להקדמת הבחירות לא תהייה השפעה רעה מהבחינה הכלכלית והיא יכולות דווקא להביא לחיסכון לעומת בחירות שיתקיימו במועדן, כך אומרים פרופ' אבנר בר-אילן ופרופ' בנימין בנטל מהחוג לכלכלה באוניברסיטת חיפה. "אחת הסכנות הכלכליות של בחירות היא מה שמכונה 'כלכלת בחירות', אבל מכיוון שמדובר בבחירות מהירות, אין הפעם די זמן לכלכלת בחירות. מהבחינה הזו, בחירות בהפתעה הן זולות יותר", אומר פרופ' בר-אילן ראש החוג לכלכלה באוניברסיטת חיפה.

לדבריו, ההחלטה להקדמת הבחירות מראה על היגיון כלכלי שמסרב להיכנע לסחטנות. "הקדמת הבחירות משדרת מסר שלקבוצות לחץ יש כוח מוגבל", הוא אומר. גם העובדה שהקדמת הבחירות מתרחשת בזמן של משבר כלכלי עולמי אינה משמעותית. "החשש הכלכלי בבחירות שאינן נערכות במועדן הוא מהגברת אי הוודאות, דבר שאינו תורם ליציבות כלכלית. אלא שאנחנו נמצאים כעת בזמן של אי וודאות כה גדולה שאינה תלויה כלל בישראל, שאי הוודאות הפוליטית שלנו כטלה בשישים. נושאים חשובים בדרך כלל כמו מטרות ארוכות טווח והמשכיות של שרים שולים אל מול המשבר הנוכחי", הוא הוסיף.

פרופ' בנימין בנטל טוען כי הבחירות בישראל קטנות מידי מכדי להשפיע על צונאמי כלכלי גדול כל כך. לדבריו, המשבר הכלכלי יעלים חשש גם לכלכלת בחירות קצרת מועד בשלושת החודשים הקרובים מכיוון שהתחרות הפוליטית תהייה על מי שומר טוב יותר על הקופה הציבורית.

עם זאת, הוא קובע כי להקדמת הבחירות תשפיע על נושאים שבהם צריכה להיות התערבות ממשלתית מהירה שאינה ניתנה לדחייה. "הממשלה צריכה לקבל, לדוגמא, החלטה מהירה לגבי המשבר בהשכלה הגבוהה מכיוון שהמשבר גדול והשנה האקדמית כבר בפתח. אני חושש שבנושא זה ובדומים לו נרגיש היטב את הקדמת הבחירות ואת העובדה שאין מי שיחליט", ציין פרופ' בנטל.