בראיון לערוץ 7 מסכמת חברת הכנסת מיכל וולדיגר סיור שקיימה במספר ערים וישובים בגבול הצפון. "זה באמת לא פשוט. הצפון חייב עזרה", היא אומרת.
בדבריה מדגישה חברת הכנסת וולדיגר כי אינה חוששת שישראל תאבד את חבל הארץ הנפלא של הצפון, "אבל בהחלט אנחנו חייבים לתת את כל מה שיש לנו כדי לשקם ולדאוג לכך שאנשים יחזרו לשם".
וולדיגר מציינת את זעקתו לעזרה של ראש עיריית קרית שמונה, אביחי שטרן. "זו עיר אזורית. כל האזור נתמך מהשירותים שהעיר הזו מספקת. נשארו שם כאלפיים תושבים, הולכים שם ומרגישים שהעיר מתה וההוצאות של העיר ממשיכות להתקיים כשההכנסות הן אפס. אנשים איבדו את הפרנסה שלהם, גם אלה שלא פונו בעוטף. הם לא מקבלים שום פיצוי על אבדן העבודה שלהם".
"המציאות היא אפס או אחד, מפונים או לא, מי שמפונה מקבל לכאורה מעטפת, ומי שלא פונה והילדים שלו לא יכולים להגיע לבית ספר כי האוטובוס לא ממוגן, לא מקבל שום פיצוי ושום עזרה. חזרתי ואני קוראת למנהלת שקמה לקחת את כל התקנים מתושבי הצפון, לעשות עבודה במרץ כי אין לנו זמן. צריך לטפל באירוע וכמה שיותר מהר".
וולדיגר מדגישה כי לא מדובר בטיפול של משרד האוצר אלא בתכלול של שורת משרדי ממשלה הנוגעים לדבר וצריכים לפעול יחד לטובת המפונים.
על יום החזרה היא אומרת בביטחון: "בוודאי שנחזור לשם, אבל אני מבינה את התושבים שאומרים שעד שלא יהיה ביטחון לא נחזור. אני לא אוהבת מלחמות. אני אוהבת שלום, אבל צריך להיות פרקטיים ואני לא מאמינה שמישהו יחזור לשם בלי שנתכנס למלחמה ואת כל רצועת הביטחון נוציא החוצה לתוך לבנון, כדי שאם מישהו יחשוב לירות עלינו טיל אז מי שיצטרך להתכנס פנימה אלו הלבנוניים ולא אזרחי מדינת ישראל. רצועת הביטחון חייבת לזוז וזה יקרה רק במלחמה. אסור לוותר בפרומיל למענינו כמדינה".
בהתייחס לעזיבת גנץ את הממשלה, אומרת וולדיגר כי היא אינה בוחנת את הדברים על פי שיקול פוליטי אלא על פי טובת העם, ומשום כך צר לה על עזיבת גנץ ומפלגתו וגם כעת היא קוראת להם לשוב, ואף לליברמן וסער ואפילו ללפיד היא קוראת להצטרף. "ככל המפלגות הציוניות יכולות להתכנס פנימה לתוך הממשלה. זה לא זמן לבחירות. בחירות יביאו רק קרע ומחלוקות מיותרות בעם. האויבים שלנו ישמחו אם נעשה את זה. זה הזמן לממשלה רחבה".
עוד מתייחסת חברת הכנסת וולדיגר לחוק שהעבירה השבוע בקריאה ראשונה חוק לציון יום בריאות הנפש העולמי ביום בו מצוין היום הזה באירופה. "זה נשמע כאילו זה רק עוד יום, אבל החוסן הנפשי של אזרחי מדינת ישראל חשוב. חוששים לדבר על זה ולא מספיק עוסקים בזה גם בגלל בורות, ולכן גם לא יודעים מה המענים. יום כזה הוא קריטי לתת לגיטימציה, לדבר על הבעיות ועל הפתרונות. זה עבר בקריאה ראשונה ואני מקווה שזה יעבור בקריאה שניה ושלישית עוד במושב הנוכחי".
על בחירתה לחברות בוועדת האתיקה של הכנסת היא מספרת כי נענתה לבקשתו של יו"ר הכנסת והסכימה להיכלל בוועדה על אף שאינה חובבת מחלוקות, ותקוותה היא שיעלה בידה לפשר בין חברי כנסת במסגרת הוועדה, אך אם יהיה צורך בהענשה גם ענישה תהיה על מנת למנוע את הפגיעה בכבודה של הכנסת.