
בג"ץ דחה את עתירת התנועה לאיכות השלטון ונצ"מ בדימוס סיימון פרי, אשר דרשו להורות ליועץ המשפטי לממשלה לפסול את מינויו של ניצב יוחנן דנינו למפכ"ל המשטרה.
העותרים טענו, כי הייתה חשיבות לכך שהיועץ המשפטי לממשלה יכבד את מוסד מבקר המדינה וימתין לבדיקתו בטרם ייתן חוות דעת לפיה ניתן למנות את דנינו, וכיוון שהיועץ לא עשה כן יש לבטל את החלטתו.
באת-כוח היועץ המשפטי לממשלה טענה מנגד, כי החלטת היועץ המשפטי לממשלה התקבלה לאחר שהוצגה לו חוות דעת של המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים שהתייחסה לשתי הפרשות שבגינן הוגשו התלונות נגד דנינו הנבדקות עתה על ידי מבקר המדינה.
בחוות הדעת של המשנה לפרקליט המדינה נקבע על יסוד חומר שהיה בפניו ועל יסוד היכרות עם הפרשות מזמן אמת, כמי שהכירן מתוך עבודתו, כי לא נמצא פגם בהתנהלות דנינו באותן שתי פרשות.
השופטים דחו את העתירה, תוך שהם קובעים כי "אין לנו יסוד לקבוע כי הייתה על היועץ המשפטי לממשלה חובה להמתין עד לקבלת חוות דעתו של מבקר המדינה, אף כי, כמובן, שיכול ורשאי היה להחליט כי הוא ממתין לחוות הדעת".
"איננו מקבלים את הטענה כי הליך הביקורת הינו חלק אינטגרלי מהליך המינוי לתפקיד המפכ"ל או לכל תפקיד אחר. על פי החוק המינוי של מפכ"ל הוא בסמכותה של הממשלה והוא נעשה על פי המלצת השר לביטחון פנים", הוסיפו וקבעו השופטים.