בין דוכני שבוע הספר פגשנו את ראש עיריית בית שמש עד לא מכבר, ד"ר עליזה בלוך, שבעיניה, כך היא אומרת, מדובר בחגיגה היחידה שהיא מרגישה נוח איתה בימים אלה משום שהיא מבטאת את מה שהיא מגדירה כ"נצחון הרוח", של ישראל.
"אפשר להילחם בנו, אפשר לעשות לנו כל מיני דברים, אבל יש משהו בלהגיד שהחברה הישראלית ממשיכה לכתוב וליצור ובסוף הרח היא זו שמנצחת. המלחמה של חמאס נגדנו היא נגד הזהות שלנו, נגד מה שאנחנו מייצגים, והעובדה שיש כל כך הרבה סופרים שבשנה הזו הוציאו ספרים ויש כל כך הרבה אנשים שבאים לרכוש ספרים, לפגוש סופרים מאוד מרגשת בעיניי. זה רגע מאוד חזק".
כשהיא אוחזת את ספרה 'גשרים של אור', אומרת ד"ר בלוך כי בימים אלו אנו זקוקים לגשרים שכאלה. "הדרך היחידה בעיניי לפתרון הסוגיות שמעסיקות את החברה הישראלית היא ההבנה שבכל יום כל אחד מאיתנו צריך לחשוב איזה גשר הוא בונה וגשר אחד לא מספיק. דרושים הרבה גשרים. כל יום וכל היום. זו הדרך שלנו לבנות חברה יותר בריאה ורק אנחנו נייצר את האור. אין לנו על מי להתלונן ולסמוך, אלא כל אחד צריך לקחת אחריות".
ספרה כורך בתוכו סיפורים אמיתיים שבעיניה מבטאים תרגום מעשי לרעיונות גדולים, תרגום שמוכיח שלא מפסיקים להתאמץ לעשות כאן טוב.
לשאלה אם נכונות השמועות אודות שיחותיה הרבות עם גורמים במערכת הפוליטית לבחינת אפשרות של השתלבות בזירה הפוליטית הארצית, היא משיבה ואומרת כי "כרגע אנחנו צריכים להיות בלעשות פה טוב. אני מאוד עסוקה בסיפור של יישובי הצפון ומשתדלת להיות שם עם ראשי הערים כדי לעזור. יש לנו חבל ארץ שלם בצפון שאנחנו לא נמצאים בו ופינינו אותו וכרגע זו המשימה הגדולה שלנו, וגם לחשוב איך בונים פה חברה יותר טובה, אבל עכשיו צריכים להיות עסוקים בכך שהציבור יחזור להיות בבית ולחיים".
בלוך מעירה כי לא רק המציאות בצפון קשה אלא גם עצם העובדה שרבים מאזרחי המדינה אינם חיים את העניין ואינם חשים את העובדה שאכן בישראל יש חבל ארץ שלם מפונה ונתון במלחמה, שיש ילדים שכבר כמעט שנה נמצאים במציאות הזו.
על תובנותיה כמי שעמדה בראש עיר מעורבת שבה האוכלוסייה החרדית גדולה, על סוגיית הגיוס והסיכוי למצוא לה מענה מוסכם, אומרת בלוך כי חלק גדול מהמשימה שלה בהובלת עיר שיש בה מכל גוון ומגזר היה להעביר את המסר שלכל אחד יש מקום בעיר ולאיש אין מונופול על המרחב הציבורי או על האמת והטוב.
"גם בסוגיית הגיוס שמדברים עליה כל כך הרבה, כולם מבינים שאי אפשר להמשיך כך. כולם מבינים שהנטל מאוד גדול ודרוש שינוי. החכמה היא לייצר את השינוי מתוך מקום של שותפות ושלא נקרע שוב את החברה הישראלית. אנחנו חייבים לעשות זאת בחכמה ובשום שכל ומתוך תחושת אחריות. בסוף זו הארץ של כולנו".