לראשונה בישראל, צוות משתילים מבילינסון ביצע השתלת ריאה מן החי בחולה צעיר בן 35 הסובל ממחלה ריאתית כרונית. התרומה ניתנה על ידי אחיו ואחותו של המושתל, זאת בעקבות החמרה במצבו הנשמתי שהגיע עד כדי ריתוקו לכסא גלגלים וצורך קבוע במכשיר הנשמה.
התורמים התעוררו מההרדמה ומצבם טוב. המושתל הועבר לטיפול נמרץ ביחידה לניתוחי חזה ולב. הניתוח ארך 9 שעות.
השתלה מורכבת מסוג זה, הכוללת שלושה ניתוחים המתבצעים במקביל, מבוצעת במרכזים בודדים בעולם. בהשתלה הנוכחית השתתף Prof. Hiroshi Date, מומחה מיפן שביצע 48 השתלות מסוג זה עם תוצאות מעולות (88% הישרדות לאחר 5 שנים מההשתלה).
ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות במערך ניתוחי חזה ולב בבילינסון מסביר, כי "בטכניקה זו נלקחות שתי האונות התחתונות, השמאלית והימנית, של הריאה משני תורמים חיים ומושתלות בגופו של החולה במקום שתי ריאותיו. ברוב המקרים התורמים הם בני משפחתו של החולה, דבר המעלה את סיכויי ההצלחה של ההשתלה, בשל ההתאמה הגנטית. בנוסף, העובדה שהתורמים חיים מאפשרת למצוא את אלה עם האונות המתאימות ביותר מבחינת גודל ונפח".
ד"ר סאוטה מוסיף, "אנו מקווים כי כעת, לאחר ביצוע השתלה זו בהדרכת המומחה מיפן, השתלת ריאה מן החי תהפוך לשגרה בתחום ההשתלות בבילינסון".
פרופ' מוטי קרמר, מנהל מכון הריאות בבילינסון: "המושתל אובחן בשנת 1991 כסובל מלוקמיה, בעקבותיה עבר השתלת מח עצם שתרמה אחותו. דחייה של מח העצם גרמה לפגיעה בריאותיו ובשנתיים האחרונות החמיר מצבו עד כדי צורך באשפוזים חוזרים בשל אי ספיקה נשימתית. לאחר מספר חודשים בהם המתין החולה להשתלה, הביעו אחיו ואחותו את נכונותם לתרום אונות ריאה ובכך לאפשר ביצוע השתלה מן החי".
התורמים: אח, בן 20 בשירות צבאי, תרם אונה ימנית תחתונה, ואונה שמאלית נלקחה מהאחות, בת 28, אשר תרמה לו בעבר מח עצם ולכן תואמת לו מבחינה אימונולוגית, נתון שמבטיח שהאיבר לא יידחה. לתורמים בהשתלות מסוג זה אין כל קושי במהלך החיים ללא אונת הריאה.