בישראל הופתעו בימים האחרונים מהדיווחים על ההחלטה של ממשלת בריטניה שנפלה באופן סופי היום (שישי) להסיר את ההסתייגויות של הממשלה הקודמת נגד בית הדין בהאג בעניין צו מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט.
אלא שרוחות השינוי הגיעו לפני פחות מחודש, כשלראשונה מאז שנת 2010, ממשלת השמרנים מצאה את עצמה בשפל ונזרקת לאופוזיציה - והלייבור בהנהגת קיר סטארמר חוזרת לשלטון אחרי שנים במדבר האופוזיציוני.
סטארמר, בניגוד לקודמו בתפקיד יו"ר הלייבור האנטישמי ג'רמי קרובין, דאג לנקות את המפלגה מאנטישמיות, דבר שהביא גם לאובדן קולות לטובת מועמדים עצמאיים קיצוניים למדי.
לאורך חודשי המלחמה הראשונים סירב לקרוא להפסקת אש קבועה ברצועת עזה למרות הביקורת ורבים האשימו אותו כי הוא פרו ישראלי בשל העובדה שהוא נשוי ליהודייה.
אך יש לכל מטבע גם צד שני. סטארמר הגיח אל המערכת הפוליטית אחרי קריירה משפטית ארוכה וענפה כשהתפקיד המשפטי האחרון שלו היה מנהל התביעה הציבורית בבריטניה.
העבר שלו, כמומחה לזכויות אדם וכמי שכתב ספר בנושא, הראה באופן ברור את גישתו בנושא המשפט הבין לאומי.
את אחד הביטויים הראשוניים לכך ניתן לראות שהתרחשו בסוף השבוע כשהחליט להסיר את ההסתייגויות של לונדון מהחלטת בית הדין בהאג להוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט.
סאטרמר בחר אנשי מקצוע לתחומים רבים, אך אחד הבולטים שבהם הוא ריצ'רד הרמר, משפטן יהודי וחבר ותיק של ראש הממשלה החדש.
הרמר מונה במפתיע לתפקיד היועץ המשפטי, כשמומחיותו היא זכויות אדם - דבר שהצביע על כוונת הממשלה החדשה לכבד כל החלטה של המוסדות המשפטיים הבינלאומיים, דבר שהוביל למהלך להסרת ההסתייגות בעניין גלנט ונתניהו.
הרמר פעל בתחומים רבים בתוך המשפט לענייני זכויות אדם והוא נחשב למוערך בתחומו וזכה לברכות גם מהימין הבריטי שפחות יתחבר בלשון המעטה להחלטה בעניין גלנט ונתניהו. הרמר עצמו לא הסתיר את עמדותיו בעניין החשיבות של המשפט הבין לאומי.
שבועות לאחר פרוץ המלחמה, הרמר היה מהמשפטנים שחתמו על מסמך הקורא לישראל לציית לחוק הבין לאומי כשהיא מגיבה לטבח השבעה באוקטובר.
ראש הממשלה הקודם, רישי סונאק, הציב את ההסתייגות בעניין נתניהו וגלנט וטען כי החלטת בית הדין "לא יעילה".
בתגובה, הרמר אמר כי "בית המשפט אמור להיות מסוגל להגיע להחלטתו בבוא העת. אני תומך בבית המשפט ואני תומך במשפט הבינלאומי".
הרמר הציב בתקופה האחרונה התנגדות להחלטה שמונעת מרשויות מקומיות להחרים את ישראל וטען כי הדבר פוגע בחופש הביטוי.
בעבר הגיב לטענות כי הוא פועל נגד ישראל בזדון וטען כי אלו הן עמדותיו המשפטיות, אך רבים מבני משפחתו חיים בישראל ומשרתים בצה"ל.
מנגד, גורמים פרו פלסטיניים טוענים כי הרמר צריך לנקוט בגישה נוקשה יותר כלפי ישראל - כשרבים בבריטניה יעקבו בתקופה הקרובה אחר העמדות המשפטיות של לונדון בעניין התביעות נגד בכירי ישראל.