לפני כשלושה חודשים דיווחנו כאן על ניסיון הפיגוע ליד חרשה כאשר מחבלים הניחו עמוד חשמל לאורך הכביש כדי להביא לתאונת דרכים קטלנית. כזכור, לאחר סירוב ארוך הכירו הרשויות לאחר הפרסום בערוץ 7 באירוע כאירוע טרור. הנפגעים באירוע אף שוגרו מצוידים באישור מתחייב למס רכוש כדי לאפשר את תיקון הרכב על חשבון המדינה, אולם לאחר שהתיקון בוצע קיבלו בימים אלה הודעה ולפיה הגדרת האירוע כפיגוע נדחת. ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם אילה שקלונובסקי, הנפגעת באירוע, שהזכירה לנו את פרטיו ודיווחה על המתרחש כעת.
נזכיר את עדותה של שקלונו בסקי על רגעי הפגיעה הראשונים ביומן ערוץ 7 לפני כשלושה חודשים: "השעה הייתה כמה דקות לפני 12:30 בלילה. חצי ק"מ ליד צומת הדואר יש סיבוב שמיד כשעברתי אותו ראיתי בגובה העיניים שלי עמוד מונח לרוחב הדרך. היו לי 2 שניות להחליט מה עושים. היה לי ברור שזה מארב ובצד הדרך מחכה לי חולייה על ההר שמחכה שאאט את הרכב ואז היא תפתח בירי. העמוד היה מונח באופן אלכסוני ולכן חשבתי שעדיף שאנסה לתפוס אותו בצד הימני הגבוה יותר. המשכתי בנסיעה. הערכתי שתהיה מכה בגג אבל העמוד פגע בשמשה. התמלאתי כולי בזכוכיות קטנטנות. הרכב כולו התמלא בזכוכיות. הגג קרס פנימה, סנטימטרים בודדים מעל הראש. היה חשוב לי באותו רגע להמשיך מחשש למארב. המשכתי בנסיעה. קיוויתי לראות ג'יפ או מישהו בש.ג. של נריה אבל לא היה איש. התקשרתי לבעלי שדיווח למוקד. נסעתי כשאני מתכופפת נמוך מאוד כדי לראות את הדרך בכמה סנטימטרים של זכוכית שנשארה שלמה. כל שאר הזכוכית הייתה מנופצת כמו קורי עכביש. סגרתי גם את החלונות למרות שהיה קשה לראות כי חששתי ממארב".
כזכור, לאחר תלאות בירוקרטיות אושרה לבני משפחת שקלונובסקי הגדרת האירוע כאירוע טרור. "קיבלנו טופס פיצוי מהמשטרה. הגענו למס רכוש שטיפלו בנו יפה ומילאו טפסים ושלחו שמאי מטעמם ואותנו שלחו למוסך".
על פי הנחיות השמאי תוקן הרכב, ובמקביל קיבלו שיחת טלפון מהמשטרה ובה נמסר להם כי בוצעו מעצרים הנוגעים לניסיון הפיגוע, ולמשפחת שקלונובסקי נדמה היה שהפרשה מאחוריהם, עד שלפני ימים אחדים קיבלו מכתב ממנהל מחלקת פעולות איבה ברשות המיסים שהבהיר להם כי מתוקף סמכותו הוא קובע שאין מדובר בנזק מלחמה כפי הגדרתו בחוק, ועל כן המדינה לא תממן את התיקון.
כל זאת, כאמור, לאחר הגדרת האירוע כפיגוע, טיפול ראשוני של הרשויות באירוע כפיגוע ואף מעצר ולכידה של גורמים הקשורים באירוע.
שקלונובסקי מציינת בדבריה שלולי היו מתנהלים על פי תכתיבי מס רכוש יתכן שרכבם היה מוגדר בחברת הביטוח כטוטאל-לוס שכן בחברת הביטוח מוגדר רכב ככזה לאחר פגיעה של ארבעים אחוז בעוד המדינה מגדירה רכב כך רק לאחר פגיעה של שישים אחוזים בו, כלומר גם הפסד כספי נגרם לבני הזוג שקלונובסקי.
"במכתב שקיבלנו היה כתוב שנוכל לפנות לועדת ערר על ההחלטה. שלחנו מכתב שאנחנו רוצים להופיע בפני הועדה ולא רק להגיש בקשה. פנינו למועצה אבל אמרו לנו שלא יוכלו לייצג אותנו כי הם לא יכולים לייצג אנשים פרטיים. פנינו ל'חוננו' ולארגון זכויות האדם ביו"ש ומשם המליצו לנו לפנות לפורום המשפטי, פנינו אליהם ואנחנו בקשר עם עורך דין מטעמם", אומרת שקלונובסקי המדגישה כי העניין חרג זה מכבר מהסוגיה הפרטית כלכלית ומדובר כעת בעניין עקרוני שיש לטפל בו באופן מיידי לפני שחלילה יפגעו בדרך זו אחרים.