בהתבססו על ניתוח אגף תכנון וכלכלה של המכון אומר אסיה כי מדובר בסכום של כ-6.9 - מיליארד דולר וכי הדבר נובע בראש ובראשונה מההתאוששות בכלכלה בארה"ב, בעיקר בענפי ההייטק.

אסיה מעריך, כי בשנת 2005, צפוי גידול נוסף של כ-8% ביצוא התעשייתי (ללא יהלומים) לארה"ב שיסתכם בכ-7.4 מיליארד דולר. זאת בעיקר בשל המשך התאוששות בכלכלה בארה"ב, בעיקר בתחום ההייטק וכן בשל פעילות מכון היצוא בארה"ב.

אסיה מציין כי המכון מארגן השנה 05 פעילות ענפה בארה"ב במטרה לסייע להגדלת הייצוא לשם ולהעמקת החדירה של היצואנים ליבשת זו. במסגרת זו מתוכננת השתתפותם של כ-220 יצואנים ב-20 תערוכות שונות ברחבי ארה"ב והוצאתן של 12 משלחות עם כ-120 יצואנים למפגשים עסקיים בארצות הברית. כמו כן ממשיך המכון בפרוייקט HLS MASTERKEY במסגרתו מנסה המכון לקדם יצוא של חברות בתחום הבטיחות והאבטחה לשוק האמריקאי. במסגרת פרוייקט זה התקשרו עד כה כ-15 חברות ישראליות עם חברת שיווק אמריקאית המתמחה בתחום זה, לצורך יצוא מוצריהן בארה"ב.

מניתוח הנתונים שערך אגף תכנון וכלכלה במכון היצוא עולה, כי ביצוא ההייטק לארה"ב, חל בשנת 2004 גידול של כ-13% לעומת התקופה המקבילה והסתכם בכ-2.9 מיליארד דולרים (בתוך כך חל גידול של כ-30% ביצוא התרופות לארה"ב והסתכם בכ-977 מליון דולר).

יצויין כי ביצוא ההייטק נכללים תחומים כמו: תרופות, רכיבים אלקטרוניים, מיכשור רפואי וכירורגי, כלי טיס, מכשירי מדידה.

גם ביצוא המזון לארה"ב חל גידול של כ-37% והסתכם בכ-111 מליון דולר, בעיקר בשל פרוייקט "מזון משובח מישראל של מכון היצוא ואיגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים. עליה נוספת עפ"י הדיווח היא בתחום יצוא מוצרי גומי ופלסטיקה לארה"ב שגדל ב-10% והסתכם ב-387 מיליון דולר. לדברי אסיה בשנת 2004 חל גידול של כ-9% ביצוא הטקסטיל וההלבשה והסתכם בכ-552 מיליון דולר, וביצוא מכונות וציוד לארה"ב חל גידול של 23% והסתכם בכ-327 מיליון דולר.

השנה ימלאו 20 שנה לחתימה על הסכם אזור סחר חופשי (F.T.A) ואסיה אומר כי ארה"ב היא שוק היצוא הגדול ביותר של ישראל.(ר)