בדיון שערכה וועדת הכספים של הכנסת בנושא השלכות הכספיות בגין המצב הבטחוני הוברר כי עד כה למעלה מ-8,000 תיקי נזקים נפתחו בשל נזקי הקטיושות והלחימה בצפון. את הישיבה פתח מנהל רשות המסים באוצר, ג'קי מצא, כשהוא סוקר את טיפול מס רכוש בנזקים שאירעו בעקבות המלחמה.

בסקירה תיאר מצא כי עד היום נפתחו כבר במס רכוש 8,010 תיקים בדרישה לפיצוי עקב נזקי הקטיושות בישובי צפון הארץ. אך, הערכה היא שמספר זה יוכפל לאחר שתושבים רבים שנטשו את אזור הצפון בימי מלחמה ישובו לביתהם בעקבות הפסקת האש.

מפירוט של הסיכום הראשוני ברשות למסים על הנזקים הישירים לרכוש בישובי הצפון עולה, כי מתוך 8,010 תיקים – כ-6,000 נפתחו עקב נזקים שנגרמו לדירות ובתים, כ-1,700 נפתחו עקב נזק שנגרם לכלי רכב ועוד 300 תיקים עקב נזקים אחרים. "הכמות הזאת תוכפל לפי הערכתנו עד ל-15,000 -16,000 מקרים", הדגיש מנהל רשות המסים והוסיף כי "בשני שליש מהמקרים של התביעות כבר ביקר שמאי מטעם הרשות למסים כדי לאמוד את היקף הנזק הישיר. כדי להמחיש את ההיקף חסר התקדים של התביעות לפיצוי עבור נזקי הקטיושות הזכיר כי בשני המבצעים "ענבי זעם" ו-"דין וחשבון" היו בסך הכל כ-6,000 תביעות בלבד".

עוד סיפר מנהל רשות המסים, כי במקרה שקיימת תביעה לפיצוי על סכום בהיקף של עד 5,000 ₪ אין צורך בשמאי שיעריך את שיעור הפגיעה אלא מס רכוש מאשר תשלום מיידי. עוד גילה כי כ-520 אזרחים ועוד 150 משפחות שוכנו בבתי מלון עקב פגיעה ישירה בבתיהם. כמו כן מס רכוש מאפשר לשכור דירה בסכום שלא יעלה על 600 דולר למי שביתו נפגע מקטיושות.

בתשובה לשאלה הבהיר מצא, כי מס רכוש משלם לרשויות המקומיות עבור העסקת אנשי אבטחה לשמור על רכוש שננטש מפני בוזזים. קטע - מצא אמר כי כרגע מצוי סך של 3,5 מיליארד ₪ בקרן למס רכוש. יחד עם זאת סירב הממונה על המסים להעריך מה יהיה גובה הנזק הישיר של הפגיעות מנפילות הקטיושות.