הסכם נחתם בין החברה לפיתוח הגליל הגליל (בבעלות קיבוצים וישובים מהגליל העליון וצפון רמת הגולן) לבין חברת "7 מזרקות" (בבעלות משקיעים פרטיים) , עם חברת אלקטרה, על השקעה בחברת אגירה שאובה – אלקטרה, להקמת תחנות כוח לייצור חשמל בשיטת אגירה שאובה. ההשקעה בפרוייקט עומדת על מיליארד ₪ . חברת אלקטרה תשמש גם כקבלן המבצע של הפרוייקט ותדאג לסגירת הליווי הפיננסי החיצוני. אלקטרה תחזיק ב- 50% מהבעלות בחברת אגירה שאובה – אלקטרה, וייעשה שימוש בניסיונה הרב של חברת אלקטרה במערכות תשתית ומתקני חשמל להקמת הפרוייקט.

הפרוייקט בגליל העליון, יכלול תחנת כוח הצפויה לספק חשמל הידרואלקטרי ירוק לרשת החשמל. במסגרת הפרוייקט יוקמו שני מאגרי מים גדולים, בקיבולת של כמיליון מ"ק בכל אחד. הראשון יוקם באזור קיבוץ מנרה , בגובה של 750 מטר מעל פני הים, השני ,התחתון ,בעמק החולה בגובה 80 מטר מעל פני הים. בין המאגרים יחבר צינור בקוטר של 3 מטרים , שיעבור במנהרה שתיחצב עמוק מתחת למצוק רמים. התחנה מיועדת ליצור חשמל בהיקף של כ-300 מגאווט , בטכניקה של אגירה שאובה, בה יווצר חשמל הידרואלקטרי ירוק.

אחיקם ברלוי מנכ"ל החברה לפיתוח הגליל ויו"ר חברת אגירה שאובה אלקטרה אומר כי שיטת אגירה שאובה הינה שיטה לייצור חשמל בשעות שיא הצריכה, בהן הביקוש לחשמל גדול והמחירים יקרים , תוך ניצול הטופוגרפיה ולחץ מים בצינור המחבר בין שני מאגרים הנמצאים בהפרשי גובה ביניהם. ברלוי אומר כי הטורבינה המפעילה את הגנרטורים ,משמשת גם כמשאבה היכולה לשאוב את המים מהמאגר התחתון ומחזירה אותם למאגר העליון בשעות השפל ,בהן קיימים עודפי ייצור חשמל במערכת הארצית ומחיריו זולים. ברלוי מעריך כי הקמת הפרוייקט תארך כשנתיים.

ברלוי מציין עוד כי מדובר במתקן ראשון מסוגו בארץ , למרות שבעולם מיושמת השיטה כבר עשרות שנים ביותר מ-350 אתרים וזוכה לתמיכה רבה של רשות החשמל, משרד האנרגיה וחברת החשמל . המתקן יספק חשמל בשעות השיא , בהן היא מפעילה תחנות עזר לייצור חשמל הפועלות על דלק סילונים ,שעלות הייצור שלהן יקרה ביותר.

משרד התשתיות באמצעות הרשות לשירותים ציבוריים חשמל, מפרסם אמות מידה וכללים המהווים רשת ביטחון ליצרנים כדי להגן על השקעתם ,ולכן מעריכים כי מרבית ההשקעה תהיה במימון חיצוני, כמו בפרוייקט זה.

החברה לפיתוח הגליל נמצאת בבעלות של 35 קבוצים בגליל העליון וצפון רמה"ג, ומנהלת עבורם כ-שמונה מפעלים אזוריים בעיקר בתחומי החקלאות, התובלה והמחקר.