החל מיום חמישי האחרון: כל אדם שיבקש אזרחות גרמנית יתבקש להכיר באופן רשמי בזכותה של מדינת ישראל להתקיים. החוק החדש הוא חלק מהניסיון של גרמניה להתמודד עם גל האנטישמיות הגואה, בעיקר מאז פרוץ המלחמה בישראל ב-7 באוקטובר.
על פי הודעת משרד הפנים הגרמני, גם מבחן ההתאזרחות אותו ייאלצו לעבור מבקשי האזרחות הגרמנית יכלול מעתה שאלות בנושא אנטישמיות וזכותה של מדינת ישראל להתקיים. "בתגובה להתגברות האנטישמיות בגרמניה, הורחבה רשימת השאלות במבחן ההתאזרחות. נוספו לבחינה שאלות חדשות בנושאי אנטישמיות, זכות הקיום של מדינת ישראל וחיים יהודיים בגרמניה", נכתב בהודעת משרד הפנים הגרמני.
ממשלתו של הקנצלר אולף שולץ התחייבה מאז פרוץ המלחמה בעזה לעמוד לצידה של ישראל וכן להגן על הקהילה היהודית, והחוק החדש יחייב את מבקשי האזרחות הגרמנית להכיר גם בזכותה של הקהילה היהודית לקיים חיים יהודיים בגרמניה. שרת הפנים של גרמניה, ננסי פאסר, אמרה כי החוק החדש מדגיש את "המחויבות לגרמניה מודרנית" ואמרה כי לא יהיה מקום לאנטישמיות בגרמניה עבור מי שמבקש אזרחות מקומית.
"מי שחולק את הערכים שלנו ועושה מאמץ, יכול כעת לקבל דרכון גרמני מהר יותר, ולא נדרש לוותר על חלק מהזהות שלו עם האזרחות הקודמת. גם הבהרנו באותה מידה: מי שלא שותף לערכים שלנו, לא יוכל לקבל דרכון גרמני. כאן שרטנו קו אדום ברור ועשינו את החוק חזק הרבה יותר מאשר בעבר. אנטישמיות, גזענות וצורות אחרות של זלזול באנושות שוללות התאזרחות. אין לכך סובלנות", אמרה פאסר.
הנציב הממשלתי הרשמי של גרמניה למלחמה באנטישמיות, פליקס קליין, הציג ביום שלישי האחרון דו"ח עגום המעיד על עלייה דרמטית במקרי התקריות האנטישמיות בגרמניה מאז פרוץ המלחמה בעזה.