וכמה אחוז זה 2000/1000 ש"ח מכל עלות החתונה?
וזה מה שגב' שולי מועלם מתגאה?
וכמה אחוז זה 2000/1000 ש"ח מכל עלות החתונה?
וזה מה שגב' שולי מועלם מתגאה?
להתחיל להסביר להם לחסוך בעלויות אחרות.
לא בעלויות הדתיות
זה כלל ראשון בופרצת
ולא תמיד יש פנאי להסביר להם הכל מההתחלה באופן יסודי
מהעבודה ומה"חוזה" שלו. המועצה הדתית בסכום כסף שאתה (לא את - אני מדבר על המתחתן...) משלם אגרה על פתיחת תיק הנישואין, חייבת לספק לך רב בחינם לחופה - רב מטעמה, שהיא משלמת לו משכורת.
כמו כן, זה ממש לא חייב להיות חתונה רחוקה - יש גבול מרחק שרב צריך לנסוע, וגבול זמן.
ככה שזה לא ש"הרב לא מקבל כסף" - הרב כ-ן מקבל כסף, רק לא ממך, אלא מהמועצה הדתית, שלה אתה שילמת אגרת נישואין.
אם אתה רוצה רב אחר שיחתן אותך, רב ידוען או כל דבר אחר - מצד המועצה הדתית שתשלם לו מיליון שקל - זה משהו אחר. היא מחויבת לספק לך רב מטעמה, בחינם, אם אתה לא רוצה אותו ורוצה רב מסוים שדורש כסף - תשלם לו.
ככה שזה ממש לא "הרב לא ראוי לפרוטה" ממש לא.
לחילונים מאשר לדתיים, אבל קהל הבוחרים של שולי נמצא כמובן בבית היהודי שרובו דתיים אז היא רק מזכירה את זה שהיא יזמה את זה.
המהלך עצמו חשוב מאוד. הוא מוריד עוד קצת את הרתיעה שנוצרה לחילונים מחתונה דתית, ונותן גוון יותר מאיר לרבנות. כל זוג נוסף שיתחתן בחתונה דתית כשהחוק הזה עזר להחלטה להגיע - זה רווח נקי שלנו כעם יהודי.
כמו הבלנית..
הוציאו את העניין מפורפורציות..
הרב לאו לקח בזמנו 500 $ והוא נקרא בין ה רבנים.
זוג ממוצע מוציא סכומים עצומים על דברים הרבה יותר קטנים בחתונה
בכל אופן הנקודה אם זה נכון או לא
אלא שזה מצחיק הפרסומת שלה
אלא בקטע של הפרסומות של כל המועמדים שהיו ב'בשבע'(ליכוד ובית יהודי)
עדיין מסקרן אותי איך מירי רגב הצלחה להשכיח מכולם שהיא היתה הזנב של דן הראל בגירוש עד שאפלו חטפה בקבוק מים מלא שהיה אמור לפגוע בו.
כל זוג שמתחתן מוציא המוון כסף... וזה פשוט בדיחה פתאום להיתפס על המעט שמביאים לרב המקדש.
זה בדר"כ עלול לקרוא לאנשים כשמדובר במשו שקשור לדת...
כמו שמשלמים על עיצוב, על פרחים חיים, בלונים מתעופפים, כסא כלה עם אבני קריסטל
(שאגב אני לא נגד זה, זה כיף להשקיע בזה!! יום של פעם בחיים..)
אבל אנו צריכים ללמוד שכמו שמשלמים על הגשמי ולא חושבים פעמיים, כך לשלם לרב!
שבוע טוב
גם הוא בדיחה?
לשלם למוהל זה בסדר?
יש הרבה מחכמי הדורות שכתבו נגד זה, ואכן יש מוהלים שלא לוקחים כסף.
האם מוהל שלוקח כסף מחלל של שמיים?
אם יש נורמה שזה בסדר ובכל זאת נוצר חילול השם - זה בגלל עניינים שמסביב ולא בגלל עצם העניין.
זה כלל בכל מקום ולכל אחד.
מי שרוצה תירוצים יחפש אותם בנרות.
מי שלא תלוי איך יציגו את הענין..
כמו שאלעד אמר, שמתעסקים עם האנשים האלו מבינם את זה יותר
ואגב פתחתי סקר בפורום כן כמה עלות חתונה.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t690341#7620956
וזה במגזר הדתי..
במגזר הלא דתי הסכומים עולים
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t690340#7634366
הרב מקבל כסף - לא ממך, אלא מהמועצה הדתית. זה חלק מהעבודה שלו. אם אתה רוצה רב אחר - תשלם. החופה חינם זה הרב שהמועצה צריכה לספק לך כחלק מהשירותים שאתה מקבל מהמדינה על כך ששילמת בין השאר אגרת נישואין, וכמובן - אתה אזרח משלם מיסים כמו כל אחד...
זה כמו שתגיד שהרופא שאני הולך אליו בקופת חולים לא שווה כסף כי אני לא משלם עליו... הרי זה מגוחך. אני לא משלם עליו כי אני משלם סכום מסויים לקופה ומקבל את כל השירותים בחינם כחלק מהחוק...
יש הגדרות איזה רב אתה מקבל ולאיזה מרחק רב צריך לנסוע - אתה לא יכול לקחת רב שגר בחיפה לחתונה בדימונה...אלא אתה תקבל רב לפי האיזור שאתה מתחתן בו. וזה רב שזה חלק מהמשכורת שלו, וכן, גם בשעות האלו.
אם אתה תרצה רב פרטי - כן. אתה תשלם כסף. אבל רב של המועצה - אתה לא משלם.
ולמה אתה לא יכול לשלם לאותו רב? כי הוא מקבל כבר משכורת מהמדינה וזה אסור על פי חוק. אם אתה רוצה, תוותר על הזכות שלך לקבל רב בחינם, ואז תפנה אפילו לאותו רב שיחתן אתך פרטי, אם הוא יכול חוקית, ותשלם לו (אבל לא בטוח שמותר לו חוקית אם הוא עובד של המועצה).
בקיצור - לא. רב כזה שהמועצה מספקת לא צריך לנסוע הרבה, יש הגדרות מאוד ברורות.
הזוג ל-א לוקח איזה רב שהוא רוצה בחינם. מה שנכלל ב"חוק חופות חינם" זה רב שהמועצה הדתית מחוייבת לספק לזוג במקרה שהוא רוצה, בלי שהזוג יצטרך לשלם עליו.
אם במקרה, נניח, הבן שלך מתחתן בשעה טובה ולא רוצה את הרב שהמועצה מציעה לו, אלא רוצה שהרב שלו מהישיבה יחתן אותו - ונניח שהרב מהישיבה מבקש כסף - אין איסור חוקי לשלם לו וגם לרב אין איסור חוקי לבקש כסף על כך.
הרב שהרבנות מחוייבת לספק, לא חייב להגיע לכל מקום אלא יש הגבלות.
זה עובדה ובקרוב בעזרת ה' אמצא את נוסח החוק ואפרסם אותו כאן כדי שתראי...
הרב הוא איש עסוק שמספק שירותי דת ,אם הזמינו אותו לשעה מסויימת ואחרו ובגלל זה הוא התעכב ללפי הספר היבש יש קנס
בדיוק כמו התזמורת
שעבר הפעם:
http://fs.knesset.gov.il//19/law/19_ls2_298782.pdf
צריך לשים לב שם - השר הוא זה שמוסמך לקבוע את מכסת החופות המקסימלי שלאחריו רב לא יצטרך לערוך חופות באותו יום, או יקבל תשלום עליהן, וכן, את תחום העריכה - כלומר - הגבול עד אליו רב צריך לנסוע כדי לערוך חופה בחינם שכפי שהבנתי (לא מהחוק עצמו אלא מהתקנות) זה לא מרחק גדול כל כך. בנוסף, כמו שנכתב שם, זה רק רב עובד ציבור שמקבל משכורת מהמדינה/מעוצה דתית. כל רב אחר, או רב שבני הזוג לא מתחום השיפוט של המועצה הדתית שלו - יכול לדרוש תשלום בעבור חופות (אולי יש הגבלה, לא התברר לי סופית עדיין.)
ויש הבדל בסיסי בין רופא שאתה מגיע אילו בשעות שלו
לבין רב שמגיע אליך בשעות שלך(ואם החופה התעכבה ויש לו משהו אחר דחוף ככל שיהיה הוא לא יעזוב את המקום וילך..)
אדרבה אם יהיה חוק שצריך לקבוע שעה לחופה ועל כל חצי שעה איחור צריך לשלם X כסף לרב זה יהיה יותר יעיל..
או חוק שעל איחור בשכר מהמועצה הדתית רב יכול לשבות ולא לתת שירות כולל חופות..
וזה שהמצב לא כך מראה לך שרבנים הם נותני שרות מסוג אחר והיחס צריך להיות בהתאם..
בכל מקרה איך שנבחרי הציבור יתייחסו לזה כך הציבור יתייחס לזה.
משהו שהוא "צריך" לקבל. אף אחד לא יכול להכניס אותך לכלא אם לא נתת טיפ למלצרים - למלצר יש משכורת משלו, שהוא מקבל מהאולם, ואין שום חובה בחוק לתת טיפ.
ולא - הרב, יש הגדרות לאיזה מרחק הוא צריך לנסוע, אתה אומר איפה אתה מתחתן ועל פי זה מספקים לך רב מהאיזור שבו אתה מתחתן (ככל הנראה שיתופי פעולה בין מועצות דתיות...לא מבין בזה הרבה...)
לגבי שיתות - אין לי מושג. ייתכן בהחלט שרב שלא מקבל שכר יכול לשבות כמו כל עובד ציבור או עובד במגזר הפרטי במדינה - או לתבוע את המועצה בבית משפט.
אבל אין בעיה - מי שרוצה כל כך לשלם לרב באופן פרטי - אז שישלם כמה שהוא רוצה, שיזמין רב מטעמו וישלם הרבה כסף. יש כאלה שמספיק להם האגרה שהם שילמו לרישום לנישואין - ובזה הם גם מקבלים את הסטנדרט של המועצה - לרוב לא יהיה להם בזה כל כך בחירה של רבנים, כל מוועצה מקסימום תציע להם רב אחד או 2, לבחירה איזה רב...
אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.
הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.
והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.
בעצם, עדיף שלא תסביר
גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.
על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.
הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.
בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.
אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.
אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.
שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.
חסרי תועבה אנחנו?
נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.
אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.
הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.
אבל יור כנסת סמלי יותר ולכן אסןר למנות אדם כזה.
מה יאמרו בטקסים? "כבוד יור הכנסת ובן זוגו"?
לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃
מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.
ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"
אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).
הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.
דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.
שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.
שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.
זה כבר קרה טהרה זאת לפני 200 שנה.
כל החטאים בימינו לא מטמאים את הכלל, כי נובעים מדרישות רוחניות גבוהות כמו שכתוב במאמר הדור
כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.
באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.
היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.
ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.
לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.
בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).
ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.
שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.
אין צורך לחימה שפוכה, כי לכל הדור יש במילא דרישות רוחניות גבוהות וגם החילונים בדורינו אידאליסטים, מתחת לתחפושת הפוסטמודרניזם
מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.
היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)
אבל למה הוא לא מדמם?
למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?
אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי
בקצב של הזמן של העולם שלנו.
אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.
כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.
והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.
ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו
אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר
הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות
כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.
איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.
שם רשעים ירקב.
קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.
1. ועדת מירון כמודל פוליטי
התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.
2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית
למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה
כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.
4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון
על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:
* האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.
* הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".
* התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.
לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.
האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?
המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.
כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:
המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות
השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:
* בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.
* במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.
* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.
באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.
מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.
המבחן הכפול: חרדים מול ערבים
ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.
רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".
השורה התחתונה:
זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.
כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר
מדברים על קרטל חברות המזון?
ומה עם **הקרטל התקשורתי**?
הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.
כן, יש קרטל תקשורתי.
שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:
1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.
2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.
הנדסת תודעה
לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים
הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:
1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות
אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?
הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.
2. אשליית הנסיגה התנפצה
ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.
מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.
3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים
הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.
אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.
הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.
במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.
שתפו!