממשלה גלובלית אחרת, עריצה יותר או שנקבל עוד ממשלה גלובלית שאינה מתפקדת.
זה צריך להיות ברור שהממשלה הגלובלית המתפקדת שמתכנן שוואב ביחד עם האו"ם תהיה חייבת לצבור את הכוח הדרוש לבנייתם של מנגנונים שיכפו מדיניות אחידה ואידאולוגיה אחת על כלל אוכלוסיית העולם. כך למשל, בתירוץ של החשש ממגפות פנדמיות עתידיות, לממשלה הגלובלית תהיה סמכות ליצור "רשת מעקב גלובלית" אחרי כל אחד מאיתנו.
כדי שזה יקרה, אומר שוואב, צריך קודם לשנות את התודעה של המנהיגים. "שינוי כיוון יחייב שינוי בדפוסי החשיבה של מנהיגי העולם, כך שיוכלו להתמקד ולשים בעדיפות גבוהה יותר את רווחתם של כל אזרחי העולם". זה אומר פחות דגש על ריבונות ופחות דאגה לאזרחיה של מדינה עשירה, כמו ישראל למשל. אלה שאומרים שהאו"ם רוצה להפוך את כל העולם למדינת עולם שלישי לא טועים.
העידן הפוסט פנדמי, ממשיך שוואב עם אותו רעיון, "יפתח תקופה חדשה של חלוקה מחדש מסיבית של העושר, מהעשירים לעניים ומההון לעבודה". העידן הפוסט פנדמי, מקווה שוואב, יבשר את מות הנאו-ליברליזם, אידאולוגיה שלפי שוואב מסתכמת בהעדפת התחרותיות על פני הסולידריות. התוכנית של שוואב לפיכך מבוססת על אידאולוגיה, פרוגרסיבית בבירור ("אפשר להבין מהפיסיקה הקוואנטית שמציאות אובייקטיבית אינה קיימת" וכיו"ב). זה אומר שגם הבריאות תלויה בראש ובראשונה באידאולוגיה ולא במדע. תהיה פרוגרסיבי ותהיה בריא.
שוואב הגיע לעמדת השפעה כל כך גדולה בעיקר בגלל 'הפורום הכלכלי העולמי' (WEF), שמתכנס בדאבוס אחת לשנה. לכנס של הפורום הזה מגיעים רק שועי עולם – מיליארדרים, מנהיגי מדינות וסלבריטאים, ולכן מקדם את האינטרסים של האליטה הגלובלית שמעוניינת לצבור עוד כוח באמצעות פרויקטים בינלאומיים, בחסות האו"ם בעיקר. זאת הסיבה ששוואב מתעניין כל כך בקולוניזציה/גלובליזציה/השתלטות על התודעה האנושית, כמובן בתירוץ של שיפור תנאי החיים של "אזרחי העולם", מונח שמצריך דיון נפרד.
הערך הבסיסי שמצדיק את 'האיפוס הגדול', את הקמתה של ממשלה גלובלית, הוא ערך ה"שוויון" במובן הפרוגרסיבי שלו (equity). מילה נרדפת לשוויון הזה היא צדק, שיכול להיות צדק בריאותי, צדק חלוקתי, צדק ענישתי, צדק שיקומי, צדק מגדרי, צדק סביבתי והרשימה ארוכה.
מכיוון ששוואב נורא רוצה "צדק", לא מיותר לשאול לפני כל דבר אחר אם הוא רק מדבר על צדק, כלכלי למשל, או גם מיישם אותו בחייו הפרטיים. צדק כלכלי זה אומר גם זכויות כלכליות – הזכות לעבוד, שכר הוגן וכו', וגם חלוקה צודקת של עושר ומשאבים – גישה שוויונית לאשראי בנקאי ולהזדמנויות השקעה.
כל זה לא מסתדר עם הונו הפרטי של שוואב – בין 25 ל-170 מיליון דולר, כמו שלא מסתדר עם מאות מיליארדי הדולרים שמופקדים בחשבונם הפרטי של כמה מחברי הפורום הכלכלי. לא מצאתי מישהו שיסביר את פער הכנסותיו של שוואב, וגם לא את הפער בין עיסוקיו להכנסותיו. גם אם נדע מה מקור עושרו, זה לא ישנה את העובדה שהוא אינו מחלק את הונו לכולם באופן שוויוני. אף אחד מבאי דאבוס לא מחלק את הונו באופן שוויוני.
הונו האישי של שוואב מתגמד לעומת 'קרן שוואב' (Schwab Charitable) שהקים אחיו צ'רלס בשנת 1999, שמגייסת מיליארדי דולרים. רק ב-2022 ה'קרן' גייסה תרומות בסך 4.7 מיליארד דולר, שחולקו ל- 117,000 ארגונים שונים ברחבי העולם. מדובר בסכומי עתק שנועדו לקדם את הרעיונות של שוואב, שמעורב עד צוואר גם בענייניה הפנימיים של ישראל.
מטרתן של אמנות הבריאות שעומדות עכשיו בפני חתימה היא להגשים את רעיון הממשלה הגלובלית של קלאוס שוואב וחבריו הגלובליסטים, שכמעט בטוח שלא תהפוך אותנו לבריאים יותר. מה שכן בטוח זה שממשלה כזאת תעשה הכל כדי שלא נהיה עם חופשי בארצנו, שלא נהיה עם.
איך אומר את זה שלום חנוך,
אין שום עם סגולה יש רק יחידים
לא כולם טיפשים ולא כולם מודים
אלה יהודים ואלה יהודים
אדם נשאר אדם
אל תקרא לי עם