
בבית הספר 'בנות מוריה' שבעיר העתיקה מצוקה גוברת לנוכח המספר העולה של תלמידות ללא הקצאת כיתות.
בראיון לערוץ 7 מספרת יעל כהן, חברת ועד ההורים של בית הספר על הצוקה ועל חוסר המענה שהוועד מקבל מכיוונה של העירייה.
את דבריה פותחת כהן בתחושת השליחות של הקהילה המתגוררת בעיר העתיקה ובשכונות שסביבותיה מתוך ראיית הגאולה הולכת ונרקמת לנגד עיניהם, ואולם הגידול במספר המשפחות גורר אחריו כצפוי גם גידול במספר התלמידות, אך מענה בבית הספר אין.
"כרגע אין לבנות איפה ללמוד. מספר התלמידות גדול והכיתות שהיו בדוחק רב לא מספיקות. יש לנו מעל ארבעים בנות לכיתה א' ואין להן מקום ללמוד. גם עכשיו מדובר בתנאים בלתי ראויים", היא אומרת. "כל מי שיכנס לכיתות לא יאמין שבשנת 2024 זה מצב כיתות בירושלים. מדובר בכיתות מאוד קטנות וצפופות, עם עמודים באמצע, כי זה לא מבנה שהיה כיתה אלא הוכשר לכיתה. כדי שתלמידה תוכל לצאת מהכיתה כל הבנות צריכות לעמוד, אין די תאי שירותים, בית הספר מפוצל בשני מתחמים כך שהמורות צריכות לדלג ביניהם, מה שיש לו גם השלכה ביטחונית".
באשר לתגובות מכיוונה של העירייה אומרת כהן כי "עד כה היו גורמים שעזרו פחות או יותר. מבינים שיש כאן בעיה שגדלה משנה לשנה", ואולם כעת המענה לא מגיע. "אנחנו בית ספר מוכש"ר ועדיין לעירייה יש את החובה לתת לבנות את החינוך שההורים בחרו עבורן. מדובר באוכלוסיה שיותר מחמישים אחוזים מהאבות היו במילואים, אנחנו נותנים הכול לעיר, ברור לכולנו מה היה שם אם לא היינו בקווים הללו וקום להכיר לנו טובה ולראות בנו חלוצים שמיישבים במקומות הקשים של העיר, בלי תחבורה ציבורית, בלי מכולת ומאהבה, אנחנו במבוי סתום והבעיה מחריפה".
בדבריה מציינת כהן כי אמנם ניתן להעביר את עניינו של בית הספר לסוגיה הפוליטית שבין החמ"ד לחינוך החרדי, אך "אנחנו מאמינים בראש העיר כמי שמכיר את ירושלים, שולט בכל נבכי העירייה ויש לו כוח להרים את הכפפה ולתת מענה אמיתי לבנות הללו".
עוד היא מציינת בדבריה כי לבד מהיות בית הספר מסגרת חינוכית, מדובר במסגרת המעניקה לבנות מענה ייחודי מאחר ומדובר בתושבות שכונות בהן הן סופגות בקבוקי תבערה לא פעם על רכב ההסעה או קללות מצידם של השכנים המוסלמיים. מענה שכזה לא יתקבל בכל חלופה בית ספרית אחרת.
"אומרים לנו שזה בטיפול וכו', דוחים אבל כשלא רואים דברים זזים בשטח יודעים ששנת הלימודים לא יכולה להיפתח", היא אומרת ומציינת ניסיונות לתת מענה שלא יוכל להתממש כהעברת כיתה לחדר של 15 מטרים רבועים. "יש כאן ציבור שצריך לתת לו מענה", היא שבה ואומרת וקוראת לנציגי הציבור הדתי בעירייה בהם חגית משה, אריה קינג ואלדד רבינוביץ' ובראשם ראש העיר שבידו הסמכות והיכולת לתת מענה "לתושבים יקרים ואהובים שמשרתים את העיר ואת המולדת באהבה ובשמחה גדולה".
מעריית ירושלים נמסר כי "העירייה פועלת יחד עם כלל הגורמים הרלוונטיים, על מנת לנסות לאתר נכס מותאם עבור התלמידות במוסד. זאת, לצד פעילותם השוטפת של מוסדות נוספים ברובע היהודי ומחוצה לו, המציעים אלטרנטיבה חינוכית עבור התלמידות באזור".