אלפי קמבודים ניצולי שדות ההרג של הקמר רוז' מציינים היום שלושים שנה לנפילתו של פול פוט המנהיג המאואיסטי שמואשם בהריגת 1.7 מליון איש, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.
כשמונים אלף איש נדחסו לתחומי האצטדיון האולימפי בבירה פנום פן לכינוס שארגנה המפלגה השלטת מפלגת העם הקמבודי, הממשיכה את מורשתה של ממשלת החסות הויאטנמית .
"לעולם ננצור בליבנו את אלו שהקריבו את חייהם על מנת להציל אותנו משואה", אמר מנהיג מפלגת השלטון הקשיש צ'אה סים, שהיה בעבר איש גרילה שנלחם בקמר רוז'.
מספר לא מבוטל של קמבודים עדיין מצטערים על מהפכת ינואר 79 . זאת למרות הסלידההבינלאומית ורגשות האימה והדחייה שפיתח העם הקמבודי כלפי שלטון הקמררוז'. רגשות שהתפתחו בשל שלטון האימים שלו וניסיון הנפל להקים במדינה רפורמה חקלאית אגררית (חלוקת אדמות המדינה לשימוש חקלאי באופן שוויוני לכל התושבים).
נציין כי מיעוט הקמבודים מצטערים על המהפכה בשל עשר שנות הכיבוש הוייטנאמי שהגיעו עם סיום שלטון הקמררוז'.
המערכת הפוליטית בקמבודיה עדיין לא מתנהלת על מי נוחות, ראש הממשלה הון סן (בעבר מפקד בכיר בקמר רוז') העומד בראשות המדינה למעלה משני עשורים מואשם תכופות על ידי מתנגדיו כי הוא למעשה בובה וייטנאמית.
הון סן הדף את ההאשמות נגדו בדרכו האופיינית בבוטות ואמר השבוע :"מי שמתנגד למהפכת ינואר 79' הוא או פול פוט או חיה רעה" את הדברים הוא אמר בעת חנוכת גשר חדש בדרום פנום פן . הגשר מהווה סימן נוסף לפריחתה של העיר המשגשגת המונה היום כ-2.7 מליון תושבים לעומת עיר הרפאים שהייתה בסיום שלטון הקמר רוז'.
גורדי שחקים רבים נבנו על גדות נהר המקונג , מחירי הנדל"ן מאמירים עד כדי איום על שווקים שכנים, בורסה חדשה הולכת ונבנית , כל אלה מעידים על רווחה כלכלית והצלחה בשיקום השוק הקמבודי תודות לצמיחה העסקית במדינה ולהשקעות אסיאתיות נרחבות במהלך העשור האחרון.
ויטנאם, השכנה הקומוניסטית, שכאמור כבשה את קמבודיה ושלטה בה במשך עשור שלם, גם היא מציינת את התאריך, בעיקר בסדרת מאמרים בעיתונות הרשמית. במאמרים אלו טוען השלטון הויטנאמי שהכיבוש היה למעשה ' אקט הומניטארי' של שכנים הדואגים לשכנתם המתמוטטת ואת העובדה שהם נשארו שם עשר שנים הם מסבירים כהכרח על מנת למנוע מהקמר רוז' להשתלט מחדש על המדינה.