אני מחפשת רעיונות כיפיים (לאנשים שאוהבים)ולא יקרים (יש הרבה משלוחים) למשלוחי מנות. לא אכפת לי להתקשקש.
_
עוד שרשורים בנושא:
משלוח מנות - פורום בישול
אני מחפשת רעיונות כיפיים (לאנשים שאוהבים)ולא יקרים (יש הרבה משלוחים) למשלוחי מנות. לא אכפת לי להתקשקש.
_
עוד שרשורים בנושא:
משלוח מנות - פורום בישול
לא 40 






אין לי רעיון קונקרטי כרגע אבל אם את בקטע של להכין משהו אמיתי תנסי לחשוב על משהו ששורד יחסית להרבה זמן ולא מתקלקל מהר.
הרבה אנשים מקבלים כל מיני משלוחים שכוללים לחמים שמתייבשים מהר, סלטים טריים שמתקלקלים מהר וכו' ואח"כ אין מה לעשות עם כ"כ הרבה וזה נזרק לפח.
אם מכינים משהו שנשמר להרבה זמן ו/או אפשר להקפיא זה יכול להציל הרבה מזון מללכת לאיבוד.
בגדול אני תמיד מכינה דברים אפויים, שווים.
לחמניות מתוקות עם הפתעות שוקולד בפנים+ממרח רוזמרי בייתי/ריבה בייתית
לחמניות זיתים/אגוזים/גרעינים +חמאה בטעמים/ממרח זיתים/ממרח פלפלים וכו'.
מקלות שום/זעתר/פרג/גרעינים, אגודים בסרט רפיה, עם שניים שלושה ממרחים כנ"ל.
עוגיות סנדוויץ עם חור באמצע (כמו עוגיות ריבה, אם את מבינה מה אני מתכוונת) בטעם שוקולד ממולאות בשוקולד לבן, וכן להפך, עוגיות בהירות ממולאות שוקולד חום. אורזים יחד ויוצא נורא יפה.
ליקר בייתי בטעם שוקולד/קפה/לימון- אגב ליקרים זה די יקר, אלא אם כן שולחים בקבוקון פיצי לכל אחד.
פחזניות בייתיות ארוזות יפה, אפשר במילוי מתוק או מלוח.
אפשר לאפות עוגת גבינה גדולה ולחלק לכמה 'פסים', לשים בקופסה שקופה ולשלוח.
אפשר לאפות 'זר' שמרים, באמצע לשים בקבוק של משקה כלשהו.
כמובן אפשר גם מאכלים ממש.
דג שלם בעשבי תיבול, על מצע חסה, ואם רוצים ממש להפציץ, אז ליד הדג אפשר לשלוח רביולי ברוטב...
גרנולה בייתית עם יוגורט שווה.
שכנה שלי חיפשה את כל הילדים לסינים/יפנים,
ושלחה אורז סיני עם מתבלי סויה וכו', וסלט סיני.
בקיצור, יש המון המון רעיונות, תנסי להתמקד במה את אוהבת ויודעת להכין...
הבעיה המרכזית שלי היא שאני אופה/ מבשלת לא רע. אבל 2 ידי השמאליות גורמות למראה לא מלהיב. לכן אני מעוניינת ברעיונות שהצד שנראות טוב ללא צורך בחיתוך מיוחד וכאלה.
יש עוד רעונות?
כי רוב מה שכתבתי לא צריך לחתוך וכו'... (עוגיות, לחמניות וכו'...)
יקירתי, נסי להתמקד במה שאת רוצה להכין... מה שבה את ליבך במשלוחים שאת קיבלת?
מה היית רוצה שיהיה בשלך וכו'?
אגב, מה שיהודיה כתבה, לשלוח משלוחים שקשורים לתחפושות, יש המון המון רעיונות.
לדוג' אותה שכנה, חיפשה שנה אחת את כל ילדיה לאנגלים..(חחח.. כנראה היא אוהבת את נושא 'עמים'..)
ואז היא שלחה משלוח בצבעי הדגל הבריטי, כחול אדום לבן. קופסת תה קטנה בצבע כחול, סוכריות אדומות.. וכד' לא זוכרת מה עוד. הכל היה ארוז בשקית שדגל אנגליה מודבק אליה.
נראה לי שזה אחד מנקודות המחלוקת בינינו
מה נחשב למשלוח מנות לא יקר...
אני גם ממליצה על משלוח מנות בצורה שמתאימה לתחפושת של הילדים
שנה שעברה הגדול שלי התחפש לארנב. את משלוחי המנות עצבתי בצורה של גזר גדול, בפנים היה סלט גזר מתוק, עוגיות גרנולה ביתית ונראה לי שגם שוקולדים קטנים
את הרעיון קיבלתי ממישהי פה שכתבה שהבת שלה התחפשה לפרה, ומשלוחי המנות היו בטוח שקית ריקה של חלב - מעדנים וכו'
במשלוחי מנות השווים והמיוחדים יש לי סלט פירות ע-נ-ק-י (למשפחה של בעלי, משפחה גדולה) עם בקבוק יין (אבל אפשר משהו אחר)
הם כבר הזמינו עוד אחד כזה לפורים השנה...
עוד רעיונות - (גם מדברים שקיבלנו, גם מדברים שעשינו)
משלוח מנות לארוחת בוקר (רק לאנשים שגרים ממש קרוב, ובתנאי שקמים מוקדם, פינוק אמיתי לאנשים שאוהבים)
לחמניות טריות טריות שזה עתה נאפו (כן, שנה אחת השתגעתי לעשות את זה) + ירקות חתוכים + רוטב לסלט (אני שמתי בכוסית חד פעמית כזאת של יין, וסגרתי עם ניילון נצמד)
פנקייק + סירופ
אייס קפה (בייתי) + עוגית שמרים גדולה
ואם את בענין של להשקיע, אז אפשר לעשות לכל אחד משלוח מנות אישי, לפי ההיכרות מה אנשים אוהבים, וכשמקבלים משלוח מנות כזה, שמרגישים שנעשה מתוך מחשבה מיוחדת עליך אז זה גם כן פינוק גדול
א.פיצה אוזן המן.מבצק פיצה,להכין בצורת אוזן המן עם מילוי של פיצה (רוטב עגבניות וגבינה צהובה)
ב.בשילוב התחפושות...אפשר לחפש את הילד/הבעל המחלק למקסיקני (סומבררו,שפם ופונצ'ו -למהדרים).ולחלק טורטיות עם סלט אבוקדו וסלט עגבניות.(יש לי מתכון טוב,אם בא לך)
ג.עוגה מקושטת בצורה פורימית,רבע בשוקולד,רבע בסוכריות,רבע באגוזים...
ד.עוגיות לב בתוך לב
http://www.carine.co.il/htmls/page_306.aspx?c0=13248&bsp=13090
ה.חמגשית מלאה בארוחה אמיתית-קוסקוס,קציצות וכד'.או מלאה בארוחת ממתקים : )
ו.גלידה ביתית,תמיד טעים ונשמר במקפיא לאורך זמן.החיסרון..שצריך לחלק לפני שינמס (לשכנים קרובים) ואי אפשר להשאיר להם ליד הדלת...
צו השעה- חיסכון!
עד שתחליטי מה לשים במשלוחים, אני ממליצה לך לאסוף אריזות ריקות של קרטון מיץ, אריזת דגני בוקר, קנקלים, אריזות של פירות, עגבניותועוד. תוכלי לנצל את האריזות הריקות כדי למלא בתוכן שתרצי ולחסוך ברכישת קערות וסלסלות יקרות.
אפשר להשתמש בנייר אריזת מתנות או בצלופן כדי ליפות את האריזות. אפשר לתלות מבחוץ חבילת סוכריות סודה זולה, או 2 טופים. המשלוח יכול להיות כל כך מרשים מבחוץ שלא כל כך ישנה מה תשימי בפנים...
~א.להבנתי שאת מחפשת יותר את סגנון האריזה..
אז יש כמה רעיונות מאוד פשוטים ונחמדים:
א. לקחת 2 קערות חד"פ שקופות, למלא אחת מהן, ולסגור עם השניה כך שנוצר עיגול. להדביק בדבק כדי שלא יפתח
את העיגול לעטוף בנייר צלופן צבעוני ולהוסיף קצוות, כך שיוצאת סוכריה
אפשר לקשט במדבקות צבעוניות או מגזרות של פרחים או שאר דברים מבחוץ..
ב.גוזרים משני גליונות סול שתי צורות זהות: ליצן, לב, אוזן המן וכו'. משדכים את שתי החתיכות הזהות אך לא לגמרי, כך שיוצאת צורה של כיס, ממלאים אותו ואז סוגרים עד הסוף
ג. הכי פשוט, ואפשר להעזר בילדים
: לקחת צלחת חד"פ( ממליצה על משהו מנייר, ופחות פלסטיק). לבקש מהם לקשט במדבקות ולכתוב משהו יפה. את כל הקישוטים הללו לקשט מלמטה, ומעל להניח את המשלוח ולעטוף בנייר נצמד שקוף
זה לדעתי רעיון נחמד למשפחות..
בהצלחה!! שרשור כייפי
זה מה שאנחנו בעז"ה נכין
שטרודל תפוחים
סוכריות תפוחים
משקה תפוחים
תפוח
ואפשר חטיף תפוחים אפויים.
ואני כבר מחפשת איזה מחזיק מפיות אם ס
תודה לכל התגובות
(אבל די מוכרים)
-מהודו ועד כוש : צלחת עם הודו / שיפודי הודו +עוגה כושית
-משלוח "זיתים": קופסת שימורי זיתים, שמן זית, ממרח זיתים ביתי
-קורנפלקס עם חלב :סוגי קורנפלקס שונים בצלחת כזו של פיצוחים +בקבוק חלב שמודפסת עליו תמונת המשפחה במקום המדבקה של תנובה
- אני הבאתי שנה שעברה לחמותי כוסות זכוכית שקופים (גדולים רבועיים) סלט פירות הכולל: קיווי תות ובננה +חתיכות מרשמלו
דקה לפני שהגשתי שפכתי על הכל ריצ' יצא מהמם וטעים בטירוף
רעיונות נוספים על כל הכתוב פה, אין לי,
אבל רעיונות לעיצוב יהיה לי יותר קל לדמיין,
תנסי לחשוב מה עומד בתקציב שלך, (להכניס סכום של חומרי אריזה בתקציב)
לומר מה את רוצה להכין, ואז נחשוב על רעיונות לעיצוב יפה (:
ורעיונות נוספים מפורום מתכונים בכיפה
http://www.kipa.co.il/community/show/8282511
*משלוח מנות צבעוני: הכלי ומה שבתוכו באותו צבע. ירוק: כלי ירוק ובו תפוח, אגס, אבוקדו, ופל באריזה ירוקה, סוכריות ירוקות, אפונה יבשה בשקית קטנה וכו`.
*משלוח לפי נושאים: דגים ( מזל חודש אדר) קופסת טונה, קערה עם ציורי דגים, סוכריות בצורת דגים, חטיף דגנים בצורת דגים וכו`.
*ארוחת בוקר- בקבוק מיץ טבעי או שקית שוקו, לחמניות קטנות, מעדן או יוגורט קורנפלקס בשקית אטומה.
משלוח בריא: גרנולה תוצרת בית, או גרנולה שפרקתם למנות אישיות בשקית אטומה (די יקר לקנות מארז), שקית חלב,...
* סלטים קנויים בקופסאות קטנות אישיות, גבינה (תוצרת בית, אם מדובר בחברים טובים), ולחם בייתי (אפשר גם מקמח מלא).
*ספיישל לפורום הזה, משלוח מותאם למתכון, לאנשים מיוחדים (קצת מוגזם לשלוח כזה משלוח לכל השכונה): רכיבים לפיצה (פיתה/בסיס לבצק, שקית זיתים, ג. צהובה), לפשטידת ירק או גבינה או לעוגה בחושה? קנו את המצרכים, סדרו יפה בסלסלה, צרפו את המתכון כתוב יפה על נייר מעוטר ויהיה לכם משלוח יפהפה.
על הרעיון האחרון שלך - במשלוח מנות צריך להיות מאכלים המוכנים לאכילה.
את הרעיון בהחלט כן אפשר לנצל - כך שחלק מהרכיבים יהיו דברים שיכולים להאכל כמות שהם, או בתור משהו שהוא לא המשלוח מנות של המצווה
צנצנת זכוכית (של ריבה) שבתוכה כל המצרכים היבשים לעוגה (קמח,קקאו,שוקולית..) מסודרים בשכבות,כמו הבקבוקים של החול הציבעוני. יחד עם דף הוראות-להוסיף ביצים וכו'.
אגב אריזות,הכי נוח נראה לי להשתמש בשקיות צלופן מוכנות או לחפש בזול שקיות נייר שרק צריך להניח בפנים את המצרכים וזהו,זה מכובד ונוח לאירגון ולנשיאה.
הבהרה (בעקבות הערתה של יהודיה):
בסיס לפיצה- אכיל. גבינה- אכילה. שוקולד לציפוי עוגה או תפוז לסחיטה לעוגה בחושה- אכיל.
כמו כן, כשאני מכינה 30 משלוחי מנות ומתוכם 3-4 בסגנון הזה, מזמן כבר קיימתי את המצוה.
המתכון איננו מתאים למי ששולח רק משלוח מנות אחד או שמכין את המשלוחים כולם בסגנון הזה. לכן, כתבתי לאנשים מיוחדים (כלומר, לא לכל אחד שאת שולחת לו). ואפשר בנוסף להוסיף 2 וופלים פשוטים לצאת ידי חובת משלוח מנות וחובת קשקושים שנזרקים לפח או למערכת העיכול של המסכנם שמקבלים אותם...
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב