בית המשפט המחוזי בירושלים גזר הבוקר שש שנות מאסר על ישראל ולס, שהורשע בהריגת בנו התינוק. בנוסף נגזרו על ולס שנתיים מאסר על תנאי.
השופטת חנה בן עמי אמרה בדיון "הגם שבמכלול נסיבות העניין מתגמדות נסיבותיו האישיות של הנאשם, כשיקולים לקולא, יש להתחשב בכך כי מדובר באדם צעיר בראשית דרכו, שחי במסגרת מגוננת ולא התנסה באחריות או בחובה למטלות אחרות לבד מלימוד תורה. הוא לא ביקש לקפד את חיי בנו ולא רצה במותו, ופעל מתוך פזיזות וקלות דעת משילדו לא חדל מבכיו ולא אפשר לו להמשיך את שנת הלילה בה שקע. עוד יוזכר כי משנוכח במצבו של התינוק לא השתהה והזמין מיד מד"א. שיקולים אלה ועוד אחרים שציין הסנגור, הביאוני שלא למצות עם הנאשם את מלוא חומרת הדין".
בחודש יולי שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיעה את ולס בהריגת בנו התינוק, יצחק שמואל, בן השלושה חודשים לפני כשנתיים.
השופטת זיכתה את האב מחמת הספק מעבירת ההתעללות והרשיעה אותו בהריגה. השופטת ציינה בהכרעת הדין כי בעבירות התקיפה אין מקום להרשיע את הנאשם משאלו נבלעו בעבירת ההריגה בה הורשע.
בהכרעת הדין כתבה השופטת כי "נטילת חיי אדם היא בין המעשים הקשים ביותר בספר החוקים".
כעולה מכתב האישום, ביום 2.04.06 בעת ששהה איתו לבדו בבית הנאשם סטר לתינוק וטלטל אותו בחוזקה רבה בעת שבכה והפריע לו לישון, וכתוצאה מהטלטולים נשמט התינוק מידיו של הנאשם, ראשו נחבט בקיר וכעבור כשבוע הוא נפטר בבית החולים כתוצאה מבצקת מוחית ודימומים.
לכל אורך הדרך טענה הפרקליטות כי היה קשר סיבתי בין מעשיו של הנאשם, ובעיקר הטלטולים בכוח שגרמו לחבטה בקיר לבין מותו של התינוק ובית המשפט קיבל טענה זו. במהלך המשפט טען הנאשם כי ההודאות שנגבו ממנו במהלך החקירה המשטרתית, שבהן תיאר את השתלשלות העניינים נגבו, שלא מרצונו ובית המשפט דחה טענה זו וקיבל את עמדת הפרקליטות, לפיה ההודאות נגבו באופן חופשי ומרצון ודחה את הסברי הנאשם המאוחרים כפי שעלו בעדותו בבית המשפט.
השופטת בן עמי כתבה בהחלטתה כי "הוכח קיומה של חזקה זו בדבר המודעות לתוצאה הקטלנית, והיא לא נסתרה ע"י הנאשם, שלטענתו כלל לא טלטל את התינוק ומסתמא שגם לא צפה לו נזק חמור וקטלני".
עוד הוסיפה השופטת כי "תופעת האלימות ובכללה טלטול תינוקות כלפי ילדים הפכה, לדאבון הלב, לחזון נפרץ, כאשר ההשלכות החמורות של תופעה זו הן בידיעת הכלל. אמנם, הנאשם הוא בחור ישיבה חרדי, שתורתו אומנותו, אולם אין פרוש הדבר כי הוא מנותק לגמרי מחיי המעשה".
בית המשפט זיכה מחמת הספק מעבירת ההתעללות מאחר שלפיו קיים ספק שהחבלות שנמצאו על גופו של התינוק נגרמו בעת ניסיונות החייאה.