טנקים
טנקיםצילום: דובר צה"ל

אזרחי העולם לא רוצים לצרוך חדשות "מדכאות, חסרות רחמים ומשעממות", לדבריהם.

מחקר חדש של YouGov עבור מכון 'רויטרס' באוניברסיטת אוקספורד, מעלה כי 39 אחוזים מאזרחי העולם "נמנעים לעיתים קרובות מצריכת חדשות". מדובר בעלייה של 10 אחוזים לעומת מחקר דומה שנערך בשנת 2017, אז אמרו רק 29 אחוזים כי הם נמנעים מצריכת חדשות.

על השאלה "עד כמה אתם מתעניינים בחדשות" ענו 46 אחוזים כי הם "מתעניינים מאוד בחדשות" לעומת 63 אחוזים שענו כך במחקר של 2017.

מחברי הדו"ח טוענים כי המלחמות באוקראינה ובעזה, יחד עם מגפת הקורונה ואסונות טבע נוספים, הביאו לצניחה המשמעותית במספר האנשים הצורכים חדשות. "סדר היום החדשותי היה כמובן קשה במיוחד בשנים האחרונות. הייתה את מגפת הקורונה והמלחמות, אז זו תגובה טבעית למדי עבור אנשים להתרחק מהחדשות, בין אם זה כדי להגן על בריאותם הנפשית או פשוט לרצות להמשיך את חייהם כרגיל.

האנשים שנמנעים מצריכת חדשות הם אלו המרגישים שאין להם שליטה על דברים מסיביים שקורים בעולם. יש אנשים שמרגישים יותר ויותר המומים ומבולבלים מכמות החדשות שמסביב, בעוד שאחרים מרגישים עייפים מהפוליטיקה", אמר ניק ניומן, אחר ממחברי המחקר חדש, לרשת BBC.

על פי המחקר נשים וצעירים הם אלו שנמנעו יותר מצריכת חדשות לעומת גברים ומבוגרים יותר. ועד כמה מאמינים הצרכנים לחדשות עצמן? 40 אחוזים ממשתפי הסקר אמרו כי "הם מאמינים לחדשות", נתון שנותר יציב לעומת המחקר הקודם. הסקר הקיף 94,943 בני אדם מ-47 מדינות ברחבי העולם, והוא נערך בחודשים ינואר ופברואר השנה.