החלטת שופט
החלטת שופטFLICKR FREE

החלטת בית המשפט בארה"ב קובעת כי עובדי חברה רשאים לרטון על מקום עבודתם בפייסבוק ולבוס אין זכות לפטרם או להעיר להם על זאת. 

החלטת בית משפט בתביעת חברת שירותי רפואה במדינת קונקטיקט שבארצות הברית נקבע: לעובד מותר לבקר את מנהליו ואת תנאי העבודה בעזרת רשתות חברתיות ואין בכך עילה לפיטורין.

בעקבות תביעה של הועדה הלאומית ליחסי העבודה (ארגון ההסתדרות האמריקאי) התחייבה החברה American Medical Response  לשנות את תקנון העבודה האוסר כתיבת ביקורת ברשת האינטרנט מצד העובדים וכן זיכתה את העובדת בסכום נכבד של פיצוי.

המועצה הלאומית ליחסי עבודה (National Labor Relations Board), ארגון הדומה להסתדרות העובדים בישראל, הודיעה כי בעקבות ההסכם בבית המשפט תשנה  החברה התובעת, of Connecticut, Inc את תקנון העובדים בנוגע לתקשורת מקוונת בין עובדים ופרסומיהם באינטרנט. טרם ברור, עם זאת, אם העובדת שפוטרה תזכה מחדש במקום עבודתה בחברה. התביעה, שהוגשה על ידי ארגון NLRB טענה כי העובדת של חברת האמבולנסים פוטרה על סמך התבטאויותיה ברשת הפייסבוק. בית המשפט הקביל את תלונות העובדים לדיון בין חברים לעבודה בקפיטריה.

הבוס הזועם - אילוסטרציה

התארגנות מקומית

אחת המטרות של הדיון וההחלטה בנושא הייתה האפשרות שיוקמו ועדי עובדים מקומיים, ללא חשש מפיטורין או עונש מצד המעסיקים. השופטים קבעו, כי כיוון שהפרסום של העובדת התפתח לדיון בין העובדים לא ניתן לפטרה ואין שונה דיון בין העובדים לדיון במדיה חברתית.

נקודת מבט בארץ

בישראל אין תקנות משפטיות המונעות פיטורי עובדים בעקבות ביקורת ברשתות חברתיות וכבר קבע בית המשפט הישראלי כי כתיבת סטטוס בפייסבוק יכולה להוות עילה לפיטורין. על העובד הישראלי להיזהר רבות, לפני שהוא "מלכלך" על הבוס שלו בפייסבוק.