חקלאי ארגנטינה חסמו כבישים מהירים ודרכים צדדיות בכל המדינה במטרה למחות על אי ההתקדמות במשא ומתן עם הממשלה על מיסי הייצוא שנקבעו לסחורות ומוצרי חווה.

ערוץ החדשות בטלוויזיה הארגנטינאית, טודו נוטיקאנס, הראה צילומים של משאיות, מכוניות פרטיות וציוד הנדסי כבד שעצרו לאורך הכבישים המהירים והעירוניים במחוזות סנטה-פה ו-אנטרה-ריו ביום חמישי. בעיר ארמסטרונג, צפונית מערבית לבירה בואנוס איירס, המפגינים עצרו את התנועה לאורך כביש 9, שרפו צמיגי מכוניות ונופפו בדגלי ארגנטינה.

חסימות הדרכים הן השלב האחרון במאבק בן שנה בין הממשלה של הנשיאה כריסטינה פרננדז דה קירצ'נר והמגזר הגדול ביותר בארגנטינה, המגזר החקלאי, בנוגע למיסי הייצוא של פולי הסויה. ארגנטינה נחשבת כיום ליצואנית פולי הסויה השלישית בגודלה בעולם. המדינה הוכתה קשות על ידי ירידת מחירי המוצרים בעולם וכן על ידי הבצורת שתקפה אותם.

בשנה שעברה, הפגנות של החקלאים גרמו למחסור במזון ומנעו ממוצרי מזון לצאת מארגנטינה. ביום חמישי החקלאים שוב החלו לחסום כבישים לאחר שהמחוקקים לא הגיעו להגיע לקוורום (מספר המשתתפים הקטן ביותר בישיבה הדרוש על מנת שניתן יהיה להגיע להחלטה) בקונגרס על מנת לדון בהצעה להפחית ב- 35% את מיסי הייצוא על פולי הסויה.

כאשר התאספו החקלאים ביום חמישי בצהריים בכבישים הראשיים, פרננדס בדיוק הודיעה על צעדים פיננסיים חדשים. "פדיון ממכירת הסויה יגיע לקרן משותפת שתתחלק בין הערים לרשויות המקומיות", אמרה פרננדס למחוקקים במעון הנשיאות שבאוליבוס. "70% מהקרן יהיה תחת שליטה של הממשלה, ו-30% תחת שליטה של המושלים המחוזיים ובכירים מקומיים. מעולם לא הייתה לנו כוונה לקחת משהו ממישהו", היא אמרה בהתייחסה לטענה כי המיסים הגבוהים על ייצוא הסויה אינו הוגן.

הנשיאה אמרה כי 1.776 מיליארד דולר מהקרן ינוצלו לצרכים חברתיים כמו: בניית בתי ספר, בתים, מקומות בילוי, מסבאות ותעלות שופכין".  פרננדס טענה כי מדובר ברגע של משבר כלכלי עולמי, ולכן היא החליטה ליצור קרן לאחווה חברתית בניהול ממשלתי.

מנהיגי החקלאים ביקרו בתקיפות את הכרזתה כצעד פוליטי בשנת בחירות. פרננדס שלחה הצעה לחוק בקונגרס להקדים את הבחירות בארבעה חודשים, מאוקטובר ליוני.

"הממשלה שוב תפסיד עם רעיונות כאלו, זהו צעד שכל מטרתו היא להציק לחקלאים", אמר אדוארדו בוזי מהאיחוד החקלאי של ארגנטינה לרשת החדשות טודו נוטיקאנס.