שינה טובה
שינה טובהצילום: iStock

הולכים לישון אחרי 1 לפנות בוקר? אתם בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובעיות נפשיות אחרות.

מחקר חדש של אוניברסיטת סטנפורד מעלה כי אנשים שהולכים לישון בשעות מאוחרות במיוחד בלילה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח בעיות נפשיות שונות, בהן דיכאון וחרדה, לעומת אלו שהולכים לישון בשעה מוקדמת.

החוקרים ניתחו נתונים של מעל 73 אלף בני אדם מבוגרים בבריטניה, לרבות את הנטייה לקום בשעה מוקדמת בבוקר או ללכת לישון בשעה מאוחרת בלילה, וכן את שעות השינה שלהם. לאחר מכן החוקרים השוו את הנתונים לכמת הדיכאון, חרדה ובעיות נפשיות אחרות מהן סבלו משתתפי המחקר.

ג'יימי זייצר, פרופסור לפסיכיאטריה ומדעי ההתנהגות באוניברסיטת סטנפורד ואחד ממובילי המחקר, סיפר כי "מצאנו כי להיות ער מאוחר זה לא טוב לבריאות הנפשית שלך. הנעלם הגדול הוא מדוע". על פי נתונים המחקר אלו שהלכו לישון אחרי השעה 1 לפנות בוקר היו בסיכון מוגבר של 20 עד 40 אחוזים לפתח בעיות נפשיות שונות, בהשוואה לאלו שהלכו לישון בשעה מוקדמת יותר.

גם יקיצה מוקדמת הוכחה כטובה לבריאות הנפש. אלו שהקיצו עם הזריחה נמצאו כבעלי בריאות הנפש הטובה ביותר, לעומת אלו שקמו בשעה מאוחרת יותר.

ההערכה של החוקרים כי הישארות ער לאחר חצות "מגבירה את הסיכון להתנהגות אימפולסיבית ומזיקה". זייצר אמר כי "אם הייתי צריך להסתכן בניחוש, אנשים שקמים מוקדם בבוקר די מודעים לעובדה שהמוח שלהם לא ממש עובד, אז הם עלולים לדחות קבלת החלטות רעות. באותו זמן, אנשים שנשארים ערים עד מאוחר חושבים 'אני מרגיש מצוין. זו החלטה מצוינת שאני מקבל בשעה 3 לפנות בוקר'".

המומחים ממליצים להקפיד על לפחות 7 עד 9 שעות שינה בלילה.