המצילים מחדשים את המאבק למען שיפור תנאי העסקתם הירודים של המצילים החדשים המועסקים משנת 2000. החל מיום שלישי הקרוב לא יעבדו כל המצילים בשעות נוספות בכל תחנות ההצלה בחופי הים ברחבי הארץ. המשמעות היא שהתחנות ייסגרו בשעה 14:00 ובשבת בשעה 12:00.

יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר-דוד, שיגר היום מכתב לממונה על הסכמי העבודה והשכר במרכז לשלטון מקומי, עו"ד דן בן-חיים. בר-דוד דורש מהמרכז לשלטון מקומי לפעול בכל האמצעים ולנקוט באמצעי בטיחות, בין היתר, כפי שהנחה ביה"ד הארצי לעבודה, בהחלטה שקיבל בשנה שעברה כאשר המצילים פתחו בעיצומים.

נשיא ביה"ד, השופט סטיב אדלר, חייב אז את הרשויות המקומיות להציב פקחים בחופי הרחצה שאינו פחות ממספר המצילים שנמצאים על החוף באופן רגיל, לא לאפשר כניסת קהל לחוף ככל שניתן בשעות השביתה, להציב שלטים האוסרים על הרחצה, למתוח סרט אדום לאורך קו החוף בשעות השביתה, להודיע בכריזה כל 10 דקות בשפות שונות על היעדר שירותי הצלה וכדומה.
יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר-דוד, אמר היום כי "אנו דורשים מהמרכז לשלטון מקומי לקיים את החלטת ביה"ד. אני מקווה שהמרכז לא יתנער מאחריותו לחיי אדם בזמן הצעדים שנוקטים המצילים. בסה"כ המאבק של המצילים לגיטימי והינו על שיפור תנאי העסקה של עובדים המקבלים השלמת הכנסה במקרה הטוב".

כאמור, בהסתדרות מוחים על המבוי הסתום במו"מ, המתנהל מזה שנתיים, מול המרכז לשלטון מקומי בעניין זה. הרשויות המקומיות מעסיקות כ-360 מצילים בסה"כ בכ- 120 תחנות הצלה. כמחצית מהמצילים התחילו לעבוד בשנת 2000. שכרם של המצילים החדשים נע סביב 20 ₪ לשעה וחלקם הגדול מקבל השלמת הכנסה. בעונת החורף ממשיכות הרשויות להעסיק את המצילים בעבודות מזדמנות בעייריה באותם תנאים.

בנוסף, מוחים בהסתדרות על תנאי עבודתם המחפירים. ארנון בר-דוד מביא, כדוגמא, את נושא האש"ל. "המצילים החדשים מקבלים 13 ₪ ליום שאמור להספיק לאוכל. לזה מוסיפים חטא על פשע ואוסרים עליהם לאכול מחוץ לתחנות. הם חייבים לקנות אוכל במזנון בים שהמחירים בו גבוהים ממזנונים רגילים". עוד מציינים בהסתדרות כי המצילים אינם מקבלים הפסקות למרות שהם עובדים 12 שעות ביממה.

בהסתדרות המעו"ף אף מביעים זעם על מספר רשויות מקומיות המעסיקות מצילים זמניים כעובדי קבלן. בהסתדרות אומרים כי מדובר בתופעה מסוכנת שמתחילה להרים ראש.