בשורה למשפחות שמגדלות ילדים אוטיסטים. לראשונה, אישר שר הרווחה והשירותים החברתיים, יצחק הרצוג, תקציב של 6 מיליון שקל לשנה לתוכנית ייחודית להפעלת מרכזי יום לתעסוקת בוגרים עם אוטיזים. לצורך כך, חתם מנכ"ל המשרד, נחום איצקוביץ, על חוזים עם עשרה מרכזי יום שמפעילה עמותת אלו"ט במקומות שונים בארץ אשר יעסיקו 150 בוגרים עם אוטיזים.

שר הרווחה והשירותים החברתיים, יצחק הרצוג, אמר: "מדובר במהלך חשוב ביותר בדרך לפתרון בעייתם של אוטיסטים בוגרים בני 21 ומעלה אשר גרים עם משפחותיהם וסיימו את לימודיהם על פי חוק החינוך המיוחד, אשר עד היום נאלצו להישאר בבתיהם בחוסר מעש, וללא מסגרת תעסוקתית או חברתית אחרת. זהו צעד נוסף בפעילות המשרד לשילובם של אנשים עם מוגבלויות בחברה בכלל וביצירת רצף שירותים לאנשים עם אוטיזם בפרט ועומד בקנה אחד עם מדיניותנו להעדיף את הטיפול בקהילה על פני טיפול במעונות ובהוסטלים".

הטיפול באוטיסטים בוגרים היה עד לעת האחרונה רק במעונות ובהוסטלים אשר דאגו להם לא רק למקום מגורים אלא גם לתעסוקה במרכזי תעסוקה ולמי שמסוגל גם ליציאה לעבודה בשוק החופשי. נושא תעסוקת אוטיסטים עלה לאחרונה לאחר שהאוטיסטים הראשונים שאובחנו בילדותם ונשארו בבתיהם סיימו את לימודיהם על פי חוק החינוך המיוחד והוריהם ביקשו להשאירם בביתם ולא להכניסם למעון או להוסטל. מרכזי התעסוקה שליד המעונות הסכימו לקבל את האוטיסטים לטיפולם ולהכשירם לתעסוקה המתאימה לכל אחד מהם. עלות הטיפול בכל אדם היא 3,155 ₪ לחודש והיא תתחלק בין משרד הרווחה (75%) לבין הרשות המקומית שבה גר האוטיסט (25%).

מאחר שהנושא של אבחון וטיפול באוטיסטים הוא נושא חדש יחסית, מספר הבוגרים הנזקק כעת לטיפול עומד על כ- 200. ע"פ נתוני משרד הרווחה מספרם ילך ויגדל מאחר שמספר הפעוטות המאובחנים הולך וגדל מדי שנה בשנה. היום מוכרים במשרד כ- 3,600 אוטיסטים בני 1-20 ומידי שנה מאובחנים יותר מ-300 ילדים חדשים ברמות שונות של אוטיזם שלכשיגיעו לגיל 21 יהיה צורך למצוא טיפול מתאים להם.

מרכזי התעסוקה שאליהם יופנו בוגרים אוטיסטים נמצאים בירושלים, רעננה, באר שבע, קרית אתא, ראשון לציון, אבן יהודה, רמת השרון, גבעת ברנר וחולון.