החל ממחר יחול שינוי במעמדם של כ- 100 אלף עובדי חברות כח אדם במשק. מחר ייכנס לתוקפו סעיף הקליטה בחוק חברות כח אדם, הקובע כי עובד חברת כח אדם יהפוך לעובד מן המניין אצל המעסיק בפועל לאחר תקופת העסקה זמנית של 9 חודשים בחברת כח האדם.

לפני 12 שנה עבר בכנסת ביוזמת ח"כ עמיר פרץ, חוק חברות כח אדם. חוק זה כולל מספר סעיפים להסדרת העסקתם של עובדי חברות אלו, אולם ממשלות ישראל הצליחו מאז חוקק החוק לדחות מידי שנה בחוק ההסדרים את כניסתו לתוקף של סעיף הקליטה.

באוגוסט השנה הצליח יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, לסכל את כוונת משרד האוצר לדחות בחוק ההסדרים לשנת 2008 את כניסתו לתוקף של סעיף הקליטה בעוד 3 שנים. עיני נעזר בשרי מפלגת העבודה ומנע ממשרד האוצר להעביר את הדחייה.

בחודשים האחרונים ניהל עיני מו"מ עם הממשלה בנסיון להגיע להסדר מקיף אף יותר. ההסתדרות הציע לממשלה להסדיר את הפיקוח והאכיפה אף על עובדי קבלן, כלומר: עובדי שמירה, נקיון, סיעוד והסעדה ושאר העובדים המוגדרים היום "נותני שירותים", אשר חוק קבלני כח אדם, לרבות סעיף הקליטה בו, אינו חל עליהם. עיני הצהיר כי אם הממשלה תסכים לתביעת ההסתדרות הוא יהיה מוכן להגיע להסדר כולל שבמסגרתו, בנוסף לרישוי ייחתמו הסכמים קיבוציים ענפיים עם חברות השמירה, הנקיון והסיעוד וכנגד זאת תינתן הסכמה של ההסתדרות להאריך את התקופה הזמנית של העסקת עובדי חברות כח אדם.

בשבועות האחרונים התנהל מו"מ אינטנסיבי עם משרד האוצר בעניין הרישוי, אולם במגעים שהתנהלו בימים האחרונים התברר כי הרישוי במתכונת שהממשלה מסכימה לתת, הינו רישוי "על הנייר" בלבד, ואינו מבטיח את הסדרה אפקטיבית של הרגולציה והפיקוח על החברות "נותני השירותים".

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר היום כי "ההסתדרות ניסתה בכל כוחה בחודשים האחרונים להגיע להסדר כולל שיסדיר את מעמדם של עובדי הקבלן בענפי השמירה, הנקיון, הסיעוד ההסעדה ושאר "נותני השירותים", אולם מתברר שהממשלה אינה מוכנה לקחת על עצמה מחויבות אמיתית כלפי עובדים אלה". עיני הוסיף ואמר כי "במקביל להסדרת תנאי העסקתם של עובדי חברות כח אדם ההסתדרות אינה מתכוונת לוותר ובכוונתה למצוא דרך אפקטיבית אחרת כדי לטפל בעובדי הקבלן".