שר התמ”ת, שלום שמחון וראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, נפגשו אתמול (שני) במטרה לקדם את הקמת מרכז ההכוון התעסוקתי לחרדים בירושלים. המרכז בירושלים הוא הראשון והגדול מבין 8 מרכזים להכוון תעסוקתי לחרדים, שיוקמו בהתאם להמלצות טרכטנברג, ברשויות מקומיות בהן פועלים סניפי מפת"ח כיום: ירושלים, בני ברק, בית"ר עלית, אשדוד, צפת, חיפה, אלעד ובית שמש.
המרכזים החדשים מיועדים לגברים חרדים ונשים חרדיות, אשר אינם משתתפים בכוח העבודה ומעוניינים להשתלב בעבודה או בלימודים לקראת עבודה. ייחודיותם של מרכזי ההכוון הוא בכך שכלי הסיוע מרוכזים תחת גורם אחד, דבר שיביא לשיפור משמעותי של יכולות ההתאמה האישית לכל פונה, במטרה לאפשר לו השמה איכותית בעבודה או הפניה ללימודים והכשרה מקצועית.
שמחון אמר כי הוא רואה ”חשיבות רבה בהקמת המרכזים החדשים וכי יישום המלצה זו עולה בקנה אחד עם מדיניות משרד התמ"ת לעודד תעסוקה בקרב חרדים. העלאת שיעור התעסוקה בקרב חרדים הוא תנאי לצמיחה במשק. שוק העבודה חייב להיות מאוזן יותר, כך שאוכלוסיה אחת לא תישא את השנייה על כתפיה".
ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, ציין כי "עיריית ירושלים רואה חשיבות רבה בהקמת מרכז תעסוקה ראשון בארץ למגזר החרדי בירושלים, שילוב חלק גדול יותר מהמגזר החרדי בשוק התעסוקה יהווה בשורה של ממש לתושבים ולעיר עצמה".
המרכז הראשון שעומד להיפתח בירושלים צפוי לתת מענה לכ-4,000 פונים חרדים בשנה. עלות הקמת והפעלת המרכז בשנה הראשונה היא כ-15 מיליון שקלים. על פי התכנון, הממשלה תממן את הפעלתו במשך 3-5 שנים, כאשר הכוונה היא להרחיב את פעילותו, בהתאם להתפתחותו ולהצלחתו.
במסגרת מרכזי ההכוון יוגדל כוח האדם במרכזי התעסוקה, ישודרגו השירותים הקיימים, לרבות סיוע למעסיקים לקליטת עובדים, ויורחבו התשתיות הפיסיות של מרכזי התעסוקה.