הקהילות הצ'רקסיות ברחבי העולם מציינות בימים אלה את יום הזיכרון לשואת הצ'רקסים שהתרחשה במאה ה-19, כשמיליוני צ'רקסים נטבחו וגורשו מאדמתם – מולדת הקווקז. ב-21 במאי 1864 הכריז הצאר הרוסי על סיום מלחמת מאה השנים בין רוסיה והקווקז ועל כיבוש אדמת הקווקז. הצ'רקסים שגורשו מאדמתם הגיעו אל שטחי האימפריה העות'מאנית ואל מדינות אירופה.
כ-4,000 צ'רקסים החיים בישראל ציינו אמש את יום הזיכרון בטקס שנערך בכפר ריחאניה שבגליל העליון. הטקס החל בתהלוכה מרחבת המסגד לעבר בית הספר המקומי, שם נערך הטקס המרכזי והורדת הגדל הצ'רקסי (אדיגי) לחצי התורן.
בטקס השתתפו מאות מבני העדה הצ'רקסית ואורחים יהודים וערבים שהוזמנו מבחוץ. יו”ר הוועד המקומי בריחאניה, ג'יהאד טורק, אמר כי "היום הוא יום עצוב לקהילות הצ'רקסיות בעולם. אנו מציינים ימים אלה כדי לזכור את אבותינו שגורשו מאדמת הקווקז ובדרך נטבחו על ידי צבא רוסיה. זו היתה מלחמה אכזרית וקשה בה איבדו יותר ממיליון וחצי צ'רקסים את חייהם".
יו"ר המועצה האזורית מרום הגליל, שלמה לוי, שהוזמן לטקס, ציין כי "בשם המדינה אנו מרכינים ראש לזכר הצ'רקסים שחייהם נגדעו בדרכם אל מחוץ למולדתם. זהו יום חשוב כי עם שלא חוקר ומזכיר את עברו יהיה לו קשה להתמודד עם העתיד".
הצ'רקסים, הנקראים בפי עצמם אדיגים, הם עם מוסלמי-קווקזי שמורכב מ-12 שבטים לוחמים שנפוץ בעיקר בשטחי צפון קווקז, טורקיה והמזרח התיכון, עם פזורה פחות משמעותית בשאר העולם. בארץ ישנה קהילה קטנה של צ'רקסים, המתגוררים ברובם בשני כפרים בצפון; האחד- כפר קמא בגליל התחתון והשני ריחאניה בגליל העליון.