שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט מנחם פינקלשטיין, קיבל את עמדת המדינה והפך את פסק דינו המזכה של בימ"ש השלום והרשיע את אדם בעבירה של אי חגירת חגורת בטיחות, בעת שחגר חגורה מתחת לבית השחי. הנאשם חוייב בקנס של 500 ₪.
נגד אדיב שעבי, הוגש כתב אישום בבית משפט לתעבורה, ויוחסה לו עבירה של אי חגירת חגורת בטיחות. בית משפט השלום קבע כי הנאשם, שנהג ברכב פרטי מסוג "מזדה", חגר את החגורה מתחת לבית השחי. לאור קביעתו העובדתית, דן בין המשפט בשאלה המשפטית, האם חגירת החגורה מתחת לבית השחי מהווה עבירה, והגיע למסקנה שלילית. לפיכך זוכה הנאשם. כנגד פסק הדין הוגש ערעור המדינה ונותרה לדיון השאלה המשפטית בלבד.
השופט פינקלשטיין קבע בפסק דינו כי שילוב תקנות התעבורה הרלבנטיות באופן הרמוני, כראוי לפרשנות נאותה, מביא למסקנה ברורה – הן לשונית והן תכליתית – כי היה על הנהג לחגור את חגורת הבטיחות באופן שיהיה "בטיחותי", היינו יחבוק את חזהו עד לכתף, כדי שלא "ייזרק" קדימה במקרה של תאונה.
השופט ציין כי ברכב מותקנת חגורת בטיחות למען בטיחות המשתמש ברכב, ולא "חגורה" או "רצועה", שיוצא אתה ידי חובה בעצם קיומה, או בשימוש כלשהו בה באופן שאינו מגשים את מטרתה. כל פירוש אחר מוציא את התקנה מידי פשוטה; יש בו התחכמות, ואין הוא מביא לבטיחות.
השופט פינקלשטיין ציטט בהסכמה את קביעת בימ"ש לתעבורה בירושלים במקרה מסויים , וציין כי הדברים אמורים במשנה תוקף - כאשר בוחנים את מכלול התקנות העוסקות בחגירתן של חגורות בטיחות, כפי שהובאו בפסק הדין: "חגירה פירושה חגירה בהתאם לתכנון היצרן ולא כל שינוי אחר. הסיבה לכך היא מעשית ובטיחותית כאחד. מבחינה מעשית ברור כי חגירת חגורה פירושה הוא בהתאם להוראות היצרן. זוהי הפרשנות הנכונה באשר לכל שימוש בחפץ וכך גם במקרה שלפנינו. אם נתיר חגירה כזו, הרי בפועל יוכל כל אדם לאלתר כרצונו חגירות בכל צורה שהיא. לדוגמא, חגירה מתחת לבית השחי, חגירה תוך כדי הורדת החגורה למטה, קפלים ברצועת החגורה בהתאם לנוחיות החוגר ועוד כהנה וכהנה... " .
השופט פינקשלטיין הוסיף וציין כי ניתן ללמד מתכלית החקיקה, שזו היתה כוונת המחוקק, וכדבריו: "גם בענייננו מדובר ב"חגירה" של "חגורת בטיחות". כל נהג (וכל נוסע לצידו) יודע כיצד לחגור את חגורת הבטיחות האלכסונית. תכליתה של חגירת החגורה ברורה אף היא. אין לקבל פירוש המתיר לחגור את חגורת הבטיחות האלכסונית מתחת לבית השחי".
לאור האמור בפסה"ד קבע השופט פינקלשטיין כי הנאשם הפר אפוא את האיסור הקבוע בתקנה 83ב לתקנות התעבורה, בכך שחגר את החגורה מתחת לבית השחי, ולא באופן אלכסוני מהרגל לעבר הכתף, הרשיע אותו בעבירה שהואשם בה וחייבו בתשלום 500 ₪ קנס.