תיאטרון. אילוסטרציה
תיאטרון. אילוסטרציהפלאש 90

'במה אחת' הוא מיזם חדש המכנס תחתיו אמני במה דתיים. המיזם המהווה מעין סוכנות מרוכזת לאמנים הללו יצא לדרך בימים האחרונים ומאחוריו עומד ארי אודס, ממגורשי גוש קטיף המספר על הרעיון ועל מה שעומד מאחוריו.

"מדובר במעין משרד שידוכים בין אמנים דתיים ומאמינים לבין עם ישראל", הוא אומר ומדגיש כי קהל היעד של האמנים הדתיים אינו דווקא מקרב הציבור הדתי אלא מכלל הציבור הרחב. "חשבתי להקים משרד קטן ולייצג כמה אמנים וגיליתי יצירה עצומה ובמקביל ביקוש גדול של מתנ"סים, בתי ספר, קייטנות ועוד".

לדבריו כל אלה ואחרים, דתיים ושאינם דתיים, מחפשים את האמנים הדתיים כדי לייצר אלטרנטיבה לתכנים המופיעים על המרקע. "אני לא מציג את המופעים כדתיים אלא כפעילות עם ערך ואכן הציבור רוצה יותר משהו יותר חינוכי לילדים, רוצים איזון מול מה שקורה בטלוויזיה, יותר עומק ומסתבר שכיום יש לנו מה לתת. אם פעם היו יותר חלטורות היום מדובר במקצוענות של ממש. התחרותיות יצרה מקצוענות".

"לא מעט שחקנים, מרצים וזמרים הבינו שהשוק דורש יצירה מקצוענית", הוא אומר.

והציבור הכללי, לא חושש שרוצים לשטוף לו את המוח? לא מפחדים שתחזיר אותם בתשובה? אודס גילה שהכיוון הפוך לחלוטין ולא רק שאין חשש אלא שהדרישה היא דווקא לחומרים הללו.  "כשהתחלתי להופיע בעיקר ביישובי עוטף עזה חששתי. התביישתי, אבל המזמינים הכריחו אותי להוריד את מחסום הבושה ולדבר על הדברים בצורה אמיתית וישירה. הגיע הזמן לא להיות כחגבים בעינינו", הוא נוטל תזכורת מפרשת השבוע האחרונה. "הגיע הזמן להביא את הדברים בבירור ובצורה נעימה. לא כמדרשה וכבית מדרש. להביא את הברים בשפה שלהם אבל לומר אותם כמו שהם".

ואיך מכנסים אמנים לקורת גג אחת? הרי אותה תחרות שהובילה יצירתיות גם גורמת במקומות אחרים לקנאה ומאבקים גלויים וסמויים? אודס מגלה שבציבור הדתי הדברים נראים אחרת. "יש המון פירגון בציבור הדתי", הוא אומר ומספר כי צעדיו הראשונים היו כאשר ייצג אמן אחד שהביא את חבריו ומכאן והלאה הדברים התפתחו. "לאמן הדתי חשובה הנתינה ולאוו דווקא הקריירה והזרקורים".

ואם אתם, צרכני תרבות, או אולי אמנים בעצמכם, רוצים ליצור קשר עם אודס: 1-800-201-207