נתניהו עשה בנאומו צ'רצ'יל. בענק. כמו צ'רצ'יל שעמד מול בתי הקונגרס בשעתה הקשה של אומתו, בעיצומה של מלחמה, ודיבר על הברית המשותפת של האומה האמריקאית והאומה הבריטית ועל המאבק המשותף של "העמים דוברי האנגלית", כך נתניהו הערב מדבר ישירות לאומה האמריקאית על הברית הישראלית-אמריקאית ועל המאבק המשותף של כל הדמוקרטיות.
וכמו צ׳רצ׳יל נתניהו הצליח לסחוף את הקונגרס עם כמות היסטורית של עמידה על הרגליים ומחיאות כפיים.
בספרו האוטוביוגרפי מספר נתניהו כי גיבור נעוריו הוא צ׳רצ׳יל וזהו אינו פרט סתמי. גם צ'רצ'יל עמד בסיטואציה כמעט בלתי אפשרית כשבריטניה חטפה מכה קשה בהתקפות של היטלר. צ'רצ'יל הבליג זמן מסוים כדי לגייס את ארצות הברית ולהקים "קבינט מלחמה" עם יריבו הליפקס. הוא גם נסע לקונגרס כדי לגייס את העם האמריקאי בנאום ישיר לאומה האמריקאית, בו הבהיר להם בצורה בלתי אמצעית שהמלחמה היא נגד ציר הרשע העולמי והיא לא רק של בריטניה, אלא של כל העולם החופשי, או כפי שהוא כינה את זה "הכנים דוברי האנגלית". בסוף הוא הצליח לשכנע את העם האמריקאי ואת רוזוולט, שכל כך לא רצו להצטרף למלחמה, והסוף ידוע.
את האכזבה הציבורית בתחילת הדרך מצ'רצ'יל, שהבליג מול ההתקפות האוויריות של גרמניה ואפילו השתמש באופציה של בדיקת חתימה על עסקה כדי לתמרן את היטלר, החליפה אהדת עולמים. צ'רצ'יל לא חתם על עסקה, אלא גייס את אמריקה ואת רוסיה והשמיד את האיום של היטלר המטורף שאיים על העולם החופשי.
הוא לא היה המנהיג של המעצמה החזקה ביותר באותם ימים, אלא המנהיג היחידי שהבין שזהו אינו מאבק של בריטניה מול גרמניה הנאצית - אלא של הטוב המוחלט מול הרוע המוחלט.
באופן מדהים נתניהו התגלגל כמעט לאותו מקום שבו היה גיבור נעוריו צ'רצ'יל בתחילת המלחמה. הוא נאלץ לגייס תמיכה מבית ולהקים "קבינט מלחמה" עם יריביו, וגם לבחון אופציה של עסקה עם השטן ולהבליג על המתקפות האוויריות של נסראללה המטורף, שליחה של איראן בציר הרשע שמאיים היום על העולם החופשי כולו.
כמו לפני 80 שנה, כך גם היום, המאבק הוא לא של נתניהו ולא של העם בישראל. הם עומדים בחזית המאבק למען העולם החופשי כולו, כי זה התפקיד שייעד להם אלוהים, בדיוק כמו התפקיד שייעד הגורל לצ'רצ'יל לעמוד בחזית המאבק ולגייס את העולם החופשי להשמיד את מלכות הרשע של היטלר.
ובדיוק כמו אז גם היום יש בארה"ב ממשל שעדיין לא מבין מי הטובים ומי הרעים כאן בסיפור. ביידן ומחלקת המדינה הדמוקרטית הם אסון לעולם החופשי כולו, כי במקום לחזק את נתניהו הם פועלים נגדו בכל הכוח.
הם רוצים לעצור את המלחמה כי הם מנתחים את הסיטואציה במונחים ריאליים: אם בסוף המלחמה נגיע להפסקת אש בין שני העמים, אז בואו נביא את אותה הפסקת אש כעת. מה שהם לא מבינים זה את הטירוף של העולם המוסלמי, שפועל בדיוק כמו הטירוף של היטלר. אין כאן רציונל ולכן כל עוד לא נשמיד את היכולות של איראן, שמאיימת על ישראל באמצעות חמאס וחיזבללה, הם ימשיכו לאיים על העולם החופשי.
אם עמוס הוכשטיין, המתווך מטעם ביידן במזרח התיכון, חושב שהוא יכול להרגיע טירוף איסלאמי קיצוני באמצעות שלום כלכלי, זה כי הוא פשוט חושב שאפשר לנהל מאבק על גבולות במזרח התיכון כאילו מדובר על מריבת גבול בין ניו יורק לניו ג'רזי. במקום אחד בעולם אתה נכנס עם הרכב שלך למנהרה בניו יורק ויוצא בניו ג׳רסי כאילו מדובר ממש באותו שטח טריטוריאלי, עם אנשים בעלי אמונות זהות ושפה משותפת. ואילו במזרח התיכון מתגוררים מעבר לגבול שלך אנשים שמפעל חייהם הגדול ביותר הוא להגיע אליך הביתה ולרצוח אותך בדם קר, גם אם תיתן להם כל מה שיבקשו.
זו הסיבה שהציבור בישראל תומך בבנימין נתניהו. לא רק בגלל שהוא "מר ביטחון", אלא בראש ובראשונה כי הם יודעים שאף מנהיג ישראלי אחר לא יעמוד כמותו בלחצים הבינלאומיים ובלחצים של ממשל ביידן ומחלקת המדינה של פקידי הממשל הדמוקרטי.
כמו בתקופת צ'רצ'יל לפני 80 שנה, גם היום העם האמריקאי חייב להבין שזו לא רק מלחמתו של נתניהו והעם בישראל, אלא מלחמתו של העולם החופשי כולו.
לסיום צריכים להזכיר פרט מצמרר. צ'רצ'יל רצה לצאת למלחמה בקומוניזם ב-1919 וג'ורג' לויד מנע זאת וטען שצ'רצ'יל מחרחר מלחמה לחינם. זה קרה שוב ב-1945, אז ניהל מאבק איתן, כולל הנאום הידוע שנשא במיזורי שזכה לשם "נאום מסך הברזל". הוא תואר שוב בתור מחרחר מלחמה וכמי שרוצה להמשיך את המלחמה מטעמים פוליטיים. אבל בסוף כולם ידעו שצדק. "מחרחר המלחמה" היה מי שניסה להביא שלום לעולם. אלה שתמכו בפשרות והסכמים הביאו על העם הרוסי ומזרח אירופה 70 שנות סבל, שלטון רודני, רצח של מיליוני חפים מפשע וחיי פחד לעוד עשרות מיליונים, כולל רדיפות ועינויים אכזריים.
בסוף כולם הבינו שצ'רצ'יל צדק. מלחמה אחת ב-1919 או לפחות ב-1945 היתה עוצרת את המשטר הטוטאליטרי המטורף של סטאלין ומסירה מהעולם החופשי את איום הרודנות של הקומוניזם.
זה נשמע לכם מוכר? אז תפנימו שיש רק דרך אחת להסיר עכשיו את האיום של שלטון האיסלאם הטוטליטארי על העולם החופשי. זה מה שנתניהו מנסה לקדם עכשיו, בדיוק כמו צ'רצ'יל לפני 80 שנה. וכפי שאמר צ׳רצ׳יל בנאום מיזורי ב-1946: "חובה עלינו שלא להפסיק להצהיר בקול וללא פחד את עקרונות החופש וזכויות האדם, שהם המורשת המשותפת של העולם דובר האנגלית".
זה היה נכון אז - ונכון בצורה מדהימה גם היום.