עו"ד תמיר דורטל אירח בפודקאסט "על המשמעות" את אלחנן גרונר, תחקירן הקול היהודי, לשיחה נוקבת אודות מצב הנשק ביהודה ושומרון.
גרונר, שחקר את הנושא לעומק, צייר תמונה מדאיגה ומעוררת שאלות קשות האם צה"ל אכן מנהל "מלחמה נחושה" בטרור כפי שהוא מצהיר, או שמא מדובר בסיסמאות ריקות מתוכן?
"אין כניסה ליהודים": האתרוג שמקבלת הרשות הפלסטינית
אחד הנושאים המרכזיים שעלו בראיון הוא האתרוג שלדברי גרונר מקבלת הרשות הפלסטינית ממערכת הביטחון. גרונר טען כי אנשי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים נהנים מחסינות כמעט מוחלטת, וצה"ל נמנע מלבצע פעילות מבצעית בבתיהם, גם כאשר קיים מידע מודיעיני על הימצאות נשק.
"גילינו שבבית של פלוני יש לנו מידע לגדוד שיש לו נשק, ביקשנו אישור אמרו לנו לא הוא איש מנגנונים אסור להיכנס", סיפר גרונר, והציג מקרים נוספים בהם גורמי שב"כ סיכלו לדבריו פעולות צה"ל שנועדו לאסוף נשק, מתוך רצון לחזק את הרשות הפלסטינית.
טענה נוספת שגרונר העלה היא התפיסה הרווחת בצבא, לפיה נשק בידי פלסטינים שאינם משתייכים לארגוני טרור אינו מהווה איום. "הסביר לי גורם בכיר בפיקוד מרכז שכל הערבים מחזיקים נשק כי צריך לירות בחתונה, צריך לירות בסיום לימודים, צריך להגנה עצמית, כי יש גנבים", אמר גרונר בציניות, והזהיר כי יום אחד הנשק הזה יופנה נגד יהודים.
הוא ציין כי גם גורמים בכירים בצבא מודים כי "השטח לגמרי לא שקט", וכי כניסות של צה"ל ליישובים ערביים כרוכות כיום בסכנת חיים בשל מטעני חבלה ופיגועי ירי. "אנחנו נמצאים במצב ביהודה ושומרון שאיפה שזרקו אבן היום יורים, ואיפה שזרקו בקבוק תבערה יש מטענים", ציטט גרונר את דבריו של אלוף פיקוד מרכז היוצא.
גרונר הדגיש את חשיבותה של תקשורת חופשית ככלי מרכזי בהשפעה על דעת הקהל וקובעי המדיניות. הוא תיאר את פועלה של הקול היהודי בחשיפת תחקירים אודות גורמים עויינים, כדוגמת קרי מסברי, עוזרת פרלמנטרית של ח"כ רם בן ברק שהייתה פעילה באחים המוסלמים, וארגונים איסלאמיסטים קיצוניים בתוך ישראל.
הוא קרא לציבור לתמוך בעמותה, הן באמצעות תרומות והן באמצעות הפצת המידע ברשתות החברתיות. "כל אחד פה שיש לו סטטוס בוואטסאפ, חשבון פייסבוק, אינסטגרם - הוא בעצמו סוג של עיתונאי, כלי תקשורת", אמר גרונר, והדגיש את האחריות האישית של כל אזרח בהגנה על ביטחון המדינה.