תאגיד האינטרנט "יאהו" מתחיל היום בחלוקת כ-1,500 מכתבי פיטורין לעובדיו, בהמשך לתוכנית ההצלה של החברה ובנסיון נואש להעלות את הרווחים.
רוב המפוטרים יהיו מעובדי החברה בארה"ב, אך גם עובדים באסיה ובאירופה יושפעו מהפיטורים. גל הפיטורים יכלול עובדים המועסקים ביצור סידרת מוצרים ושירותים שאינם רווחיים דיים.
בחברה הודיעו כבר בחודש אוקטובר על מאמץ לקצץ בכ-10% את ההוצאה על המשכורות, אולם לא פורסמה הצהרה רשמית בנושא זה, כך שיתאפשר לבדוק מהן המחלקות ומיהם העובדים הפחות חיוניים למערכת. נציין כי לפני עשרה חודשים פיטרה יאהו כאלף עובדים. לאחר פיטורי העובדים היום, יעמוד מספר העובדים בחברה על 13,000 עובדים.
יאהו מתמודדת עם הפסדים רבים כבר משנת 2006, הרבה לפני המיתון הנוכחי. עובדה שגרמה לפרשנים ואנשי עסקים רבים להרים גבה ולתהות מדוע המתינה החברה עד עכשיו עם הפיטורים.
בחברה הודיעו כי יפוטרו עובדים בעלי שכר גבוה ובמקומם יועסקו עובדים במזרח אירופה ובהודו בעלויות שכר נמוכות בהרבה. עדיין צפויים שינויים באיוש משרות המפתח בהנהלת החברה, עקב ביקורת חריפה על התנהלותה בשנים האחרונות.
גל הפיטורים סוחף חברות גדולות כקטנות עקב ההאטה במשק, שהיא החמורה ביותר איתה מתמודדת הכלכלה העולמית זה כ-25 שנים.
אתמול הודיעה חברת הענק סוני על פיטורי 8,000 עובדים כחלק מתכנית התייעלות שמטרתה לקצץ כארבעה אחוזים ממצבת העובדים שלה ולהגיע לחסכון של למעלה ממליארד דולר. מניות החברה צנחו בכ-70% מתחילת השנה, אולם ההודעה אמש גרמה לעליה מסוימת במחיר המניה.
הנפילה של סוני מורכבת על פי הערכת מומחים מסיבות רבות ובעיקר מאי יכולתה לעמוד בתחרות מול חברות מתחרות במוצרים יעודיים והתייקרות המטבע היפני מול הדולר. על פי ההערכות, תצטרך סוני המעסיקה למעלה מ-187,000 איש, לפטר עוד 8000 עובדים נוספים על מנת לבצע את תכנית ההתיעלות האמורה להסתיים בסוף שנת 2010.