מרכז חירום רפואי באפרת
מרכז חירום רפואי באפרתצילום: Gershon Elinson/Flash90

בדיון בוועדת הבריאות היום (שלישי) התברר כי הממשלה לא העבירה בשנים 2023-2024 תוספת תקציבית עבור תחנות הזנקה לשירותי עזרה ראשונה באזור יהודה ושומרון, זאת בניגוד לשנים קודמות.

לדברי סמנכ"ל מועצת יש"ע, מתניה שפירא, תוספת התקציב נדרשת בגלל המצב הביטחוני המיוחד המתמשך ביו"ש, והצורך לשדרג את מערך רפואת החירום במרחב.

רכזת בריאות באגף התקציבים במשרד האוצר, תמר צ'ין, אמרה כי משרד האוצר אינו מתנגד להעברת הכספים, אולם משרד הבריאות לא כלל כספים אלה בסדרי העדיפויות שלו בתקציב, ולכן הכסף לא הועבר. "במידה ומשרד הבריאות מעוניין בכך, הוא יכול להביא את הנושא להחלטת ממשלה".

צ'ין הדגישה כי כספים שנמצאים בבסיס התקציב ומיועדים לשירותי עזרה ראשונה ביהודה ושומרון כן הועברו, ורק התוספת המיוחדת לא הועברה.

תקציבנית משרד הבריאות, מיכל לוי, הוסיפה: "עשינו הכל על מנת להעביר את הכספים, התקדמנו בתהליך עם הרשויות והמועצות".

מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ מיכל וולדיגר, דרשה ממשרדי האוצר והבריאות למצוא פתרון ומקור תקציבי לצורך התקצוב הנוסף של תחנות ההזנקה. "אנחנו לא רוצים שתושבים ימותו בגלל היעדר מיידי של שירותי הצלה".

גזבר מועצת קריית ארבע, חיים שחר, הוסיף: "החזקת מערך רפואה תחת החלטת ממשלה כלשהי הוא מצב לא סביר. הכספים חייבים להיכנס לבסיס התקציב".

ישראל ברמסון, ראש מועצת קרית ארבע חברון, אמר לערוץ 7: "לראשונה לאחר קרוב ל-20 שנה לא הגיע תקציב לנקודות ההזנקה של האמבולנסים ביהודה ושומרון שפגע בשירות לאזרחים".

"אני שמח לבשר שיצאנו עכשיו מועדת הבריאות של הכנסת שבה הוכר הצורך להכניס את התקצוב הזה לבסיס התקציב. אני רוצה להודות למועצת יש"ע שיזמה את הדיון החשוב הזה, לנציגי משרד הבריאות והאוצר שנכחו בדיון, ליו"ר ועדת הבריאות, חה"כ יונתן מישריקי ולמובילת הדיון היום, חה"כ מיכל ולדינגר וחה"כ לימור סון הר מלך על הפעילות בנושא חשוב זה. אסור בשום פנים ואופן לפגוע בשירות כל כך חשוב לתושב ובפרט בשעת מלחמה".